Kdy dávat kaši - uspávání u prsa :(

604
13.12.12 20:15

Kdy davat kaši - uspavani u prsa :(

Ahoj maminky,

chtěla jsem se zeptat těch, ktere večer uspavaji u prsa kdy jste davaly kaši??

mala 7,5 měsice se mi budi 4× za noc někdy vic, tak zkoušim kaši, ale nevim kdy ji dat?? když jsme zvykle na usinani u prsa?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
13.12.12 20:20

Kaši jsem dávala kolem 5h odpoledne, abych pak mohla nakojit, po odstavu dát flašku s mlíkem, aspoň hodinu po kaši, ideálně 2h po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
13.12.12 20:23

Sice je to trochu mimo tvůj dotaz, ale noční buzení může být způsobené právě tím, že ji uspáváš u prsa. Přečti si knížku Každé dítě může dobře spát, tam se o tom dost mluví. Jedna z hlavních myšlenek je o tom, že dítě by se mělo dávat do postýlky bdělé, aby mělo možnost usnout tam samo. V noci se budí všechny děti, ale ty, které usínají samy, mají mnohem menší tendence začít při probuzení plakat. Jde o to, že dítě se v noci vzbudí a podvědomně „kontroluje“, zda je všechno v pořádku a najednou zjistí, že je něco jinak než bylo v době, kdy usínalo - tedy že mu zmizelo to prso. Tak začne brečet, aby ho dostalo zpět.

Jinak k tvému dotazu - kaši jsem dávala a dodnes dávám vždy cca hodinu před tím, než jde prcek do postýlky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
13.12.12 20:24

Taky jsem kaši dávala kolem páté, mlíčko pak malej dostal kolem půl sedmé. Ale zjistila jsem, že se po kaši budí stejně, jako když jí nedostane, možná i víc :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
13.12.12 20:25

Tka podle toho v kolik usíná dej ji jí tak hodinu hodinu a pul přes spaním, a pak aý bude usínat tak jí normálně uspi u prsa tak to dělám já a funguje to hezky spí mi až do rána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
13.12.12 20:27

Tak dítě se nemusí budit hladem ne? kolem toho půl roku tak všeobecně špatně spí, jinak taky jsem uspávala u prsa bylo to pohodlnější :think: jinak kaši určitě dej tak tu hodinu před spaním jak psali holky a když to nezabere tak jedině vydržet to přejde někdy ve dvou letech kdy se budí fakt jen vyjímečně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
13.12.12 20:31
@Tina007 píše:
Sice je to trochu mimo tvůj dotaz, ale noční buzení může být způsobené právě tím, že ji uspáváš u prsa. Přečti si knížku Každé dítě může dobře spát, tam se o tom dost mluví. Jedna z hlavních myšlenek je o tom, že dítě by se mělo dávat do postýlky bdělé, aby mělo možnost usnout tam samo. V noci se budí všechny děti, ale ty, které usínají samy, mají mnohem menší tendence začít při probuzení plakat. Jde o to, že dítě se v noci vzbudí a podvědomně „kontroluje“, zda je všechno v pořádku a najednou zjistí, že je něco jinak než bylo v době, kdy usínalo - tedy že mu zmizelo to prso. Tak začne brečet, aby ho dostalo zpět.Jinak k tvému dotazu - kaši jsem dávala a dodnes dávám vždy cca hodinu před tím, než jde prcek do postýlky. :mavam:

jojo :-) usinani u prsa.. to si pořád taky řikam :( jenže jak byla malinka tak usinani byl problem.. no a ted to strašně rychle uteklo no a už ma 7,5 měsice a pořad usina jenom u prsa.. a bohužel čeho se nejvic boji je to, že když to budu chtit odnaučit bez plače se to neobejde a na to nemam :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
13.12.12 20:33

@agulla Jo no, chápu. Stejně to jednou budete muset zkusit. Koukni do té knížky, dá se stáhnout i na Uložto. cz, možná ti v něčem pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289

Mně taky usíná večer u prsa, přes den v postýlce sám se střídavými úspěchy. Kaši jsem začala dávat teprve před pár dny (6 měsíců) a dávám v 18:00 a pak kojím asi v18:30-18:50. Zatím se budí v noci stejně jako bez kaše, ale taky snědl jen pár lžiček. Uvidíme, jak to bude dále. Moc ale nepočítám s tím, že by se kaší zaplácnul a nevzbudil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108

@agulla já přestala uspávat u prsa až jsem přestala úplně kojit tak aspoň u nás se to dalo vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
13.12.12 20:37

Tak svýho nejstaršího jsem také naučila uspávání u prsa :nevim: :zed:, ale tak zase jsem byla poučená pro příště :lol: :palec:.
Já si teda myslím, že ty starší se už nebudí hladem. Když byl malej malej :-D, tak se vzbudil a sál o 106, čím byl starší, tak pil méně (tak i tak byl 2× za noc vzhůru). Teď cca 3 týdny už spí celou noc :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
13.12.12 20:44
@Tulinka píše:
Tak svýho nejstaršího jsem také naučila uspávání u prsa :nevim: :zed:, ale tak zase jsem byla poučená pro příště :lol: :palec:.
Já si teda myslím, že ty starší se už nebudí hladem. Když byl malej malej :-D, tak se vzbudil a sál o 106, čím byl starší, tak pil méně (tak i tak byl 2× za noc vzhůru). Teď cca 3 týdny už spí celou noc :dance:

jojo to si taky myslim, že se nebudi hladem.. přesně jak píšeš kdysi pila o 106.. a ted už jenom cucne.. a spi nebo ani to prso nechce.. ale za zkoušku nic nedam..
a jak jste naučili spat celou noc? nebo kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
13.12.12 21:28

Kaši dávám od cca 10 měs. ráno nastřídačku s pečivem a s lučinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
13.12.12 21:29

Kaši dávám v 18.00, před 19.00 koupání, kojení - spaní. Dodnes jsem uspávala u prsa, ale museli jsme zregulovat noční spaní, protože byla schopná se dožadovat prsa 3× za hodinu, být podle ní, večer se přicucne a ráno pustí. Takže to jsme natrénovali a už se budí max 2×-3×, pohladim a spí, prso nejdřív ve 4hod. No a dodnes mi večer ještě usla u prsa a dneska ne, tak mně málem ranila mrtvice a představovala si, jak ji tady vyřvávám do půlnoci, jsem sama doma, bez morální podpory. Ale věděla jsem, že si nemůžu pokazit noci tím, že ji zas vyndám. Takže jsem ji pěkně odříhla, odnesla do postýlky a odešla. 4× začla „volat“, žádný mega řev, když jsem jen přišla a postupovala jako v noci, pochopila, natočila se do usínací pozice a snažila se, do 20minut spala. Slavím :-) Zkus to taky, zvládli jsme to bez velkého řevu, jen poprvé trošku vyváděla, ale nic strašného a já od ní neodešla ani na ty 3minuty, co píšou, jsem měkota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.12 21:29

Uspáváníu prsa mi přijde celkem fajn, prostřední nechtěl a byla jsem z toho dost zoufalá, protože potřeboval k uspání šum, který ne vždy je dostupný :lol:
Jinak mi to přijde trochu blbost, s tím chtěním prsa zpátky, to by mi pak museli děti řvát i po flašce s mlíkem, se kterou usíná teď prostřední a usínal starší a nic takového se nedělo :nevim: Zkrátka kojené děti se často budí, žízní, na sladký mlíko, kaše obas pomůže, občas ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí