Vaříme - řepa a bílá ředkev

118
11.12.12 21:35

Vaříme-řepa a bílá ředkev.

Dobrý večer. Koupila jsem řepu a bílou ředkev. Doteď jsem vařila hlavně mrkev, petržel, cuketa, dýně hokkaido, květák, brokolice, baby zelenina s hráškem a kukuřicí. Chci tedy vyzkoušet něco dalšího a nového. Poraďte nějaký recept nebo postup přípravy. Je nám 11 měsíců a vše zatím jenom vařím v kojenecké vodě. Maso dáváme kuřecí, krůtí, telecí, hovězí, též pouze vařené. Koření už bycho asi mohly použít, takže maso třeba s cibulí a bobkovým listem, aby byl lepší vývar…šlo by to? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31327
11.12.12 21:39

Mě i malému moc chutná ředkev jen nastrouhat a smíchat s tvarohem jako pomazánku na chleba.
Jinak neporadím, jestě jsem to nevařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.12.12 21:43

Já řepu vařila normálně do těch masozeleninových míchanin, žádný recept, prostě jsem smíchala s dalšími druhy zeleniny, přílohou a masem. Synovi chutnala, ale pekelně barvila při pokydání :mrgreen:. Ředkev by mě vůbec nenapadlo vařit, jedli jsme vždy zasyrova, ale asi jde všechno, ale není náhodou ostrá, pálivá (už jsem jí dlouho neměla)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.12.12 21:46

No pokud i tobě je 11 měsíců, tak to chápu… :nevim:
JInak tvé dítě může v podstatě vše, co už by jsi dala dospělému ( červená čočka, omáčky jakéhokoli druhu, přílohy na co si vzpomeneš, základy na cibulce, kořenit bylinkami, jen zatím bez soli)
Apropos vědění chtivé mamince stačí do pravého rámečku nahoře zadat např „jídelníček 11 měsíčního dítěte“ a místo založení nové ti vyjede tolik diskusí, že budeš mít inspiraci až do důchodu. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.12.12 21:51

@berry4 Díky za radu! Ptám se ve vší slušnosti. A vy jste pravděpodobně extra třída na komandování druhých. Děkuji, ale už vás ve své diskusi nepotřebuji. Člověk jenom zjistí, jak jsou lidé zlí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.12.12 21:56

@LucieMc Já ve vší slušností odpovídám a dávám návod.
Ostatní záleží na schopnosti zadavatele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.12.12 21:59

V 11 mesicich uz dite muze temer cokoli, nebala bych se. A v kojenecke vode jsem nevarila nikdy :nevim:

Redkev nevarim, ale cervena repa je u dcery hodne oblibena. Vetsinou si jich pripravim vic najednou, syrove omyji, odrezu stopky a zabalene v alobalu pecu cca 1,5hodiny pri 180stupnich, ale zalezi na velikosti. Jeste horke oloupu a davam do mrazaku, pak staci akorat prihodit k priloze. Dcera ji ma nejradsi s ryzi :palec:

Koreni nepouzivam, pouzivam bylinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
11.12.12 22:10

Mně moc chutná rizoto s červenou řepou a z bílé ředkve děláme akorát pomazánky nebo saláty. Ráda budu ale sledovat diskuzi a něčemu se přiučím. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko