Smíchání UM s příkrmem

767
10.12.12 15:19

Smíchání UM s příkrmem.

Hezký den všem,

moje dcerka má čerstvě 8 měsíců a protože jsem ji musela odstavit (což teda byla fuška), začala jsem dávat UM. Asi tak týden jsem do ní něco dostala pomocí hrnečku s pítkem a něco na lžičce. Z lahve totiž pít neumí a odmítá ji. Teď ale UM absolutně odmítá pít. Napadlo mě, že bych jí to mohla zamíchat do masozel. příkrmu, jen nevím, jestli jí z toho neudělám nestravitelnou šlichtu. Co vy na to, jako zkušené maminky? S jogurtem teprve začínáme, takže než se rozjí, měla by málo mléka.

Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
10.12.12 15:26

Já míchala umělko s příkrmem aleto spíš proto aby mi tu zeleninu jedla. zkus vyměnit umělko, mě malá nevypila žádné jiné než sunar protože je chutí nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.12.12 15:29

Já už jsem právě mlék vyzkoušela hodně a nic. Doslova to plive, takže začínám být zoufalá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052

Já jsem přidávala.,ale tak jednu dvě kávové lžičky do špennátu později čočky atd…
Kamarádka na tom byla podobně malá se jí sama odstavila a UM odmítala úplně tak postupně najela na jogurty a kaše. Prober to s dr, ale podle mně to musíš zkoušet a zkoušet. Vyhledat si potraviny s vysokuým obsahem vápníku co prcek může a nabízet alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529

Taky míchám. Třeba když udělám trochu hustší domácí příkrm, tak občas místo vody přidám trošku UM. Ale my se s příkrmy teprve seznamujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
10.12.12 15:56

Určitě můžeš, já jsem přidávala třeba do špenátu a hodně do rozmačkaného banánu. Určitě bych dál zkoušela..malá mi zezačátku taky nechtěla potom co jsem jí odstavila a teď je na UM a vyloženě mléčných výrobcích přímo závislá. Zkus třeba to mlíčko s kaší co se prodává v obchodech. Je chutově hodně dobré, třeba bude malé chutnat..sice to výjde dráž, ale tak když ti klasické mlíčko nechce ;)

• Citovat
  • Upravit
767
10.12.12 16:35

No, ona na tom není dobře ani s kašema. Taky už jsem vyzkoušela všechny možné druhy, vezme si pár lžiček a pak zamkne pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
22.11.17 20:26

Obnovuji tento příspěvek, jelikož jsem vyrobila teď na večeři polívku a přidala trochu UM. Akorát mi nedošlo, že jsem udělala dvě porce (tudíž i na zítra) a to UM už tam je vmíchané :roll: Asi bych to měla vyhodit? Když se UM do 2 hodin musí vylévat když se nepoužije tak s tímto to bude podobně, co? Máte někdo zkušenost? Moc díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
23.11.17 06:29
@zizoe píše:
Obnovuji tento příspěvek, jelikož jsem vyrobila teď na večeři polívku a přidala trochu UM. Akorát mi nedošlo, že jsem udělala dvě porce (tudíž i na zítra) a to UM už tam je vmíchané :roll: Asi bych to měla vyhodit? Když se UM do 2 hodin musí vylévat když se nepoužije tak s tímto to bude podobně, co? Máte někdo zkušenost? Moc díky. :kytka:

Taky jsem obvas do prikrmu davala UM. Hlavne ze zacatku aby to melo znamejsi chut. Varim na dva dny bezne. Nikdy jsem to nevyhazovala a nikdy nebyl problem. Samozrejme to co dnes ohrejes a nesni tak to uz vyhazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
23.11.17 07:50

@terezahlavackova Ooo moc děkuji!!! :dance: Vše hned rozděluji do kelímků zvlášť, takže to mám v lednici hned a nenačaté. :) Já to zase přidávám spíše z důvodu toho, že mi mlíčko nechce pít a někde tu mléčnou složku musím kamuflovat. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
23.11.17 09:28

@zizoe
Jo taky to tak delam. Uvarim. Mixuji. U toho pridam trochu oleje a treba to mleko. Pak rozdelim na porce a do lednice. Vic jak na dva dny - tedy den spotreby a druhy den nedelam. Problem s tim nikdy nebyl. Ono se to ma vylivat proto ze to mleko je sladke a mohly by se tam pomnozit bakterie. Teoreticky se ti ale pri priprave muze kontaminovat vsechno. Deti co zacinaji s prikrmy uz si s tim umi piradit. Vsak si vem ze stejne uz ozuzla vsechno co mu prijde pod ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
23.11.17 09:37

@terezahlavackova Jsem stejného názoru. :jazyk: Kubík má už skoro 7 měsíců a jak pravíš… olizuje už vše co se kde šustne :mrgreen: takže i kdybych se tady s hygienou nadřela sebevíc tak on si vždy něco najde. :zed: Děkuji za radu, budu mu to teda míchat i klidně na dva dny. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
23.11.17 10:23

@zizoe
Vsak trenuje tu imunitu :lol: neni zac. At prospivate :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
25.11.17 16:39

Ja som tiež miešala umelé mlieko s jedlom a mixovala, pretože kravské mi malý nechcel.Vo všetkom chcel cítiť chuť jeho mliečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.11.17 10:03

@gabona1 Tak tomu našemu nechutná žádná značka nějak výrazně, spíš by mlíko nejradši uplně odboural kdyby to šlo. :zed: :P takže fakt kamufluju do jídla nebo dávám jogurty a kaše… jenže zase mu musím nahrazovat pitný režim misto toho a to je taky teda boj :roll: Modlím se abychom dospěli k tomu, že se syn jednou sám přihláší o mlíčko a bude s chutí pít… ale zatím se to spíš zhoršuje. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí