Smíchání UM s příkrmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Smíchání UM s příkrmem.
Hezký den všem,
moje dcerka má čerstvě 8 měsíců a protože jsem ji musela odstavit (což teda byla fuška), začala jsem dávat UM. Asi tak týden jsem do ní něco dostala pomocí hrnečku s pítkem a něco na lžičce. Z lahve totiž pít neumí a odmítá ji. Teď ale UM absolutně odmítá pít. Napadlo mě, že bych jí to mohla zamíchat do masozel. příkrmu, jen nevím, jestli jí z toho neudělám nestravitelnou šlichtu. Co vy na to, jako zkušené maminky? S jogurtem teprve začínáme, takže než se rozjí, měla by málo mléka.
Děkuji za názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já míchala umělko s příkrmem aleto spíš proto aby mi tu zeleninu jedla. zkus vyměnit umělko, mě malá nevypila žádné jiné než sunar protože je chutí nejlepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už jsem právě mlék vyzkoušela hodně a nic. Doslova to plive, takže začínám být zoufalá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem přidávala.,ale tak jednu dvě kávové lžičky do špennátu později čočky atd…
Kamarádka na tom byla podobně malá se jí sama odstavila a UM odmítala úplně tak postupně najela na jogurty a kaše. Prober to s dr, ale podle mně to musíš zkoušet a zkoušet. Vyhledat si potraviny s vysokuým obsahem vápníku co prcek může a nabízet alternativu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky míchám. Třeba když udělám trochu hustší domácí příkrm, tak občas místo vody přidám trošku UM. Ale my se s příkrmy teprve seznamujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě můžeš, já jsem přidávala třeba do špenátu a hodně do rozmačkaného banánu. Určitě bych dál zkoušela..malá mi zezačátku taky nechtěla potom co jsem jí odstavila a teď je na UM a vyloženě mléčných výrobcích přímo závislá. Zkus třeba to mlíčko s kaší co se prodává v obchodech. Je chutově hodně dobré, třeba bude malé chutnat..sice to výjde dráž, ale tak když ti klasické mlíčko nechce ![]()
- Citovat
- Upravit
No, ona na tom není dobře ani s kašema. Taky už jsem vyzkoušela všechny možné druhy, vezme si pár lžiček a pak zamkne pusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji tento příspěvek, jelikož jsem vyrobila teď na večeři polívku a přidala trochu UM. Akorát mi nedošlo, že jsem udělala dvě porce (tudíž i na zítra) a to UM už tam je vmíchané
Asi bych to měla vyhodit? Když se UM do 2 hodin musí vylévat když se nepoužije tak s tímto to bude podobně, co? Máte někdo zkušenost? Moc díky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zizoe píše:
Obnovuji tento příspěvek, jelikož jsem vyrobila teď na večeři polívku a přidala trochu UM. Akorát mi nedošlo, že jsem udělala dvě porce (tudíž i na zítra) a to UM už tam je vmíchanéAsi bych to měla vyhodit? Když se UM do 2 hodin musí vylévat když se nepoužije tak s tímto to bude podobně, co? Máte někdo zkušenost? Moc díky.
Taky jsem obvas do prikrmu davala UM. Hlavne ze zacatku aby to melo znamejsi chut. Varim na dva dny bezne. Nikdy jsem to nevyhazovala a nikdy nebyl problem. Samozrejme to co dnes ohrejes a nesni tak to uz vyhazuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezahlavackova Ooo moc děkuji!!!
Vše hned rozděluji do kelímků zvlášť, takže to mám v lednici hned a nenačaté.
Já to zase přidávám spíše z důvodu toho, že mi mlíčko nechce pít a někde tu mléčnou složku musím kamuflovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zizoe
Jo taky to tak delam. Uvarim. Mixuji. U toho pridam trochu oleje a treba to mleko. Pak rozdelim na porce a do lednice. Vic jak na dva dny - tedy den spotreby a druhy den nedelam. Problem s tim nikdy nebyl. Ono se to ma vylivat proto ze to mleko je sladke a mohly by se tam pomnozit bakterie. Teoreticky se ti ale pri priprave muze kontaminovat vsechno. Deti co zacinaji s prikrmy uz si s tim umi piradit. Vsak si vem ze stejne uz ozuzla vsechno co mu prijde pod ruku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezahlavackova Jsem stejného názoru.
Kubík má už skoro 7 měsíců a jak pravíš… olizuje už vše co se kde šustne
takže i kdybych se tady s hygienou nadřela sebevíc tak on si vždy něco najde.
Děkuji za radu, budu mu to teda míchat i klidně na dva dny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja som tiež miešala umelé mlieko s jedlom a mixovala, pretože kravské mi malý nechcel.Vo všetkom chcel cítiť chuť jeho mliečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabona1 Tak tomu našemu nechutná žádná značka nějak výrazně, spíš by mlíko nejradši uplně odboural kdyby to šlo.
takže fakt kamufluju do jídla nebo dávám jogurty a kaše… jenže zase mu musím nahrazovat pitný režim misto toho a to je taky teda boj
Modlím se abychom dospěli k tomu, že se syn jednou sám přihláší o mlíčko a bude s chutí pít… ale zatím se to spíš zhoršuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit