Jaký třtinový cukr?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47759
8.12.12 09:37

Jaký třtinový cukr ?

Maminky prosím o radu :kytka:
Malému kupuju kaše, krupky a čaje v malé bio + bezlepkove prodejně. Včera jsem šla koupit trtinovy cukr, hroznovy mu nedělá moc dobře. Ale takový výběr co měli, světlý, tmavý a pod. Jaký je v tom vůbec rozdíl?
Prodavačka mi doporučila nějaký přírodní cukr, že ho hodně maminky kupují složení: přírodní cukr a černý sirob. Vůbec se v tom nevyznám :nevim:
Synovi kromě čaje nic nesladim, bílý jogurt sní bez problémů, neslazenou kaši sní taky v pohodě, ale čaj musí mít oslazeny, jinak vypije max. 50 ml. a to je strasne málo… Moc děkuji za pripadne odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
938
8.12.12 10:09

S těma slazenýma čajema velice opatrně..náš malý se naušil na Hipp a mně přišel hodně sladký, ale co, už jsme doma měli 3 piksly co dostal na Mikuláša, takže to vypil, ale pořád jsem mu to ředila víc a víc vodou..a kdybych už mu fakt měla z nějakého nepochopitelného důvodu sladit čaj, tak by to teda nebyl třtinový cukr, ale nějaký sirup (viz. zde i se složením)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.12.12 10:24

Kupuju si pro sebe extra tmavý třinový cukr s přírodní melasou, z Mauricia, je tmavé barvy a kg stojí různě, cca +/- 50 - 70,– kč

Kupuju ten zobrazený úplně dole :-)
http://www.druidcz.com/…r-z-mauritia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.12.12 10:45

Kupuji tmavý, baz přidané melasy. Světlý nemá mysl. Když odprostíš třtinový cukr od melasy, máš čistou sacharosu stejně jako u bílého řepného cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
8.12.12 10:56

Taky kupuju tmavý tř. cukr, dávám si ho do kafe a do buchet co peču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.12.12 11:20

Ještě jsem zkoušela Rapaduru, to je přímo sušená třtinová šťáva, bez úprav. Tak to zkus. Nebo i jiné sirupy - agávový, rýžový, dceři dávám do acidofilního mléka javorový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
8.12.12 11:50

Tak já nevím, tady píšou že třtinový cukr nemá oproti bílému žádné výhody, pak čemu věřit :nevim: Cukr můžete buďto snížit na menší množství nebo nahradit jiným alternativním sladidlem. Co se týká hnědého (třtinového) cukru – nemá extra výhody oproti bílému (má jen o 2 % více minerálních látek, ale také popela), takže žádná výhra. Proto místo bílého cukru používejte přírodní sirupy – javorový, agávový, kukuřičný, rýžový sirup, ječmennou sladěnku, pšeničný a podobně. Cukr lze z velké části také nahradit například fruktózou, stévií, máčenými rozinkami ve vodě (voda z rozinek nasládne, a získáte tak „sladkou vodu").

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.4.15 18:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat