Jaký třtinový cukr?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaký třtinový cukr ?
Maminky prosím o radu ![]()
Malému kupuju kaše, krupky a čaje v malé bio + bezlepkove prodejně. Včera jsem šla koupit trtinovy cukr, hroznovy mu nedělá moc dobře. Ale takový výběr co měli, světlý, tmavý a pod. Jaký je v tom vůbec rozdíl?
Prodavačka mi doporučila nějaký přírodní cukr, že ho hodně maminky kupují složení: přírodní cukr a černý sirob. Vůbec se v tom nevyznám ![]()
Synovi kromě čaje nic nesladim, bílý jogurt sní bez problémů, neslazenou kaši sní taky v pohodě, ale čaj musí mít oslazeny, jinak vypije max. 50 ml. a to je strasne málo… Moc děkuji za pripadne odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S těma slazenýma čajema velice opatrně..náš malý se naušil na Hipp a mně přišel hodně sladký, ale co, už jsme doma měli 3 piksly co dostal na Mikuláša, takže to vypil, ale pořád jsem mu to ředila víc a víc vodou..a kdybych už mu fakt měla z nějakého nepochopitelného důvodu sladit čaj, tak by to teda nebyl třtinový cukr, ale nějaký sirup (viz. zde i se složením)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju si pro sebe extra tmavý třinový cukr s přírodní melasou, z Mauricia, je tmavé barvy a kg stojí různě, cca +/- 50 - 70,– kč
Kupuju ten zobrazený úplně dole ![]()
http://www.druidcz.com/…r-z-mauritia
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuji tmavý, baz přidané melasy. Světlý nemá mysl. Když odprostíš třtinový cukr od melasy, máš čistou sacharosu stejně jako u bílého řepného cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky kupuju tmavý tř. cukr, dávám si ho do kafe a do buchet co peču.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zkoušela Rapaduru, to je přímo sušená třtinová šťáva, bez úprav. Tak to zkus. Nebo i jiné sirupy - agávový, rýžový, dceři dávám do acidofilního mléka javorový
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nevím, tady píšou že třtinový cukr nemá oproti bílému žádné výhody, pak čemu věřit
Cukr můžete buďto snížit na menší množství nebo nahradit jiným alternativním sladidlem. Co se týká hnědého (třtinového) cukru – nemá extra výhody oproti bílému (má jen o 2 % více minerálních látek, ale také popela), takže žádná výhra. Proto místo bílého cukru používejte přírodní sirupy – javorový, agávový, kukuřičný, rýžový sirup, ječmennou sladěnku, pšeničný a podobně. Cukr lze z velké části také nahradit například fruktózou, stévií, máčenými rozinkami ve vodě (voda z rozinek nasládne, a získáte tak „sladkou vodu").
- načítám...
- Citovat
- Zmínit