9.měsíční mimčo nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
9.měsíční mimčo nechce jíst
Zdravím,
jsem z toho už nešťastná. Mám dceru, které nechutná žádné jídlo. Sunar ani žádné mlíko to vůbec, kašičky také ne. Trochu masozeleninovýho příkrmu, ale to je tak vše. Krmím ji tak 45min a je to náročný to do ní dostat
. Večer už taky nevím čím ji krmit, když nechce ty kašičky. Ráda bych se trošičku vyspala. Jsou noci, kdy vyžaduje kojení po hodině a to je fakt hrozný. Chtěla bych pomalu přestávat kojit, ale zatím to teda nejde
. Neznáte nějakou fintu jak na ni?? Jo a ještě mi moc nechce pít z pítka. Už jsem zkusila jich několik a bud nechce, nebo ji to nejde. Z flaše mi pít nechce nic
. Je to děs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kathy Lostris zkus odstříkat do příkrmu trochu svého mléka. Jí takhle špatně od začátku, nebo má jen takové období?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem taky zkusila, ale to taky nechce… a jí takhle od začátku a nedej bože, pokud je tam mrkev, tu nesnáší… doktorka říkala, že mám pořád zkoušet a z koušet co ji šmakuje. Jenže chvíli ji jela bramborová kaše se sunarem, ale tu ted taky už zase nemusí. Chvíli cuketa. Ale nikdy toho nesnědla tolik kolik by měla
.
Byla bych ráda za nějaký rady co bych mohla dát třeba večer, aby mě vydržela spát. Protože to vstávání je děs… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to máme podobné s tím spaním, dceři bude 9 měsíců 23.12. a už skoro 3 měsíce bojujeme, někdy se vzbudí jen párkrát ale spíše často, třeba i 8-10× za noc, takže chápu jak ti je. Večer by zeleninu nejedla? Popř. ovocnou přesnídávku, jogurt? Asi bych zkusila všechny alternativy, jinak nevím. Kaše dáváš kupované nebo domácí? Vyzkoušela jsi vše, co je na trhu? Příbírá dobře?
Některým dětem to hold trvá déle, než si zvyknou na jinou stravu než je mléko, pokud prospívá a nemá žádné zdravotní potíže, tak to chce vydržet, i když je to těžké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo to samé, syn jedl jednu malou skleničku masozeleniny (tu 125 g) na 3×, a to jsem toho hodně nesnědeného vyhazovala. Kašičky snědl taky jen pár lžiček (někdy doslova „pár“, čili 2). Zlomilo se to až kolem jednoho roku, do té doby jsem jej kojila několikrát přes den (i 6×) a minimálně 2× (spíše 3×) v noci. Docela se u nás ujal jogurt, i když ho ze začátku taky snědl jen pár lžiček. Teď by jedl naopak pořád (bude mu 14 měsíců, takže pořádně jí asi poslední 2 měsíce). Chce to asi čas, víc bohužel neporadím… UM synovi nechutná doteď (a to z lahvičky s pítkem pít umí), kojím jej už jen 2× za 24 hod., naštěstí jí mléčné výrobky (ty jogurty, sýry, i trochu té kaše). Do konce roku mám v plánu jej odstavit (a to jsem chtěla kojit max. do jeho 1 roku).
Takže hlavu vzhůru, snad se to u dcerky brzo zlomí a začne jíst. Některým dětem docela trvá, než si na jídlo zvyknou a začnou je akceptovat.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych mlicko s kasi. Je sladky, mohlo by ji chutnat a mohla by ho dat i z flasky. Jinak v noci se nevyspi temer zadna kojici matka-deti nevstavaji hlady, ale chteji se pomazlit a podudat si…takze by ani kase nejspis nepomohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, že se to u nás s jídlem mnohem zlepšilo v momentě, kdy jsem syna odstavila právě od nočního kojení (to bylo okolo toho jeho 1 roku). Já šla na týden spát do obýváku a syn usínal v posteli s manželem. Kupodivu se to obešlo bez větších cirátů, malý od té doby spí dobře (několikrát to teda na mě zkoušel, když jsem se opět „přestěhovala“ do ložnice, ale já se nedala
, a z ložnice šla dospat několik nocí opět do obýváku). Je možné, že si dcera častým nočním kojením kompenzuje menší příjem energie ve dne.
- Citovat
- Upravit
Zdravotní problémy nemá a přibírá adekvátně, ale to buzení je děs… pořád ji nabízím. Z kaší jsem zkusla snad všechno, už je kupovat nechci, stojí to zbytečně peněz. Ona co je sladký tak jí prostě moc neleze. Třeba piškot s jablíčkem, to v žádným případě, nebo banán. Jogurt dá taky třeba jen 6lžiček a stačí. No kéž by se to v roce zlomilo, to je už pár měsíců.-D
. Já ji chtěla dělat jablíčka z naší zahrádky atd. Ale ona nic takovýho nechce… zkusila jsem i chleba, ten ji chutnal jen chvíli a ted se na něj tváři jak na citron. Takže už fakt nevím co??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já s tím taky bojovala. Jedl jogurt ráno, večer kaši, ale odmítal zeleninky, masíčka apod. Pak jsme jednou byli v restauraci, tam jsem mu objednala brambory - jen samotné brambory nerozmačkané, solené s máslem - no prostě klasická příloha. A po tzv. obědě doma, co vše vyplivl, zbágroval talíř. Tak jsem se na něj vyprdla a začala dávat normální naše jídla - jen prostě neostrá, méně kořeněná, nadrobno krájená a hned se dlabalo. Zkus jen kousky, nesmíchané věci a když ani to nepůjde tak trošku dát másílko, krapet přisolit či přejít na upravenou vaši stravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kathy Lostris Zkus skleničky od Hippu, pokus jsi ještě nezkoušela. Jsou trošku přisolovaný a maj lepší chuť, sice to zdravější samozřejmě není, ale mohlo by jí víc chutnat. V 9. měsících už by to tolik nemuselo vadit. Nebo skleničku, kde je kombinace se šunkou (myslím Sunárek dělá), ty maj takovou výraznější chuť. Když byl kluk nemocný, tak nechtěl žádný jídlo jen právě tuhle sklínku se šunkou, jedl je k večeři asi týden v kuse
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlíčko s kaší mi nechce pít… no odstěhovat se z ložnice jsem taky zkusila na víkend. Tak s manželem spala líp i klidně 4hodiny. Jenže přes týden co zase spím s nima, tak se budí… Zase mě tam cítí, tak si chce dundat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, a v tom momentě, kdy to na Tebe zkouší, jí právě nesmíš ustoupit a to prso zkrátka nedat
, ani na to podudání. Já vím, že se to lehko řekne - náš malý byl zvyklý večer (a po probuzení v noci) usínat JEDINĚ u prsu, tak jsem si taky myslela, že ho to snad v životě neodnaučím. To víš, že chvíli brečel, manžel ho však naštěstí vždy spacifikoval. Teď už si v noci nevzpomene, chce to vytrvat. Taky díky tomu nočnímu odstavení lépe pije vodu a čajík přes den, dříve dal do 50 ml vody a čaje (tj. dohromady) za den.
- Citovat
- Upravit
@Kathy Lostris píše:
Mlíčko s kaší mi nechce pít… no odstěhovat se z ložnice jsem taky zkusila na víkend. Tak s manželem spala líp i klidně 4hodiny. Jenže přes týden co zase spím s nima, tak se budí… Zase mě tam cítí, tak si chce dundat
Odstehovala bych se na dyl. At si poradne odvykne. Pak az se vratis tak musis vydrzet a prso proste nedat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tomu se přidávám. Naše malá už má přes 10 měsíců a nechce jíst, a jediné co je ochotná je zelenina z kupovaných skleniček - jemně mixovaných. Co uvařím já, tak nechce. Zkoušela jsem i to udělat a dát do prázdné skleničky, ale ona tu chuť prostě pozná
![]()
Takže ač jsem dost proti každodenní konzervě, kupuji ty předražené hotové. No lepší to než nic ![]()
@Oldris píše:
@Kathy Lostris Zkus skleničky od Hippu, pokus jsi ještě nezkoušela. Jsou trošku přisolovaný a maj lepší chuť, sice to zdravější samozřejmě není, ale mohlo by jí víc chutnat. V 9. měsících už by to tolik nemuselo vadit. Nebo skleničku, kde je kombinace se šunkou (myslím Sunárek dělá), ty maj takovou výraznější chuť. Když byl kluk nemocný, tak nechtěl žádný jídlo jen právě tuhle sklínku se šunkou, jedl je k večeři asi týden v kuse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit