Mléčná kaše od 4 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mléčná kaše od 4M
Ahoj maminky, mám dotaz…
Mám 4měsíčního syna a už týden jsme na příkrmech. Začali jsme mrkev, pak mrkev a brambor a dneska brokolice. Vše mu moc chutná a baští krásně. Jen začal odmítat UM.(byl kojený pouze 14dní:()Dneska jsem koupila mléčnou kaši, že mu jí zkusím dát na noc, ale nevím zda to je dobrý nápad, jestli jí udělat hustou a pak mu dát napít ještě čaje, nebo na poprvé řidší do flašky???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nám je 6.5m a kaši jsem ještě nedala; ale zkus to, jen já bych dala nemléčnou /jsou i od 4m/ a dala bych tam jeho obvyklé um; nebo se poraď s dr.
- Citovat
- Upravit
Tak já si tedy nemyslím, že je dobré ho hned rvát kaší. Příkrmy se mají dávat postupně, ne tak, že během týdne zvládne dítě všechny druhy zeleniny a bum hned mu dávat další příkrm. Dává se první měsíc zelenina (oběd), další měsíc se přidá buď svačina (ovoce) nebo kaše (večeře) - to nahrazuje dávku mléka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja budu mit opacny nazor
My decka byly kojeny taky cca 14 dni jinak na UM. A kasi na noc jsem davala a zvladly to bez problemu a nijak jim to neuskodilo. Je pravda ze se ma zacinat postupne aby si decko zvyklo, ale mesic na to aby zvykl mi prijde dlouha doba - ale je fakt ze ja jsem takova pohova mamina bez rezimu a planu ![]()
- Citovat
- Upravit
Já být tebou, tak s kaší také ještě počkám. Pokud ti teda syn málo nepřibírá a v noci se nebudí hlady. Nejdřív bys měla začít dávat ještě ovocné příkrmy a masozeleninové. Ale jestli i přes to chceš kaši dát, tak rýžovou nebo nějakou, která je vhodná od ukonč.4měsíce a udělej ji určitě řidší, aby ho netlačila v bříšku. A zkus raději menší množství a postupně přidávat. Já dávala kaši lžičkou a zapít čajem, ale nyní dávám už kaši řidší a lahví, protože u lžičky se mi vztekal, že byl unavanej, protože krmim po koupání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám budou v pátek 4. měsíce a nevím, jestli se máme už pustit do příkrmů…Všude píšou od ukončeného 4. měsíce, tak nevím
?!
- Citovat
- Upravit
@Linda85 píše:
Nám budou v pátek 4. měsíce a nevím, jestli se máme už pustit do příkrmů…Všude píšou od ukončeného 4. měsíce, tak nevím?!
Zakladatelka zřejmě míní 4 měsíce ukončené. Ale klidně bych počkala do ukonč.5 nebo 6 měsíce (pokud kojíte), jestli mu mléko stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Linda85 Já kojila, takže jsem chtěla začít s příkrmy po ukončeným 6 měsíci, ale malej mi najednou skoro nepřibíral, tak jsem začla příkrmy (po dohodě s mudr.) po ukončeným 5 měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já tu kaši radši nechám ještě v krabici
Děkuju za názory a budu pokračovat zatím jen zeleninovými příkrmy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Linda85 píše:
Nám budou v pátek 4. měsíce a nevím, jestli se máme už pustit do příkrmů…Všude píšou od ukončeného 4. měsíce, tak nevím?!
Ahoj já kojím, jen jednou denně přikrmuji Nutrilonem a týden před 4.měsícem jsem taky začala zeleninou. Takže můžeš. Hlavně dej na svůj instinkt a názor. Doktory a tabulky neřeším, protože názory jsou různé a mnohdy přehnané ![]()
- Citovat
- Upravit
Můj syn je od třetího měsíce na UM, od 4 měsíce jsem začala podávat mléčnou kaši (řidší do láhve) na noc a super. Tak po čtrnácti dnech se začal budit už jen na jedno krmení v noci. Kaše mu moc chutná (Hipp) a zapíjet nedávám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol Ahoj,já myslím, že můžeš začít s kaší. Klidně bych občas udělala i krupičku(z UM).Klidně můžeš i řidší do láhve, ale to moc neuznávám. Já bych volila normálně na lžičku ![]()
- Citovat
- Upravit
Nám budou za pár dní taky čtyři měsíce a taky se chystáme na kaši. Malá se v noci budí po 4 hodinách na jídlo a když papá, tak oči ani neotevře. Tak si myslim že ji to taky prospěje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leeeňuleee od ukonceneho 4. mesice. Nam to nepomohlo, dcera se budi do dnes a jsou ji 3 roky. Pokud ji a neni vzhuru, nema to spis jako zlozvyk, nez hlad?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit