Bylinkové čaje v 8 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bylinkové čaje v 8 měsících
Ahoj. Synovi bylo nedávno osm měsíců. Běžně pije kojeneckou vodu a neslazeny bylinkový čaj. Většinou kupuji Leros podle věku, ale zkoušela jsem i sušenou meduňku a heřmánek od mojí babičky. A v pohodě. Babi mi už dlouho dělá vlastní směsi a jsou opravdu výborné. Tak mě napadlo, že bych je dělala i malému, ale vůbec netuším jaké bylinky může. Směs je např. Meduňka, ostružina list, šípek oplodí, sléz nebo ostružina list máta okrouhlolistá, jahoda list, měsíček květ, chrpa květ, slunečnice okvětní lístky. Suroviny jsou z vlastních zdrojů, ze zahrádky. Co myslítr? Nějak si nejsem jistá, hodil by se mi nějaký seznam zakázaných bylinek pro děti a aktuálně i pro těhotnou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
http://bylinky.zdrave.cz/…i-a-bylinky/
tolik k těhotenství
A pro to dítě, to co jsi vyjmenovala by mělo být v pohodě, ale pozor u bylinek platí, že méně je více. Určitě bych ho tím nenalejvala dlouhodobě a pravidelně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni na ten Leros, co kupuješ a z toho se dá vyčíst, co může. Ale být tebou, tak to také moc nepřehánim a dám jen občas a louhovala bych jen chviličku, aby to neměl moc silný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc mu toho nedávám. Většinou mu ho dělám večer na spaní, jenže často si vzpomenu až na poslední chvíli, takže louhuji tak 5 minut místo 10. A pak to ještě ředím vodou, protože by to měl moc horké. Většinou tak 80 ml čaje a 160 ml kojenecké vody. Takže si myslím, že těch bylinek je tam úplně zanedbatelné množství nakonec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka_mac Tak to je v pohodě! Hlavně, že ti malej pije, mě malej nechce nic pít kromě mlíka, čaje vypije tak 50-80 za den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit