Co už může jíst v 11 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co už může jíst v 11-ti měsících???
Ahoj holky, chci se zeptat jak to je s příkrmy u 11-ti měsíčního mimča. My máme kvůli zácpám pevně daný jídelníček (UM, přesnídávka ze skleničky, polívka+zelenina s maskem, přesnídávka s tvarohem nebo jogurtem - už ta co se kupuje namíchaná, večer instantní mléčnoobilná kaše). Ve spoustě diskuzí jsem se dočetla, že už je v pohodě dávat jogurt a tvaroh, co se dají normálně koupit, ale moje doktorka mi řekla, že se to nemá, prý až od roku. Tak jsem z toho jelen
Příšerně to leze do peněz, kdybych třeba rozvařila ovoce a přimíchala k jogurtu, tak mi to přijde daleko zdravější a levnější, ne??? Jaké s tím máte zkušenosti???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jasně že normál jogurt.. Ty zavařené, co ani nemusí být v lednici se snad nedaj ani nazývat jogurtem. Když jsem koukala na složení, tak bych to teda dítěti nedala. Dávám od 7m klasický bílý jogurt a míchám s ovocem, ted sladím javorovým sirupem.
Tvaroh - opatrně, ne moc, obsahuje hodně bílkovin a zatěžuje pak ledviny. Ale třeba 50g s ovocnou přesnídávkou v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovoce do jogurtu v pohodě… Právě že čerstvý „živý“ jogurt je na zažívání lepší, ne?
S tvarohem bych počkala, max. jestli třeba budeš dělat něco tvarohového, tak mu šupni lžičku do přesnídávky.
A přesnídávky jsem dělala většinou domácí, povařit ovoce, slít většinu vody a rozmixovat. Nebo jsem měla svoje zavařené, kupované jen občas.
I ty kaše se dají dělat levněji, jsou různé hlavně v obchodech se zdravou výživou, přimícháš k tomu UM a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to věc názoru, jogurt bych v 11 měsících klidně dala, od roku někteří lékaři povolují i kravské mléko. Je to vždy o mamince a dítku, jak a co jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky, jak tak nad tím přemýšlím, tak složení přesnídávek je dost strašné. Doktorka mi doporučila Hipp, ale to se vážně nedá finančně utáhnout - přesnídávka 120 g 27 kč a ta s tvarohem 43 kč
Vážně hrůza, jen když se člověk bojí, aby malý zas neměl zácpu, tak to za to dá…říkám si ale, že už 4 měsíce je úplně bez problémů, tak sbírám odvahu vyzkoušet něco jiného
Asi začnu s tím jogurtem…jen mi nejde na rozum, proč mi doktorka říkala, že žádné děti nesmí jogurty až do roku??? Já tomu vážně nerozumím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jogurt (bílá holandia nebo podobný) mi jí od 7měs.
a kupovat přesnídávku s jog. nebo tvarohem by mě ani nenapadlo, tisíckrát radši radši mu dám jogurt s čerstvým ovocem nebo s půlkou skleničky 100% ovoce, nedovedu si představit co v těch skleničkách je za „jogurt, tvaroh“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně mi přijde čerstvý bílý jogurt zdravější a díky živým kulturám i lepší na zažívání. Koukala si vůbec někdy na složení těch jogurtových přesnídávek? Něco, co vydrží x let a ani to nemusí být v lednici snad ani nemůže být jogurt ![]()
Vykašli se na doktorku a malému dávej, co uznáš ty za vhodné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda doktorka konkrétní věci nedoporučuje. Mluví prostě o potravinách/surovinách. Já se vlastně ani neptám, hledám sama:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabi85 taky nechápu dr. a to si představuje že mu bude rok a už se mu nacpe vše po tom co byl jen na skleničkách?
![]()
jinak bílý kvalitní „živý“ jogurt mu na zažívání jen pomůže
a os. bych se na hipp vy.. a pomalu zkoušela jiné výrobky co ti přijdou na složení ok, stějně rok mu bude za chvíli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul píše:
Rozhodně mi přijde čerstvý bílý jogurt zdravější a díky živým kulturám i lepší na zažívání. Koukala si vůbec někdy na složení těch jogurtových přesnídávek? Něco, co vydrží x let a ani to nemusí být v lednici snad ani nemůže být jogurt
Vykašli se na doktorku a malému dávej, co uznáš ty za vhodné
Mě osobně to taky přijde logické, dát raději normální jogurt… Na skleničce těch přenídávek je napsané ve složení prostě jogurt. Když máme první dítě a navíc nám doktorka pomohla zbavit se zácpy, tak mám pocit, že má prostě pravdu
Ale jak píšeš, dám raději na svůj rozum a začnu zkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorka bude mít zřejmě nějaký provize od Hippu:-) Vykašli se na přesnídávky, jogurty jsou úplně v pohodě - Hollandia třeba, Choceňský, nebo nějaký bio - bílý, do toho ovoce můžeš dát, klidně i čerstvý - rozmixuj jablíčko nebo hrušku a máš to. Tvaroh opravdu až po roce, i když by se asi nic nestalo, když už je malýmu skoro rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dvě moje mateřské knížky (sorry, nechce se mi hledat autory, ale obě české a důvěryhodné, v případě zájmu dohledám) doporučují jogurt už od asi šestého měsíce. Vůbec bych se nebála.
Když přemýšlíš ekonomicky, tak jako první bych asi odbourala ty instantní kaše (pokud to teda nemáte jako supr dietní opatření, ale nevím pročby). Normální mléko v potravě už by mohl (ovšem ne jako náhražku MM nebo UM na pití, ale zavařené), takže klidně kaše z ovesných vloček, krupicová, rýžová atd. - cena krabice je 70Kč a stačí na max.4 večeře, cena domácí je neporovnatelná ![]()
- Citovat
- Upravit
A co to čerstvé ovoce??? Dr. tvrdila, že z toho taky může být zácpa…ale já osobně mám teda jiné zkušenosti
Nevím jestli zkusit rozvařit doma ovoce nebo vyzkoušet čerstvé rozmixované?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já moc ovoce vs. zácpa nestudovala, u nás je spíš problém s ekzémem, ale pamatuju si, jak teta, co k nám jezdila 2 dny vlakem před cestou pojídala banány, aby nemusela na záchod=nechat věci bez dozoru
(sorry za mírný OT, určitě někdo poradí nebo strýc gůgl to jistí)
- Citovat
- Upravit
@Kačus82 díky moc…asi se zasměješ, ale: Jak mám udělat domácí kaši??? Já malému nikdy nic jiného než tu instantní nedávala
To mám koupit takovou tu úplně klasickou krupici??? Nebo něco jiného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit