Mlhavé vidění

598
15.3.14 08:57

mlhavé vidění

Dobrý den,

poslední dobou se mi stává, že mám chvilkami mlhavé vidění. Je mi 33, takže šedý zákal to nejspíš nebude. Vím, že mám zřejmě blokádu krční páteře, protože už léta, když si lehnu do pro mě nevhodné polohy, tak cítím tah na krku, který vystřeluje až do hlavy. Po změně polohy bolest rychle odejde. Také jsem sledována pro vyšší nitrooční tlak, zatím bez léčby. Na oční jsem objednaná na 15.4.
Mám strašný strach, co by to mohlo být… Máte někdo podobnou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sanlitun
15.3.14 09:07

Mam zvyseny nitroocni tlak. Mam skveleho lekare Doc. Vyborny - glaukomova poradna v Ustredni vojenske nemocnici v Praze. Tvuj problem muze byt neco uplne jineho, ale na tvem miste bych si nechala napsat doporuceni na vysetreni na skutecne odborne pracoviste. Tam te komplexne vysetri, lokalni ocar urcite nema tolik moznosti.

Spis mi ale prijde, ze to mas od patere. Taky se mi to stava. Nechala bych si predepsat rehabilitaci, to vetsinou rychle pomuze.

• Citovat
  • Upravit
598
15.3.14 09:30

@Sanlitun děkuju moc za podporu a názor.. tu páteř vím, že nemám úlně v pořádku, tak mi napadlo, jestli to nemůže být k tomu… Jsi první, o kom vím, že má to samé… Většinou a to všichni koukají jako bych spadla z Marsu, když vyslovím podezření na páteř… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.3.14 09:33

Mlhave videni od patere nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.3.14 09:41

@Pudloslava No jsem vystrašená až na půdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
15.3.14 10:19

@hanisv kdyz se mi blokne pater, toci se mi hlava, spatne slysim a vidim, huci mi v hlave. Vazne ale pomohla rehabilitace a to velice rychle. Drzim palce, at se ti podari dostat k odbornikovi. To je klic uspechu :)

• Citovat
  • Upravit
10937
15.3.14 10:23

Znam. Zacnu mlhave videt bolest krcni patere a pak mi to prechazi do migreny. Oci mam v ppradku a verdikt od krcni patere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
15.3.14 10:24
@Pudloslava píše:
Mlhave videni od patere nebude.

Muze byt. Ja to tak mam. Ale samozrejme doporucuji vysetreni ocni neurolog a pak rhb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.3.14 10:38
@EvaG píše:
Muze byt. Ja to tak mam. Ale samozrejme doporucuji vysetreni ocni neurolog a pak rhb.

ja jsem neurolog. od patere fakt ne. pokud teda pominene slozity konstrukt neprokrveni mozkoveho kmene uskripnutim veretbralnich tepen, kde by se stejne spis cekalo dvojite videni nez jen zamlzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.3.14 10:39

@EvaG Já má s krční páteří problém jen když si lehnu a to blbě, tak citím tah těch úponů či čeho a pak mi to jde až do hlavvy, při změně polohy to odejde… Zatím to mlhavým viděním končí… Teď teda pár dní pociťuju trošku ztuhlost krku..Zatím migrény nenásledují… Na oční jsem už objednaná a na obvod zavolám v pondělí a uvidím, kam mě odešle… Holky děkuju moc… Já jsem hrozný plašan.. Hned vidím to nejhorší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.3.14 10:41

@Pudloslava děkuju moc za info, ale neskutečně mě děsíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.3.14 10:41
@hanisv píše:
@Pudloslava No jsem vystrašená až na půdu…

ja bych spis sazela na ocni pricinu, nevim, jestli muze delat galukom takove chvilkove potize, ale zamlzene videni dela urcite. neboli te ty oci taky? jinak bych sazela na unavu oci nebo zvysene slzeni nebo nejaky hlken v oku. taky se nekdy udelaji takove zahusteniny ve sklivci, ktere nekdy projedou zornym polem - to pak lidi popisuji jako zablesky, zaclonu, nitky… v kazdem pripade potize, ktere za chvilku vymizi, nevesti vazny neurologicky problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.3.14 10:44

Jestli to mlhave videti pri bloku krcni patere nepletete s nystagmem - to jsou kmitave pohyby oci pri podrazdeni rovnovazneho ustori, to by mohlo byt. pacienti to teda popisuji casto jako rozdvojene videni, mohlo by to nekomu pripominat i zamlzeni.

Jo dalsi pricina pocitu rozmazaneho zraku je pokles krevniho tlaku - jako na omdleni. Trebas pri prudkem postaveni. Top je u mladych zenskych uplne bezna vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.3.14 10:46

To mám, když se předkloním, chvíli něco dělám v předklonu a pak se zase vrátím do polohy ve stoje Tak v tu chvíli se mi jako zamlží… Ale nikdy jsem to neměla, tak mi to teď docela děsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.3.14 10:53

@Pudloslava děkuju za informace… Už jsem s vámi kdysi řešila mého synka… Bolesti hlavy.. Ty časem odezněly… Děkuju za podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí