Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je to přesně 2 týdny co mi psychiatrička diagnostikovala (uzkost). Vše začalo nebo spíše se rozjelo po píchnutí Pregnylu 5000 a to mi nikdo nevymluví (na den kdy sem poprvé pocítila uzkost nezapomenu).Týden sem nevycházela ven a vzala si neschopenku a po týdnu šla do práce, naštěstí mam v práci maminku která je semnou a ten pocit ukosti nebyl tak silný ale přesto jsem vyhledala pomoc. Jen mě překvapilo že psychiatrička po 10 min co jsem jí říkala osobní udaje a pruběh života nasadila léky a hotovo šlus. Přiznám se že léky jsem nebrala a vzala jsem si ho a dneska (sem naivní a chtěla jsem to zvládnout sama-nechtěla sem si připustit že zrovna mě by to mohlo potkat) ale od včera to už nejde
sem roztěkaná, padají mi oči a nedokáži se soustředit, jen napsat tyhle řádky je promě umění ale chc to slyšet i z jiné strany jak jste se stim smířovali a kdy léky začali účinkovat. V kolektivu lidí mi je asi nejhůře a děla se mi špatně. Bojim se že tenhle boj snad nezvládnu..
To zvladnes, brala jsem leky nekolik let na tydle uzkosti a paniky.Je to tezke, ale leky pomuzou.3 roky uz neberu zadne. Takze za me, ti rikam, ze je dobre ze mas leky. A dej tomu cas, snad bych doporucila vyhledat i dobreho psychologa. Hlavne se tomu nepodavej, nic netrva vecne ani tydle stavy ![]()
@Andy27 děkuji
já bych si to tak moc přála aby mi bylo lépe. Pořád sem se předtím smála, chodila ráda ven i za holkama na nehty, kekadeřnici a ted sem jak tělo bez duše a schovávám se doma. A za jak dlouho se ti udělalo lépe potom co si začala brát léky? Mě přijde při stavu uzkosti jako bych byla mimo svět uplně
Znam, ja doslovne mela ty stavy.Telo bez duse, navic jsem se pak vyhejbala i beznejsim aktivitam, proste jsem to nedavala a nemela jsem tu energi.Pres dva roky, to trvalo
..Ale dostala jsem se k dobremu psych, a i leky mi sedly. Navic, hodne trval na terapiich. Takze jsem chodila i k psycholozce, a nerval do me takovy driaky.Od jedny jsem mela asi 5 druhu leku na kazdej den a konecna, chce to leky co ti budo vyhovovat.Jen ucinek necekej hned.Hodl je to na dyl
@Andy27 Tak o těch terapii mi říkalo více lidí že jsou dobré ale zatím zkusím navštívit psycholožku a popovídat si. No nevím jak mi sednou tyhle léky ted se mi motá pěkně hlava jako. Já při té uzkosti mam uplně vždy strach že upadnu jak vstanu no hruza. Achjo od včera to je děs. No ja bych ted nebyla schopná ani vyjít z baráku
Tak na to mi pomohl neurol, to jse aspon vylezla ven.ale nejde to brat fur. Poradim ti figl na ty motavice, si kup kinedril, me docela pomahal.Taky jsem problemy jit z bodu a do bodu b.Uz jsem si rikala ze snad nikdy nebudu mit normalni zivot..A cviky na krcni pater, jak jses uzkostna stahujes i ty svaly a ta krcni je casto v tenzi. Jednak je to ok i na ty zavrate, a pij hojne medunku, je to slabota, ale ten ritual te zklidni, navic medunkou nic nezkazis
Sertralin má delší nástup než třeba právě ten Neurol. ten zabírá hned, ale zase by člověk po něm pořád spal. Měla jsi ho nasadit hned. Ale neboj, účinkovat začne
Kdyžtak radši zajdi za psychiatričkou znovu a všechno jí řekni. Třeba ti dá na začátek ještě i ten Neurol, než se trochu srovnáš
Mozna si polozte otazku, proc jste dostala injekci pregnylu, a jake obavy a strachy mate s danou veci spojene, byt podvedome?
Neboj to přejde takové stavy sem měla přesně já ještě nedávno a dneska??jsem to zase já
opravdu neboj..já beru ASENTRU 50 to je skoro to samé a bylo mi šíleně zle a jako berličku sem měla neurol, byla sem jak chodící mrtvola ale snažila sem se fungovat ze všech sil a to mám dvě děti a přítel pracuje v zahraničí. Začalo to u mě taky uzkostma pak takovej divnej strach a pocit, nevim jak to popsat a nakonec sem nemohla spát a sesypala sem se
neurol sem brala jen chvíli nechtěla sem to přehánět protože je návykový tak pozor.DR.mi říkala že je to běh na dlouhou trat ale bude to dobré. V dubnu jdu k psycholožce tak uvidíme. Vím ty začátky jsou děsné ale za tak 3-4 týdny to pomalu přejde a příjde nástup léku
![]()
Děkuji za rady, včera jsem si lék vzala ale dneska mi je tak moc špatně až přemýšlím že pojedu na pohotovost. Tohle sem eště nezažila (hlava jakoo střep a motám se jak blbá o klepání ani nemluvim) včera to byla procházka sadem proti dnešku a je mi na zvracení…bože ja nevim co se to ubec děje
Jed,.ja bych jela, budes mit klid, daji ti na domale ten neurol. A aspon se uklidnis a uvolnis.
..A neboj nevyzenou te, taky jsem takhle litala
@Andy27 Si hodná ale rozdýchala jsem to doma. Ale hlava je jak střep ale vzala jsem si Ibalgin ikdyž sem četla že by se neměl ale já to nemužu už vydržet. Ty léky už brát nebudu takový stav po nich není normální..a ve středu jedu okamžitě k psychiatričce at mi to změni na něco mírnějšího. Děkuji všem za podporu..
@mikoy kéž bych dopadla jako ty a opravdu to přestalo
jinak se picnu. Bylo ti taky tak zle po těch lécích mě je po jednom léku tak špatně jak za celou dobu nebylo jako
podle mě mi nesedly. Chodím do práce a neumím si představit v tom stavu po léku někam jit..
@beručka ano bylo mi šíleně zle.To sem brala nejdříve Cipralex a po něm sem div nevyletěla z kuže, uzkosti, nervozita, nemohla sem mezi lidi jak mě bylo zle, spát mi nešlo, brečela sem co to semnou je??Byla sem i na pohotovosti tam mi jasně řekli že stim nic neudělají že ten nástup léku je delší než u normálních. Nakonec sem to vzdala.Pak sem brala zoloft ten je slabší a supr, ale brala sem ho chvíli a podcenila sem to a vysadila.Pul roku sem byla fit ale rozjelo se mi to znova, holt sem nervák
Já sem se tomu tak bránila ale chtěla sem aby už to skončilo tak sem šla do toho znova.Ty začátky jsou šílené já vím ale opravdu, ale přejde to. Asentru beru od Ledna a dneska je mi hej. Celkově psychika se srovná uvidíš.
![]()