Opar a hrozba pro kojence

637
13.3.14 20:57

Opar a hrozba pro kojence

Ahojte holky,

jdu si k vám pro radu. Včera se mi začal dělat opar nepamatuji si zda jsem malé dala pusu :zed: nebyla jsem si jistá zda to není pupínek. Ale dnes ráno jsem měla jasno. Mám ho nad horním rtem né přímo na rtu.dnes jsem si koupila roušku a snažím se jí mít pořád. Nekojím tak malá nemá protilátky. Během dne venku sem na to zapoměla a dala malé pusu na tvář uvědomila jsem si to pozdě, hrozně se bojim zda jsem malou nenakazila fakt bych se za to nejraději :pocitac: aby toho nebylo málo asi hodinu po tom dceru hlídal manžel, venku jsem pila vodu z lahve když jsem přišla ven malá měla tu flašku u pusy jen vteřinu a hned jsem jí flašku vytrhla z ruky a vynadala manželovi :,( malé je 13 měsíců moc o tom nevim mám ted pořád roušku abych nezapoměla a bojim se k ní jít natož jí krmit. Hygiena je samozřejmostí. Prosím poradte mi čemu bych se měla vyhnout nebo vaše zkušenosti

moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Katerina38
13.3.14 20:59

@lloren neboj,malý chytil opar odemně v roce a v poho, pokud se malé objeví volej mudr asi malé nasadí antivirotika :hug:

• Citovat
  • Upravit
4151
13.3.14 21:00

Já nevím, ale ta rouška mi už přijde zbytečná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.3.14 21:01

Kup si náplasti na opar. Na opary trpím, tak jsme se naučila je používat a nikdy jsem to na malou ani manžela nepřenesla.
Když opar je tak se hlídat, umývat ruce a nelíbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.3.14 21:02

:( holky jsem z toho fakt špatná pořád si to vyčítám malou kontroluji aby toho nebylo málo spustil se mi před hodinou monitor dechu mě snad klepne pepka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.3.14 21:03

Bublinek : opravdu jsou tak skvělé ty náplasti? ta rouška je fakt hrozná špatně se mi v ní dýchá. Jsou spolehlivý? moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.3.14 21:04

Prosím tě, už to není novorozenec, i kdyby ho dostala, tak to zvládne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
13.3.14 21:05

@lloren jejda bud v klidu, já tohle taky prožívala, ale pokud se ti něco nebude zdát volej mudr. já ji volala a říkala, že mám jet na pohotovost pro antivirotika, naštěstí to malý neměl, ale prostřední to odemně chytil jako mimi a v poho, akorát na to trpí doted :roll:

• Citovat
  • Upravit
435
13.3.14 21:06

Já na opary velice trpím. Ptala jsem se Dr. a ta mi říkala, že mám dodržovat - nepusinkovat, dodržovat hygienu a trošku se hlídat. Když se mi narodil chlapeček, tak jsem měla ret jeden velký opar :-( Taky jsem se bála, ale chlapeček ode mně nic nechytl. Nebuď z toho vůbec špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
13.3.14 21:06

Já měla opar v porodnici. Neměla jsem dítě jen ocumlávat. Ve 13 měs. to moc přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.3.14 21:07

:hug: moc děkuji koupím si zítra náplasti a uvidíme nikdy bych si to neodpustila a ptám se zde protože všude píšou o novorozencích a hrozně ale kojenec a batole o tom sem se nikde nedočetla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
13.3.14 21:10

Před tydnem jsem taky mela opar, a malej, je mu 10mesicu to ne chytil. Ani mne nenapadlo jit k doktorce. Pochopitelne jsem mu pusinky nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.3.14 21:12

Jestli má opar chytnout, stejně tomu nezabráníš a takový cirkus je zbytečný. Já bych mohla opary olizovat od rána do večera a nikdy mi nic nevyrašilo, třeba to bude mít tvoje dcera taky tak. A pak je zase cirkus zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
13.3.14 21:12

Náš chlapeček - přes 2,5 roku - už měl také opary. Otravuje to strašně život, ale nic s tím neuděláš. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.3.14 21:14

@lloren
Vazne to je pro novorozence. Starsi se postupne herpes virem promoruji, nekdo inaparentne nekdo herpetickou gingivostomatitidou. Hygienicka opatreni pri oparu povazuji za samozrejma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí