Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte holky,
jdu si k vám pro radu. Včera se mi začal dělat opar nepamatuji si zda jsem malé dala pusu
nebyla jsem si jistá zda to není pupínek. Ale dnes ráno jsem měla jasno. Mám ho nad horním rtem né přímo na rtu.dnes jsem si koupila roušku a snažím se jí mít pořád. Nekojím tak malá nemá protilátky. Během dne venku sem na to zapoměla a dala malé pusu na tvář uvědomila jsem si to pozdě, hrozně se bojim zda jsem malou nenakazila fakt bych se za to nejraději
aby toho nebylo málo asi hodinu po tom dceru hlídal manžel, venku jsem pila vodu z lahve když jsem přišla ven malá měla tu flašku u pusy jen vteřinu a hned jsem jí flašku vytrhla z ruky a vynadala manželovi
malé je 13 měsíců moc o tom nevim mám ted pořád roušku abych nezapoměla a bojim se k ní jít natož jí krmit. Hygiena je samozřejmostí. Prosím poradte mi čemu bych se měla vyhnout nebo vaše zkušenosti
moc děkuji
@lloren neboj,malý chytil opar odemně v roce a v poho, pokud se malé objeví volej mudr asi malé nasadí antivirotika ![]()
Kup si náplasti na opar. Na opary trpím, tak jsme se naučila je používat a nikdy jsem to na malou ani manžela nepřenesla.
Když opar je tak se hlídat, umývat ruce a nelíbat.
holky jsem z toho fakt špatná pořád si to vyčítám malou kontroluji aby toho nebylo málo spustil se mi před hodinou monitor dechu mě snad klepne pepka ![]()
Bublinek : opravdu jsou tak skvělé ty náplasti? ta rouška je fakt hrozná špatně se mi v ní dýchá. Jsou spolehlivý? moc děkuji
Prosím tě, už to není novorozenec, i kdyby ho dostala, tak to zvládne..
@lloren jejda bud v klidu, já tohle taky prožívala, ale pokud se ti něco nebude zdát volej mudr. já ji volala a říkala, že mám jet na pohotovost pro antivirotika, naštěstí to malý neměl, ale prostřední to odemně chytil jako mimi a v poho, akorát na to trpí doted ![]()
Já na opary velice trpím. Ptala jsem se Dr. a ta mi říkala, že mám dodržovat - nepusinkovat, dodržovat hygienu a trošku se hlídat. Když se mi narodil chlapeček, tak jsem měla ret jeden velký opar
Taky jsem se bála, ale chlapeček ode mně nic nechytl. Nebuď z toho vůbec špatná.
Já měla opar v porodnici. Neměla jsem dítě jen ocumlávat. Ve 13 měs. to moc přeháníš.
moc děkuji koupím si zítra náplasti a uvidíme nikdy bych si to neodpustila a ptám se zde protože všude píšou o novorozencích a hrozně ale kojenec a batole o tom sem se nikde nedočetla ![]()
Před tydnem jsem taky mela opar, a malej, je mu 10mesicu to ne chytil. Ani mne nenapadlo jit k doktorce. Pochopitelne jsem mu pusinky nedavala.
Jestli má opar chytnout, stejně tomu nezabráníš a takový cirkus je zbytečný. Já bych mohla opary olizovat od rána do večera a nikdy mi nic nevyrašilo, třeba to bude mít tvoje dcera taky tak. A pak je zase cirkus zbytečný.
Náš chlapeček - přes 2,5 roku - už měl také opary. Otravuje to strašně život, ale nic s tím neuděláš. ![]()
@lloren
Vazne to je pro novorozence. Starsi se postupne herpes virem promoruji, nekdo inaparentne nekdo herpetickou gingivostomatitidou. Hygienicka opatreni pri oparu povazuji za samozrejma.