Mléko od 12 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53190
30.6.17 18:24

V tomto věku už jsem dávno neřešila doporučené dávkování. Když jednu dobu chtěla dcera hodně, tak jsem jí ho dělala „ředěnější“, čili do lahve 250ml jsem dala třeba 5 odměrek a bylo ;) Myslím, že doporučené celkové denní množství v roce je kolem 500ml, takže jestli má 200ml dvakrát denně, tak je to úplně akorát :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
30.6.17 18:24

@Šárka 1990 můj syn pil v tomto veku cca 150 ml k snídani, vecer mléčnou kaši. Dle MUDr. dostačující. Občas k tomu odpoledne jogurt/tvaroh atd. Jo a po roce věku jsem mu to začala míchat s kravskym mlékem, ve 14 mesicich uz pil výhradně kravske.

• Citovat
  • Upravit
5837
30.6.17 19:09

Taky už dávno neřeším doporučené dávkování. Dvojčata stejně pijí pořád mlíko cca co 3-4hod. :lol: prostě jsou zvyklí na ty časy. V 06:00,10:00,14:00,17:30 a v 20:30 pokaždé 170ml.
Někdy po mlíku dostanou sušenku, v těch 10:00mají k tomu snídaní a v 17:30 mají před tím oběd-večeři :nevim: V poledne nejí, nechtějí, jen kousek pečiva apod. takže oběd je v podstatě ažvečer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
30.6.17 19:25

@axlpol OT, ale proč by Ti v poledne jedly, když je pořád napájíš mlékem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
30.6.17 19:28

@Svistice no,jo asi jo… :nevim: ale ten oběd mě netrápí, to jsem si nestěžovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
30.6.17 19:47
@axlpol píše:
@Svistice no,jo asi jo… :nevim: ale ten oběd mě netrápí, to jsem si nestěžovala.

Mě holka okolo toho roka snídani nechtěla, do svačiny nípla. Prostě jí ráno stačilo 180 mlíka a buď vydržela do oběda, nebo okolo 11 už prudila a něco chtěla (jenže ještě nebylo dovaříno).
Takže jsem zrušila ranní mlíko a měla normální snídani, čaj nebo voda na zapití. A najednou nejenže snídala, ale i začala svačit.

Chápu, že je to jednoduché, zvlášť u dvojčat, dát jim flašku a nemít „sraní“ s krmením nebo vstáváním v šest a chystáním snídaně a pod. Ale s ohledem na celoživotní stravovací návyky mi to přijde dost nešťastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
30.6.17 19:55

V roce už měl syn zavedeno 5-6 jídel denně a mléko jen jako doplněk. A od roka dáváme plnotučné kravské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
30.6.17 20:01

@Svistice jo,je to tak, máš pravdu, kdybych zrušila ranní mlíko a byla by normální snídaně, tak potom by byl i oběd.
Ovšem ráno mám co dělat je i oblíknout, už na to kolikrát nemám fyzicky, chtějí hned běhat po bytě, takže dostat je do židliček by byl pro mě výkon. Ano zvykli by si, ale ted se na to necítím, třeba časem. Zatím volím jednodušší cestu i když vím, že už brzo bude čas to změnit.
Kolem 7:30 se jde ven a uběhaní jsme doma kolem 9:30,takže před spánkem(ten je po 10hod.)musí být mlíko…
Všechno se mění snad každý měsíc, momentálně je to tak jak jsem pdsala, hodně o mlíku, ale porce jsou už někdy menší, doslova jen „na chuť“takže pomalu se dostanem zase na jiný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
30.6.17 20:11

V roce jsem dceři dávala mlíko už jen ráno(cca 150ml). Dávala jsem jí ho hned po probuzení a pak cca za hodinu, když jsem šla snídat já, jsem jí dala snídani(většinou chleba s lučinou), ke svačině ovoce, pak oběd, svačina jogurt, večer většinou domácí kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
30.6.17 20:23

@axlpol a ja treba mliko k snídani piju dodnes :mrgreen: nevidím na tom nic špatného, pro me je dost problem brzy ráno dostat neco do žaludku, ale byt hlady je jeste horší. A mliko zasytí, je výživné a zdrave a hlavne straaaasne dobre :lol:

• Citovat
  • Upravit
9793
30.6.17 20:23

@Šárka 1990 Před tím 12 měsícem měl UM tak jednou denně před spaním, někdy vůbec, někdy dvakrát. A od roka jsme najeli místo UM na to kravské a od začátku bez problémů. Místo jídla to má jen, když nechce jíst kvůli zubům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
30.6.17 21:01

Malýmu je rok a mlíko má jen večer před spaním, jinak už jí normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
30.6.17 21:32

@axlpo je to teda vase.vec ale me to prijde strane moc mlika na tak velky deti a malo normalniho…bala bych se stravovacich navyku a toho aby pak nemely problem se vam rozjist…prave proto ze nebudou zvykle si rano sednout do zidlicky a posnidat nebo poobedvat..i tohle je rezim ktery je treba ucit a dle mych zkušeností cim je dite starsi tim hur si na zmenu zajetych koleji zvyka…berte muj prispevek jen jako postreh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
30.6.17 21:58
@axlpol píše:
@Svistice jo,je to tak, máš pravdu, kdybych zrušila ranní mlíko a byla by normální snídaně, tak potom by byl i oběd.
Ovšem ráno mám co dělat je i oblíknout, už na to kolikrát nemám fyzicky, chtějí hned běhat po bytě, takže dostat je do židliček by byl pro mě výkon. Ano zvykli by si, ale ted se na to necítím, třeba časem. Zatím volím jednodušší cestu i když vím, že už brzo bude čas to změnit.
Kolem 7:30 se jde ven a uběhaní jsme doma kolem 9:30,takže před spánkem(ten je po 10hod.)musí být mlíko…
Všechno se mění snad každý měsíc, momentálně je to tak jak jsem pdsala, hodně o mlíku, ale porce jsou už někdy menší, doslova jen „na chuť“takže pomalu se dostanem zase na jiný režim.

Já chápu, že děti chtějí, že umějí být paličaté a že to máš doma 2× v bledě modrém. Ale tím, že jim půjdeš na ruku, aby jsi to sobě ulehčila, jim( a ve výsledku i sobě) děláš jen medvědí službu. A to ti říkám jako matka, jejíž dítě vstávalo mezi 5:30-6:00, bylo motorová myš, rok komplikovalo oblíkání a musela jsem se s ním honit po bytě a fyzicky ho zpacifikovat, rok a půl jsem se s ním 2× denně sralikovala kvůli čištění zubů, protože nechtěl a nespolupracoval.

Jak píše @kavulenka, ty děti nějaký řád potřebují jak prase drbání. Takže pokud budeš vytrvale dodržovat, že po probuzení se jde na nočník, obléknout, pak snídaně…, tak Ti třeba odpadne to, že Ti děti zdrhají po bytě, nechtějí jíst nebo nechtějí sedět v židličkách.

Ono až budou umět ještě navíc mluvit, tak Ti tak jako tak tvoje výchovné pokusy dají sežrat slovním průjmem. Čím dřív je člověk vede k tomu, co je žádoucí/vhodné, tím větší šance, že to skutečně přijmou za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
1.7.17 08:42

Ohledně toho mléka jsem kdysi dávno volala na zákaznickou linku, situace je taková, že můj syn mléko pije tak 3× denně (trošku, dohromady za den asi toho půl litra), ale u růstu zubů prostě normální jídlo nechce nebo když je nemocný, ale mlíko ano. A upřímně i když jí normálně a zrovna se rozhodne mít období rychlého růstu (je skutečně velmi vysoký na svůj věk), tak někdy tu porci normálního jídla mlíkem zapije. Upřímně neřeším. Jí normálně dobře, neřeším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí