Měsíční kojenec / voda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A proc ji neodstrikas mleko? Voda zatezuje ledviny, zvlast u tak maleho miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A miminko je zvykle pit z lahvicky? Nebo jak mu tu vodu date? ja chapu z se prepiji ale radeji bych ho dala k prsu na chvilku at se napije a pak oddelala nez vodu.Ale pokud budete chtit dat tak proste tolik vody kolik vypije pochybuju ze vam vypije treba 2,dc.Male trvalo delsi dobu nez vypila vetsi mnozstvi kao napr.1dc vody a to bylastara 10m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rive Protože mi nejde odstříkat. Já měla za to, že kojenecká voda je upravená, že ledviny zatěžují dusicnany.
Ale trošku vymacknu a jak to mléko v tom vedru uchovat?
@kavulenka Asi si z té láhve vezme, na sucho ji v pohodě sála a sem tam vezme dudlik. Věřte mi prosím, že těch pokusů jen o ucucnuti bylo mnoho, nikdy to nedopadlo.
- Citovat
- Upravit
Zkuste si pred odstrikanim prsa nahrat sprchou…jinak nechci byt skepticka ale podle me ji voda nepojede a fakt si jen cucne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakojila bych urco tesne nez pujdete a mozna vam.bude celou dobu spinkat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proboha( to je na ty, co se stiti vody pro mimco).. normalne vezmi s sebou lahvicku, tim nejmensim dudlikem toho moc nevypije. Opravdu ji vodou nezabijes. A kdyz se napije byla bych mooc rada, ze se v tech vedrech napije vody. Ja to na malyho zkousela horem dolem, i lzickou a strikackou a prd. Proste vodu nechtel. A pak porad jen jedl a pekne se me pres to leto vypapal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to budou dvě tři hodiny, tak bych to extra neřešila. nakojila těsně před a pak. vodu do lahvičky vzít můžete, nicméně bych řekla že i tak si max trochu cucne. spíš než vodu na pití bych řešila stín/mokrou plínu na kočárek, ale zas úplně nezakrýt ať tam není skleník.
jinak k otázce. najednou bych dala pokud by mimino pilo tak 20-30 ml. 100 za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si teda myslim ze vodu nepotrebuje. konzultovala jsem i s dr a bylo me receno ze vody netreba. Max dat prso driv ale klidne tri hodky vydrzi. Prej pak maji v zaludku zmatek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dáváme od miminka napít vody. Malý se narodil loni do té vlny veder a na doporučení dr jsme dávali pár lžiček vody, když chtěl. Od cca 4 měsíců jsme dávali i čaje a na krabičce je napsáno od 1 týdne. Pokud to nebudeš přehánět, tak jí nic nebude. Malý má teď rok a vypije mi denně i více než 150 ml jiné tekutiny než mléko + polévka. Pokud se bojíš lahvičky, klidně zkus vzít dětskou nebo čajovou lžičku a dej pár kapek do pusinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hapolda škoda, že jste nezažila takovýho savce jako byl můj syn, ten klidně vyžadoval kojení i co hodinu. Mléko bylo kvalitní, přibíral mi jednu dobu klidně i 1,5 kila měsíčně
I dr na nás hleděla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsme to přežily. Ona je fakt savec a sála hodně. Nenechala jsem ji moc. Blbé je to, že jí to asi po deseti minutách letělo i nosem. Prostě zase hltala a kdyby to šlo, tak pije až pukne, prostě silný sací reflex. Asi je jí i celkem jedno co pije.
Vím, že jste to myslely dobře, ale přesně jak píše @Barbora1993 kdo nezažil neuvěří, nepochopí.
I první dcera byla extra savec, ale flašku nevzala nikdy. Taky se enormně prepijela s hodně nabrala. Kojena byla do dvou let.
Už je predskolacka a má stěží 18 kilo, prostě ten sací reflex mají obě naše děti hodně vyvinutý. A obě bohužel vědí co je to hnusný kojenecky brichabol.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak jsme to přežily. Ona je fakt savec a sála hodně. Nenechala jsem ji moc. Blbé je to, že jí to asi po deseti minutách letělo i nosem. Prostě zase hltala a kdyby to šlo, tak pije až pukne, prostě silný sací reflex. Asi je jí i celkem jedno co pije.Vím, že jste to myslely dobře, ale přesně jak píše @Barbora1993 kdo nezažil neuvěří, nepochopí.
I první dcera byla extra savec, ale flašku nevzala nikdy. Taky se enormně prepijela s hodně nabrala. Kojena byla do dvou let.
Už je predskolacka a má stěží 18 kilo, prostě ten sací reflex mají obě naše děti hodně vyvinutý. A obě bohužel vědí co je to hnusný kojenecky brichabol.
Reflux je potvora
náš byl to samý cca do dvou a půl měsíce, ale ten první měsíc byl teda extrém, zvracel mi klidně i 5× denně. Divila jsem se, že mi tak přibírá, když pořád zvrací a pak se to samo spravilo až se naučil kolik si toho má vzít. Taky nám to létalo nosem až se nám tím dusil a museli jsme mít neustále odsávačku hlenů v pohotovosti..S tím břichabolem je to paradoxně tak, že si ho to dítě dělá samo, právě proto, že pije častěji. Trávené se míchá s nenatráveným a tlačí to v bříšku. Malý nám na to trpíval do 4-tého měsíce a pak jak se sám začal otáčet a více hýbat se to rapidně zlepšilo. Teď do sebe nahází banán za chvíli chce polévku pak létá, pak chce hrušku, pak zase něco, do toho se mi cca 1×-2× za den na chvíli přisaje na prso a hned zase běží. Včera poobědval kuře s rýží, pak měl ovoce a na večeři dostal kaši a ještě si od mojeho vyprosil pár hrstiček špaget
No a druhý den ráno vždycky sedí u hraček a prdí jak amina a směje se
bude líp
![]()
Náš taky nechtěl moc flašku, pak si zvyknul na hrneček s hubičkou a teď před týdnem se mi z něho sám „odstavil“ a nechce ho, raději pije sám ze sklenky nebo kelímku, sice to má všude, ale aspoń se to naučí, jak zmerčí dětský hrneček kýve hlavou, že ne ne ![]()
PS: ještě mi to připomnělo jak jsem jednou malého kojila v křesle, usnul a najednou se začal vrtět, podívám se na něj a on mi zvracel nosem a byl pořád přicucnutý na prsu, skoro jsem ho nemohla odtrhnout, klidně by se i udusil, hlavně, že měl prso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tereza12345 píše:
Proboha( to je na ty, co se stiti vody pro mimco).. normalne vezmi s sebou lahvicku, tim nejmensim dudlikem toho moc nevypije. Opravdu ji vodou nezabijes. A kdyz se napije byla bych mooc rada, ze se v tech vedrech napije vody. Ja to na malyho zkousela horem dolem, i lzickou a strikackou a prd. Proste vodu nechtel. A pak porad jen jedl a pekne se me pres to leto vypapal.
To je jak u nás
malý sice vodu chtěl, ale z malého novorozeňátka, takového hubeňourka, jsem za měsíc měla malého otesánka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbora1993 To je úplně jako u nás, jak s tou první, tak teď miminko.
I s tim dušením, ale hlavní je, že má prso. A člověk si rve i bradavku, aby se pustilo.
Trošku jsi mě uklidnila tím, že to ještě pár měsíců potrvá a pak se to zlepší.
Ono i s tou vodou a jiné tekutiny je to osemetne. První vodu vůbec do dvou let nechtěla pozřít a právě si myslím, že jsem u ní prošvihla ten správný okamžik. O čaji se ani nebavím, ten nechce doteď.
A o tom co z mimina lítá se ani nebavím. Lítá z ní zdrclé mléko. A jde vidět, že je ho prostě moc.
- Citovat
- Upravit
Milé maminky,
mám doma měsíčního kojence. Trpí na koliky a přepíjí se, hodně ublinkává.
Kolem 16 hodiny potřebuji jít ven. S ní v kočárku, asi na dvě až tři hodiny. Bude ještě velké horko.
Jde o to, že jí potřebuji dát napít kojenecké vody. A to z toho důvodu, že se naše miminko jak je u prsu přepije. Nevezme si pouze přední mléko, jak je u prsu, tak saje a když by se prso vzalo, tak je zle.
Vím, že se píše, že kojené mimi jiné tekutiny nepotřebuje, nicméně se to úplně nezavrhuje.
A já se prosím ptám kolik ml té kojenecké vody může vypít?
Prosím o zachování anonymu, nevím jestli sem nechodí švagrová, se kterou jsem toto téma probírala a ta měla oči až na vrch hlavy, že je to špatně.