Mluva 4,5ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
11.8.14 18:44

Mluva 4 a pul rocniho ditete

Ahoj holky,

chtela bych se s vami poradit, co mi dela posledni dobou trochu starosti. Muj syn ( 4 a pul ) mluvi stasne pomalu. Byla jsem na to upozornena i ve skolce. Maly jako-by ty slova pulil a protahoval. Priklad : maaa-mi muuu-zu si v-zit tu bun-du. Premyslim jestli s nim zajit na logopedii. Ma nekdo podobnou zkusenost? Driv to nebylo tak hrozne, mluvil trochu pomalejc ale ted je to vylozene hruza. Ostatni deti kolikrat nemaji trpelivost, nez on to ze sebe vysouka. Nevim jak to snim zlepsovat :nevim:. Jinak jeste tedy i ostatni c, s, ^z, ^s, ^c ( mam nemeckou klavesnici ) neumi vyslovit, r taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21991
11.8.14 18:46

Mám stejně starého syna - taky nemluví nijak extra rychle, chvíli mu trvá, než si srovná myšlenky do věty. Na logopedii chodíme, ale zrovna toto opravdu problém není.

To není o výslovnosti - to je o tom, aby se pusa naučila stačit myšlenkám. To přijde věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
11.8.14 18:49

Syn je stejně starý. Slova tedy nepuli, ale chvilku mu trvá, když nám chce něco honem rychle říct. Jak píše @BohunkaP, pusa nestíhá myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.8.14 18:51

Mám taky 4,5 letého synka a řekla bych, že je hodně znát, že má staršího bráchu (6,5). Prostě mluví, mluví a mluví. Oba teda. Junior v tomto věku takhle „dobrý“ rozhodně nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
11.8.14 18:53

Diky na tom by neco mohlo byt. On je i tak trosku pomalejsi nez ostatni deti. Uz jsem neco psala v mojich predchozich prispevcich. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
11.8.14 18:57

Moje 4leta dcera mluvi dost dobre nerika teda ř, ale posledni dobou nez nam neco sdeli tak mam taky kolikrat nerva at uz se vymackne pac jedno slovo nekolikrat opakuje a pak zapomene co chtela treba: Ja jsem rikala, rikala, rikal jsem ze a pak nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
11.8.14 19:07

@nisale Já si naopak myslím, že už by to v tomhle věku logopedickou péči chtělo, logopedie není jen otázkou nápravy výslovnosti. A navíc sama píšeš, že nevíš, jakým způsobem tohle se synem zlepšovat a to by Ti právě na logopedii poradili. Jen to chce najít logopeda, který Vám sedne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.8.14 19:19

Urcite bych k logopedovi zasla, o tom zadna. od toho tu prece jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
11.8.14 19:26
@nisale píše:
Diky na tom by neco mohlo byt. On je i tak trosku pomalejsi nez ostatni deti. Uz jsem neco psala v mojich predchozich prispevcich. :mavam:

Přečetla jsem si Tvoje předchozí příspěvky. Myslím, že bys určitě měla zajít na logopedii, příp. do dětské psychologické poradny (podle toho, co je pro Tebe schůdnější). Syn se projevuje trošku nestandardně a určitě neuškodí, když se na jeho dovednosti a projevy podívá zkušený odborník. Logopedie není jen o mluvě, patří do toho grafomotorika i další věci, s nimiž, jak jsi dříve psala, má syn také problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí