3letý stále nemluví

70
27.4.16 20:33

mluveni a stale mluveni

Holky nevim si rady. Malemu budou za mesic 3 roky a porad nemluvi. Krome par jednoduchych slov. Porad mluvi „reci sveho kmene“ tak nemy asi nebude. Kdyz mu neco reknu pochopi tak ouska bude mit asi taky v poradku. Misto aby rekl co je na obrazku tak to radsi nejak ukaze.
Jinak zvlada vse oblikani, naji se, zachod. Doktorka rika ze do 3 let je to normalni a hlavne u kluku. Dokonce mi rekla ze je to dedicne a ja sem taky pry zacala mluvit pozde.
Ale jdem z toho dost nervozni. Hlavnevne jak bude fungovat v zari ve skolce…
Ma nektera podobny problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35029
27.4.16 20:40

Školky se neboj, nejspíš se tam rozmluví, pokud jinak rozumí, tak to nevidím nijak tragicky. Náš ani nerozumí, resp. začal rozumět i základním věcem až kolem tří, přesto je od 3,5 ve školce a dost se tam zlepšil. Tak uvidíš, pokud by se to ve školce nějak nezlepšovalo, tak bych zašla k logopedovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
27.4.16 20:41

Do září je ještě několik měsíců, mluvení se může ještě změnit. Ve školce má víc jak polovina dětí problém s mluvením. Většinou se tyto problémy řeší až u předškoláků dřív jen u dětí které mají dědičné dispozice k vadám řeči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.4.16 20:48

@vejka123 kluk při nástupu do školky skoro vůbec nemluvil a problém neměl.

• Citovat
  • Upravit
16986
27.4.16 20:54

@vejka123 nemam podobny problem, ale mela jsem ho. Maly mel kratkou uzdicku. Vedela jsem to od narozeni. Kdyz 2,5 mesice pred 3.narozeninami stale mluvil 20 zvuky a znakovkou, nechala jsem mu fiknout uzdicku u ORL. Ta provedla podrobne vysetreni sluchu a chapani. Rekla mi, ze to fiknuti mu stejne nepomuze, ze musi psychicky dozrat. Protoze vsemu rozumi, ale holt ma nejaky blok s tou mluvou. Rekla, ze se rozmluvi ve skolce (narozky ma zacatkem srpna).
Nicmene, zacal mluvit ve vetach necely mesic po zakroku. Take ale ve stejny den, kdy jsem udelala statnice. Tak nevim, jestli jsem mu to nejakym zpusobem neblokovala ja svym stresem…
Kazdopadne abych te povzbudila, nas maly ma problem s oblekanim, jidlem a samoobsluhou na zachode dodne (4,5 roku). Toz nevim, co je horsi :-D Ve skolce ten problem nema, ale doma chce oblekat, svlekat, krmit a utirat a obcas i stahnout gatky pred curanim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
27.4.16 21:13

@vejka123 syn měl 3 nedávno a jako mluvení hrozné, mluvení „reci sveho kmene“ také známe, asi taky slyší, i když jsme občas na pochybách, ale spíš u něho bude problém s pozorností než se sluchem. Nicméně on se snaží opakovat slova, ale moc mu to nejde, strašně komolí a v současnosti má dvě nejoblíbenější slova „mušim“ a „toto“, ideálně obě u sebe a ještě ukazuje rukou na něco a není schopen říct, co chce. Školky se nebojím, on si s dětmi rozumí, to vidím v herničce, hraje si tam většinou se staršími a nevypadá, že by měl problém s komunikací. Holčička od známých nemluvila do 4 let a pak se vyloženě rozkecala, teď má skoro 6 a nezavře pusu :-D Takže bych vyčkala, on se rozmluví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.4.16 21:19

@vejka123
Rozmluví, můj syn taky nemluvil, ve školce trošku víc začal, pak chodil na logopedii. když nastoupil do do první třídy měla jsem obavy o čtení, a do dvou měsíců četl výborně, ani učitelka nevěřila, že moc nechtěl mluvit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.4.16 19:36

Tak to jste me trochu uklidnili. My mame kolem sebe jen mladsi deti co mluvi a mluvi. A vsichni se jen divi ze jeste nemluvi. Snad se teda co nejdrive rozkeca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí