Mluví v množném čísle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2183
8.7.14 21:07

mluvi v množném čísle.

Ahoj mate někdo zkušenost? Syn budou mu 4roky. Mluví v množném čísle. Např. Mi rika maminko máte jogurt?
Ja mam jjen zkušenost, ze kluci občas mluví v ženském rode, a ze to přejde. Ale s tímto jsem se nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
8.7.14 21:10

S tímhle přesně ne, ale malý pořád každému (1 osoba) říká „čaute“. Např. Babičko čaute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
8.7.14 21:11

Ja teda nevim, ale prijde mi to spis jako vykani. Zvyk ze skolky, kde se dospelym vyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
8.7.14 21:11

A nemluvíš na něj v množném čísle ty??? Mám doma dceru a ta mluvila v mužském rodě a syn teď mluví v ženském. Dceru to přešlo tak snad to přejde i syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
8.7.14 21:13

Malej to dělá taky, ale jsou mu dva…tak nevím. Kdy to začal používat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
8.7.14 21:14

@martina1988 ne. Davam si na to pozor. Více mluvim na oba konkrétně než na oba dva.

@soanpe jojo nebo vykani. Ze školky by to mít mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
8.7.14 21:16

@iveta299 nějak si neuvědomují, kdy to začalo
ale není to čerstvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
8.7.14 21:22

@marieondatra tu zkušenost nemám, ale to přejde. Já se bála, že moje dvojčata budou na sebe taky mluvit v množným čísle - jak se na ně mluví často najednou, dočetla jsem se, že pak na pískovišti říkají třeba: Pavlíku, půjčte mi ty hrabičky! :lol: Ale vůbec se to u nás neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Syn používal dlouho obráceně osoby já a ty - když chtěl napít, tak řekl „chceš pití?“ :lol: A i když třeba na mě chtěl zavolat, tak nevolal „pojď sem“, ale „hned přijdu“ - jako by byl o krok napřed a říkal rovnou to, co čekal, že mu ten druhý odpoví. Pro nezainteresované celkem oříšek a makačka na bednu, aby pochopili, co vlastně po nich chce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Naše 3 letá popleta to taky dělá.
Jde a říká dobrý den, mamko jak se máte? :mrgreen:
Ona slyší, že volám na soudku dobrý den, jak se máte, tak pak taky zkouší nebo když se bavím s paní sousedkou a malá to slyší, tak ona to pak taky zkouší a přesně co jsem říkala říká sestře nebo mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
8.7.14 21:25

@Angua myšlení (a mluvení) dětí je někdy fascinující. Kamarádky dcera zas v předškolkovém věku odpovídala na dotaz až třeba po dvaceti minutách. Potkaly ve městě známou, ta se jí zeptala na pár věcí, holčička mlčela. Rozešly se a holčička najednou povídá jen tak před sebe: Jo, jsem. Zelí. Nepřijede. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.7.14 21:27

@Eliška to je aspoň správně dlouhé vedení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
8.7.14 21:31

@Angua můj sedmiletý syn neodpoví ani po těch dvaceti minutách. Takže tohle je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
8.7.14 21:33

No a když se vašeho ditete někdo zeptá s ono nic. Necháte to být nebo je upozorníte, ze se teta ptala co dělal ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
8.7.14 21:37

@marieondatra Já upozorním. Ale mlčící dítě není často nevychovaný, ale prostě se stydí. Teda aspoň ty moje v tom věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí