Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, mám dceru (5 let) a potřebovala bych občasné hlídání. Nabídla se mi jedna známá maminka, která má o rok mladší holčičku. S maminkou jsem se jen párkrát viděla na hřišti nebo na procházce… Co myslíte, svěřily byste dítě člověku, kterou znáte tak málo? Jinak děti si spolu vyhrají a maminka na mě působí sympaticky. Přeci jen si ráda přečtu vaše názory. Moc děkuji za jakékoli postřehy! ![]()
Ahoj, asi bych si s maminkou domluvila před tím kafe a zeptala se jí, jak vychovává svoji holčičku - co spolu dělají a tak, jaké má názory ohledně výchovy a pak uvidíš.
Jinak když chceš hlídání z agentury, tak ti pošlou taky někoho úplně neznámého.
A samozřejmě bych si dohodla i pravidla a podmínky.
@Silvinka123 já taky znám jednu jen z hřiště a občasných procházek a svěřila bych jí dítě.
Teda já jsem asi moc „outlocitná“,abych někomu svěřila dítě, tak bych chtěla vidět, kde bude trávit čas hlídání, v jakém prostředí, kdo všechno bude přítomen, jak se bude dotyčná chovat, jak pohlíží na výchovu a jaký má přístup k dětem, jak se stravuje, apod.
@Silvinka123 Ahoj! A na jak dlouho by hlídala? Pokud by to bylo pár hodin, tak proč ne
Púlden bych si už hodně rozmýšlela a chtěla bych vědět podrobnosti, co popisuje @Paradise …
No ze začátku by šlo jen o 1-2 hodiny maximálně. Když by se nám to osvědčilo, tak klidně i déle a více pravidelně… Děkuju moc za rady, určitě si s maminkou promluvíme o hranicích a výchově. ![]()
@Paradise píše:
Teda já jsem asi moc „outlocitná“,abych někomu svěřila dítě, tak bych chtěla vidět, kde bude trávit čas hlídání, v jakém prostředí, kdo všechno bude přítomen, jak se bude dotyčná chovat, jak pohlíží na výchovu a jaký má přístup k dětem, jak se stravuje, apod.
tak o tom jsem myslela, že je zbytečné to zmiňovat, to se rozumí samo sebou ![]()
To těžko říct, pokud by se jednalo jen o pohlídání třeba hodinku na hřišti, tak asi ano, 5ti leté dítě už není tak malé. Pokud by se jednalo o hlídání u ní doma, tak bych to u nich určitě chtěla nejdříve vidět, trochu víc se skamarádit, nechávat si hlídat postupně, interval třeba prodlužovat. ![]()