MM a dokrmování

83
7.1.12 19:26

MM a dokrmování

ahojky maminy chtěla bych se poradit mám 3 týdenního chlapečka.kojím ale zároveň ho musím dokrmovat MM mám hodně ale nechce tahat.
Nejdříve jsem ho dokrmovala nutrilonem extra ale po něm měl strašný bolesti bříška a nemohl kakat.tak jsem si koupila nutrilon comfort a chci se zeptat zda můžu mu dávat MM a ten comfort jestli se to snáší dobře s MM,a jestli ho po tom nebude bolet bříško??děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
7.1.12 19:28

proč neodstříkáš a nedokrmíš stříkačkou? takhle ti bude prso odmítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
7.1.12 19:33

pokud mas hodne sveho mlika,jak jsi psala,tak proc pouzivas umele mleko??? :roll:

odstrikavaj sve a dokrmuj jim..pokud je mlika dost,tak je skoda a zbytecne dokrmovat umelym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
7.1.12 19:38

Zkus to - pořiď si odsávačku a odsávej a dávej mu to odsáté, my to tak taky praktikovali.. ať se daří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784

ahoj, taky bych rozhodně dokrmovala svým mlékem, když ho máš dost. a nejlépe jinak než lahví (např. stříkačkou, suplementorem atd.), protože lahev často znamená postupné odmítání prsa a konec kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83

to je škoda,ale jemu to nestačí zkoušela jsem i odstříkavat a nic. za hodinku ani ne se zase probudí a řve hlady,tak mě jen zajímá jestli to jde dohromady?
:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
7.1.12 19:40
petrušk píše:
to je škoda,ale jemu to nestačí zkoušela jsem i odstříkavat a nic. za hodinku ani ne se zase probudí a řve hlady,tak mě jen zajímá jestli to jde dohromady? :D

To Ti ale nikdo neřekne, jestli to jde dohromady, každé miminko je jiné, takže jedna mamka Ti napíše že to jde v pohodě a druhá že jí potom zvracel nebo měl bolesti, to musíš vyzkoušet sama, jestli mu to sedne nebo ne.. Jinak to je vážně škoda, když mlíčko máš abyste skončili s kojením, odstříkávej co to jde, dělej si zásoby do lednice - do mrazáku a když řve hlady dávej to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
7.1.12 19:41

a jak teda vis,ze mas dost mleka,kdyz mu to jako nestaci???ted nejak nerozumim…pises ze mas dost mleka,tak nahrat,pomasirovat a odsat odsavackou…

nerve necim jinym?nemusi rvat jen hlady…

ma dost pomocenych plen?pribira normalne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
7.1.12 19:45
petrušk píše:
to je škoda,ale jemu to nestačí zkoušela jsem i odstříkavat a nic. za hodinku ani ne se zase probudí a řve hlady,tak mě jen zajímá jestli to jde dohromady? :D

tak to budeš asi muset zkusit, jaké UM vyhovuje tvému dítěti, na to není univerzální rada.
jinak teda může plakat i z jiných důvodů, ale pokud myslíš, že má hlad (neprospívá?), je dokrm opodstatněný. jestli ovšem chceš kojit, snažila bych se tu lahev omezit na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fletnicka
7.1.12 20:08

Každé mimčo je jiné, moje dcera třeba nemá problém s kombinací MM+Sunar, což tady hodně maminek píše, že to jejich dětem vadí. Ale je fakt, že jí už je půl roku a donedávna byla jen na MM, takže možná jako malé miminko by to taky blbě snášela.

Nutrilon je tak drahý, radši zkus investovat do kvalitní odsávačky a odsávej, co to jde. Pro své dítě tak uděláš určitě to nejlepší. Já jsem taky měla několikrát hroznou laktační krizi (i když ty vlastně tvrdíš, že máš mlíčka dost), bojovala jsem hrozně moc, odstříkávala jak vzteklá, až mě všechno bolelo :mrgreen: a dneska jsem ráda a mám dobrý pocit, že jsem pro to udělala maximum.

Jak mu začneš dávat flašku s UM, do pár týdnů jsi bez mlíka, tak ještě zabojuj, stojí to za to. Držím moc pěsti :palec:

• Citovat
  • Upravit
15074
7.1.12 20:13

Já dokrmovala Nutrilonem obyč, snášen dobrý. Nejdřív stříkačkou a potom lahvičkou se speciální savičkou pro tyhle případy, Medela Calma. Zvládali jsme to takhle než se malá od prsa odstavila někdy do 9-10 měsíce. Ale já měla míň mlíka i přes snahu se rozkojit pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.12 20:17

Mě ještě napadlo, když ho máš hodně, jestli mu třeba zase neteče příliš a nezalyká se s ním. To pak taky prso může odmítat, odtahovat se, protože to nestíhá… Zkus předtím trochu odstříkat ručně. Je škoda, když máš dost mléka, abys dokrmovala UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
7.1.12 20:20
petrušk píše:
ahojky maminy chtěla bych se poradit mám 3 týdenního chlapečka.kojím ale zároveň ho musím dokrmovat MM mám hodně ale nechce tahat.
Nejdříve jsem ho dokrmovala nutrilonem extra ale po něm měl strašný bolesti bříška a nemohl kakat.tak jsem si koupila nutrilon comfort a chci se zeptat zda můžu mu dávat MM a ten comfort jestli se to snáší dobře s MM,a jestli ho po tom nebude bolet bříško??děkuji za odpověď.

Mohlo by se jednat o 3 týdenní růstový spurt. Potřebuje dočasně víc mléka. Taky myslím, že když máš ten dar, že máš dost MM, tak to zkus využít. Už jsem to psala v jiné diskusi - zkus si objednat návštěvu laktační poradkyně (brzo, jde o dny). Zkontroluje Ti techniku kojení, přikládání atd. A pomůže - myslím, že se rozkojíš normálně. Jinak lze odsávat kvalitní odsávačkou a krmit alternativně. Už tu někdo psal, že jediná lahev na trhu, při které dítě musí dělat pusou stejný proces, jako při kojení, je lahev Calma od firmy Medela. Takže si nepokazíš kojení. Ale nejdřív bych zkusila tu laktační poradkyni. Hodně štěstí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.1.12 20:40

taky to moc nechápu. jak víš, že má dost, neumí tahat, nebo tak.. ? pokud je ho dost, je podle mého škoda dokrmovat UM., zkusila bych odsávačku,a pamatovala na to, že ono to chvíli trvá, než se to s ní naučíš, taky mi to zpočátku moc nešlo.. taky bych zpočátku nedávala lahvičku, zkusila stříkačku nebo tak, některé (ne všechny) děti zleniví a nechtějí pak tahat z prsu..

já měla mlíka normálně, ale mladej neuměl sát, vůbec neuměl. takže jsem krmila lahví skoro od začátku, po marných pokusech ho naučit sát.. (vč. laktačních poradkyň, apod.)
začala jsem odsávat a zpočátku jsem musela dát pár dávek UM, protože jak nepil,, mlíka se neodsálo moc, a snášel to dohromady bezvadně.. měla jsem sunar nutradefence 1HA. od 2m měl stabilně jeden dokrm denně a snášel to stejně dobře, ..
každé mimčo je jiné a každému sedne jiné UM. chce to vyzkoušet…

a jo, ten spurt to taky může být, je jich obecně víc, 3t, 6t, 3m.. když měl starší 3m spurt, kojila jsem přes den co hodinu, v noci si dal 8hodinovku a pak zas nanovo, trvalo to pár dní.. takže to taky jen může být dočasný hlad a potřeba zvednout produkci.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17952
7.1.12 20:49

Souhlasím s Afrodítou, jen Calma není pro 3týdenní miminka, ta je až pro zajeté kojence, cca od 3 měsíců, ve 3 týdnech ideálně stříkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová