MMR a febrilky

Anonymní
11.1.15 11:39

MMR a febrilky

Zdravím všechny, mám dvě děti, starší je naočkovaný vším co má mít, ale jde mi o mladšího (nyní 20 měsíců).V létě prodělal febrilní křeče, na týden jsme pak skončili v nemocnici. Očkování MMR má odloženo neurologií na půl roku od febrilek. A teď k věci, stále víc a víc se dozvídám o tom co MMR může udělat a já se fakt toho očkování začínám bát. Má jít začátkem dubna, myslíte že ho můžu ještě na nějaký čas odložit a vymluvit se právě na febrilní křeče? Díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.1.15 11:46

MMR nemá vrchní hranici, takže můžeš odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.1.15 11:54

Rozhodně bych odložila. prostřední dostal až ve 2,5, a žádný zdravotní problém neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.1.15 12:33

MMR jsem očkovala u nejmladší teď ve 25. měsících. Stále byla malá a drobná, tak se mě do toho moc nechtělo, doktorka to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
11.1.15 13:05

Ahoj, nám řekli, že po febrilkách by měly bít živé vakcíny očkovány nejdříve rok po křečích. Máme to jak vy, starší je naočkována vším, co má mít + něco navíc, mladší 18 měsíců, 06/2013 febrilní záchvat (týden v nemocnici), MMR až v červnu. Ještě teď by měla mít hexu, uvídíme, jestli to stihneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.1.15 17:19

Jak píšou holky, MMR nemá určenou horní hranici, pouze je psáno, že se začíná očkovat od 15. měsíce. Sám dr. Petráš na stránkách Vakcíny. net doporučuje toto očkování odložit až po druhém roce dítěte.
Navíc je to opravdu hodně „ošemetná“ vakcína. Dcera na ni měla neurologickou reakci. Nic nezkazíte ani když ji budete odkládat až do doby před nástupem do školky, pokud Vám dr nenapíše kontraindikaci k tomuto očkování.
Každopádně pokud je Váš pediatr jen trochu rozumný, nebude nic proti odložení namítat, jinak je to na Vás, ten boj. Ale osobně bych tu ruskou ruletu se zdravím svého dítěte nehrála…
Držím palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.1.15 17:42
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, mám dvě děti, starší je naočkovaný vším co má mít, ale jde mi o mladšího (nyní 20 měsíců).V létě prodělal febrilní křeče, na týden jsme pak skončili v nemocnici. Očkování MMR má odloženo neurologií na půl roku od febrilek. A teď k věci, stále víc a víc se dozvídám o tom co MMR může udělat a já se fakt toho očkování začínám bát. Má jít začátkem dubna, myslíte že ho můžu ještě na nějaký čas odložit a vymluvit se právě na febrilní křeče? Díky za rady

Jestli budete mít zájem, pošlete mi SZ, zašlu Vám přeložený příbalový leták k MMR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.10.15 17:00

Dobrý den všem, syn má 2,5 let. Ještě nemá ani první dávku MMR, doktorka nás do očkování tlačí. Syn měl v roce a něco febrilní křeče a já se bojim horeček a i celkově toho, že je to živá vakcína, ale příští rok ho chci dát do školky a nevím jestli musí mít v sobě obě dávky, nebo stačí jen jedna, kdybych chtěla počkat až do třetích narozenin. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
20.10.15 17:33

@chelsea001 nedej se, v lednu vatupuje v platnost nova vyhlaska, kdy se preockovani posouva na obdobi 6-7. roku, tudiz staci jedna davka do skolky a tudiz muzete nechat naockovat tesne pred skolkou, pokud chcete, posledni slovo v ordinaci mate vy jako rodic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.10.15 17:37

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie