Očkování proti tubeře

689
6.1.15 18:03

očkování proti tubeře

Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala zda jste očkovali své ratolesti proti tubeře? Já jsem neočkovala, už mám skoro dvouleté a tříleté dítě, ale teď jsem od sestry slyšela že je lepší očkovat, že se teď tubera zase dost objevila a průběh té nemoci není sranda. Očkujete? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
6.1.15 18:10

@AnnaP : ano ockuji, ale problém je, ze ne všude jsou očkovací látky. A ano, je strašně moc nových případů ( nejenom uz nadi obcane z vychidu ale uz i Cesi ) a naše dr zastává názor, ze radši ockovat, než do dítěte řvát antituberika. Je to prý svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.1.15 18:10

Neockuju. Neockovala jsem ani jeste kdyz to bylo povinne. Kmeny, ktere k nam ted proudi jsou jine nez ty, ktere jsou ve vakcine, i proto bylo plosne ockovani zruseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 18:13

@Bibi239 : tak já teda četla, ze důvod proč se neockuje plošné je ten, ze prý už není takový výskyt TBC, ale to bylo před cca 5 a vice lety, ted je strašně moc nových případů a nejsou vakcíny ( teda v Praze ano )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.1.15 18:14

Ne, nepohybujeme se v rizikové společnosti a proti ATB rezistentním kmenům je většinou stávající očkovací látka na dvě věci. Plus samo jako u každé očkovací látky musíš počítat s vedlejšími účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
6.1.15 18:48
@myskalucka píše:
@Bibi239 : tak já teda četla, ze důvod proč se neockuje plošné je ten, ze prý už není takový výskyt TBC, ale to bylo před cca 5 a vice lety, ted je strašně moc nových případů a nejsou vakcíny ( teda v Praze ano )

A to čerpáš z čeho? Např. v roce 2013 bylo méně případů než v roce 2012. Viz ÚZIS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
6.1.15 18:51

My jsme měli očkování povinné, otec malého je cizinec.
Ale proti tuberkulóze bych očkovala tak jako tak, hlavně kvůli cestování. Člověk nikdy neví, koho může potkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 19:15

@mag : z 10lete zkušenosti člověka, který pracuje v nemocnici na mikrobiologii a ví, kolik zpracovávali vzorku na TBC před 10 lety a ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.15 19:41

@AnnaP neočkuju, očkovat nebudu.. minimálně né u mimina. Chlap má rizikovou práci - setkávání s cizinci, ale dr nám řekla, že pro mimino je to zbytečné - chlap je očkován. Neočkuju proto, že starší měl velké a nehezké reakce.. možná dám, až bude malý starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
6.1.15 19:50

@myskalucka V tom případě víš víc než oficiální statistiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.1.15 20:13

Tuberkulozu bych nepodceňovala.
Není to tak dávno, co se nedala vyléčit, a běžně se na ní umíralo.
Co by za to naši prarodiče dali.
Můžeme jen děkovat, že díky očkování u nás byla vymýcená.
A klidně mě zlynčujte, za tím si stojím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 20:28

@mag : já věřím člověku, ktery s tím 10 let pracuje, tak nějaké zkušenosti ma. A vim, co si o tom mysli doktoři, kteří tam pracují. Ale je na každém, jak se rozhodne. Nikomu nevnucuju, ze očkovat musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
6.1.15 21:24

Já očkovat chtěla, ale malá se celý první rok trápila se slznými kanálky a stále to nemá úplně dobré, takže zatím zvažuji, zda dát nebo ne. Tuberkuloza se vyskytuje a není tak vzácná jak si někteří myslí, pracuji na interně (sloužíme i na plicním), takže vím, že jí chytit můžu. Ale o očkování se poradím s plicními lékaři, je totiž pravda, že v současné době není úplně dobrá vakcína. Jinak jak tu někdo psal, že když je chlap očkovaný, tak to nemůže chytit mimino, tak to není úplně pravda. To očkování nechrání proti nemoci jako takové, ale proti formám, které zabíjí (tbc mozku, miliární tbc…) A tbc je sice ve většině případů léčitelná, ale léčba trvá měsíce a kombinace léků proti tbc je škodlivá pro spoustu orgánů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
7.1.15 14:49

Holky díky všem za reakce. Vůbec jsem netušila, že to takto je. Nikdo mi k tomu ani nic neřekl. Po narození dětí jsem vyplnila dotazník, po shlédnutí doktorky jsem nabyla riziková skupina, očkování nám tedy prý nedají a nic víc jsem o tom neslyšela. Až teď od sestry a od Vás se vše dozvídám :think:. No, má chyba- měla jsem se o to více zajímat. Každopádně očkovat asi budu. Myslím si, že nemoc je určitě rizikovější než očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.1.15 15:04

@AnnaP : jestli chceš očkovat a koukala jsem, ze jsi z Prahy, tak my byli na poliklinice Budějovická, na plicním je Kalmetizace, tam si zavolej a zeptej se, jestli zrovna aktuálně maji vakcíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek