Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malá je už 4. den po očkování a pořád by jen spala, prospí fakt skoro celý den, a když ne sedí na gauči a čučí, nechce si hrát, nechce jít ven, to jen v kočárku, neboť v něm může spát. Papá krásně, to jo, ani nemá horečky a jiné zdrav. potíže. Ale jde mi o ten spánek, jestli je to normální? Dávám jí spát už v 18h večer ( chodí teď o 2 h dřív, jinak by nám usnula snad na podlaze ) a vstává v 10-11h dopoledne. Potom se nasnídá, kolem 13h je oběd a zase hned chce jít spát a spí třeba až do 16h, potom se probudí a v 18. už zase padá na hubu…
Je to hrozný obrat, je totiž normálně nespavé dítě a hodně aktivní, takže jsem z toho docela vyjukaná. ![]()
Priorix… ale byla jsem u doktorky se zeptat a prý je to divný, že se vedlejší účinky dostavují nejdříve až po 10. dni… ![]()
A jak dlouho to trvá? Už ten čtvrtý den? Jakože spí 20 hodin denně? Tak to je fakt hodně. Teoreticky to může být tím, že na ni něco leze, ale to by podle mě netrvalo tak dlouho, max do dvou dnů by se to rozjelo…
To si ani neumím představit, že dítko usne v 18.hod a stává 10-11.hod. Také bych měla nahnáno, když před tím to tak nebývalo. Já jsem Priorix odložila o rok později. Většinou chtějí, aby toto očkování bylo před vztupem do kolektivu školky. Někdy nechápu tu striktnost, že to chtějí rvát, tak brzo do tak malého tělíčka. Priorix je jako jediná-živá vakcína a také proto je dosti nebezpečná a každé tělíčko se stím popasuje jinak.
Ahoj, tak v první řadě si trvej na tom, že to po očkování je… a nahlaš oficiálně vedlejší účinky. Toto očkování má sice reakci až 10.den, ale jde asi spíš o teploty, ne? Vem si, že to do těla dostala teď a tak to snad hned NĚJAK zareaguje. To, že je něco běžné, neznamená, že tvoje dítě to nemůže mít jinak.
Jinak přeji, ať je brzy líp a malá se zmátoří.
Ty jo holky neděste mě… že by na ní něco lezlo to mi nepřijde…
Teď je 17:35 a malá mi chce zase jít spát, nevím jestli jí mám dát do vany a pak dát spinkat, nebo jí prostě nedát spát, dneska jsem jí zkoušela i v 8h ráno vzbudit, ale byla příšerně protivná a uklidnila se až v postýlce… teď už zase začíná kňourat, ach jo… opět bez teploty, nakrmená a vstávala v 15:30… ![]()
@Jane.Nem A kdy to začalo - dneska, ten 4.den, nebo už před tím?
Já bych viděla stopro reakci na očko.
Tak pokud to do pondeli neprejde, naklusala bych k doktorce a trvala na vysetreni. Ovsem jakem netusim - odbery, neurologie? Drzim pesti, at je lip.
@AliTad píše:
Tak pokud to do pondeli neprejde, naklusala bych k doktorce a trvala na vysetreni. Ovsem jakem netusim - odbery, neurologie? Drzim pesti, at je lip.
Taky jsem přemýšlela, co vlastně vyšetřit, ale snad bude vědět doktorka.
Byly jsme v pondělí ráno kolem 9h, mrzutá byla už odpoledne a hned druhý den vstávala v 10h, jindy vstává už v 7h, takže už to mi přišlo divné, no a potom byla unavaná už po obídku a večer šla spát v 5 a to se opakuje už od úterý… ![]()
@Jane.Nem Tak uvidíš, kdyby se přidaly teploty nebo se ti něco nezdálo, tak na pohotovost, jinak určitě k doktorce v pondělí.
A jinak nepozoruješ v jejím chování žádné odchylky od normálu? Krom toho spánku.
@kotýsek Nechce si moc hrát a je taková pomalejší, spíše kouká, sem tam na něco ukáže, ale jinak nezájem pro cokoliv. Ani nehoní kocoura a nehraje si s hračkami ( jinak ale usmívá se a ani moc nepláče, a také je tedy mnooohem mazlivější, na to jak je normálně nemazlící dítě ), no uvidim zítra, jinak asi jdeme na pohotovost… ![]()
@Jane.Nem Jak jste dopadli? Zlepšila se, nebo jste jeli k doktorce?