MMR a vyrážka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
zrzana2
24.4.15 16:14

Podívej se na googl na spalnicky. Podobná vyrazka může být reakci na vakcínu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
24.4.15 16:49

Nám dr říkala, ze se vyrážka může objevit 8-13 den po očkování, jestli je to už skoro 3 týdny, tak bych řekla, ze to asi reakce na MMR nebude. Ale 100% ti to nikdo neřekne. Může to byt cokoli jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
24.4.15 16:56

Malej měl taky vyrážku po očkování MMR, ale měl jí dřív než tři týdny po očku, zmizlo to samo. Nedávala jsem na to nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
24.4.15 17:07

Malej měl po očkování horečku a vyrážku v obličeji, na zádech a ještě snad někde. Byla to šestá nemoc. Na horečku jsme dávali čípky a vyrážku jsem mu mazala sudokrémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
28.7.20 08:35

Ahoj. Obnovuji diskuzi. Malá má taky od včerejška vyrážku. Je zrovna 13 dní od očkování mmr. O víkendu měla trochu zvýšenou teplotu a pak se osypala. Tak jsem si říkala, že jsme z toho vyšli docela dobře. Ale dnešní noc byla hrozná. Vůbec jsme nespali. Malá se co pár minut budila s křikem, ani pláč to nebyl, prostě křik jak kdyby ji bodali :,( a. Jestli ji svědolila ta vyrážka :nevim: Nesnesla na sobě pyžamko ani deku. Nepomohly ani fenistil kapky. Teď ráno už je zas v pohodě, ale děsím se zase noci. Měli jste to někdo taky tak? Jak dlouho to trvalo? Co vám pomohlo? :) můžu ji normálně vykoupat? Doktor je tam dnes jak naschvál az od 11 a to mám strach, že bude malá už spát, když v noci nespala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.7.20 09:06

@Tejami ahoj, malej měl taky po MMR vyrážku. Doktorka říkala, že je to mírnější forma ty vyrážky, co je u spalnicek. Dávala jsem na noc fenistil (nedelila jsem do tří dávek, ale všechno jsem dala na noc) a přešlo to asi za 10 dní. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
28.7.20 09:12

@Tyna15 A taky se v noci tak budil? No jestli bude takhle blbě spát 10 dní tak to nepřežiju 8o. Teď je úplně v pohodě, trsá tady na písničky a vůbec nevypadá, že by ji něco svědilo nebo bolelo. Tak taky zkusím na noc dát toho Fenistilu víc a snad zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.8.20 08:50

@Tejami promiň, nějak jsem zapomněla odpovědět. Jo budil. Spal s náma a lezl po posteli, byla jsem z něj na nerva už :D jeho to podle mě jako nesvedilo, ale vypadal hrozně. :D :D jak to vypadá u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
3.8.20 09:28

@Tyna15 V pohodě :D. Nakonec jsme jeli k doktorovi, chtěl ji rači vidět. Potvrdil, že je to vyrážka po očkování. Prý se to pozná tak, že se po kůži přejede palcem a flíčky na vteřinku zmizí. A že to vlastně není vyrážka, ale rozšířené kapiláry. Doporučil ten Fenistil a za pár dní, asi 4 :nevim:, to zmizelo a s tím naštěstí zmizelo i to hrozný spaní a protivnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.8.20 10:50

@Tejami tak paráda :D já jsem u toho MMR očkování čekala horečky, všechno možný, ale vyrážka mě teda překvapila. Hlavně jsem někde četla, že to ty děti měly třeba 3 měsíce. Tak jsem si říkala, že s ním nebudu moct jít ani na koupaliště, když vypadá takhle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
3.8.20 11:00

@Tyna15 Jo to jsem taky četla jak to děti měli kdoví jak dlouho 8o tak jsem byla vyděšená, ale doktor právě říkal, že ta typická z očkování bývá tak 5 dní. A naštěstí jo, protože jsme nemohli na sluníčko, že by se mohla snadno spálit kvůli těm rozšířeným kapilárům. Tak si říkám, jestli ty děti spíš z oslabení po očkování něco nechytili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.23 20:55

Prosím o radu

Ahoj, v pondělí minulý týden jsme byli na MMR. Rostou mu stoličky a cca 3dny má 37,1. A teď jsem si všimla, že má maličko vyrážku na břiše docela málo možná se i zaparil v bundě dneska..nejsem si úplně jistá..co mám prosím dělat. Musím volat Dr?

• Citovat
  • Upravit
7221
21.3.23 03:40

Dr mě varovala že po cca týdnů se může ukázat po mmr vyrážka co Nesvědi a rychle mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 07:15

@Atisia a můžeme jít ven?

• Citovat
  • Upravit
9278
21.3.23 09:10
@Anonymní píše:
Ahoj, v pondělí minulý týden jsme byli na MMR. Rostou mu stoličky a cca 3dny má 37,1. A teď jsem si všimla, že má maličko vyrážku na břiše docela málo možná se i zaparil v bundě dneska..nejsem si úplně jistá..co mám prosím dělat. Musím volat Dr?

Syn jí měl taky. Asi za 2 dny sama zmizela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek