Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám dr říkala, ze se vyrážka může objevit 8-13 den po očkování, jestli je to už skoro 3 týdny, tak bych řekla, ze to asi reakce na MMR nebude. Ale 100% ti to nikdo neřekne. Může to byt cokoli jiného.
Malej měl taky vyrážku po očkování MMR, ale měl jí dřív než tři týdny po očku, zmizlo to samo. Nedávala jsem na to nic.
Malej měl po očkování horečku a vyrážku v obličeji, na zádech a ještě snad někde. Byla to šestá nemoc. Na horečku jsme dávali čípky a vyrážku jsem mu mazala sudokrémem.
Ahoj. Obnovuji diskuzi. Malá má taky od včerejška vyrážku. Je zrovna 13 dní od očkování mmr. O víkendu měla trochu zvýšenou teplotu a pak se osypala. Tak jsem si říkala, že jsme z toho vyšli docela dobře. Ale dnešní noc byla hrozná. Vůbec jsme nespali. Malá se co pár minut budila s křikem, ani pláč to nebyl, prostě křik jak kdyby ji bodali
a. Jestli ji svědolila ta vyrážka
Nesnesla na sobě pyžamko ani deku. Nepomohly ani fenistil kapky. Teď ráno už je zas v pohodě, ale děsím se zase noci. Měli jste to někdo taky tak? Jak dlouho to trvalo? Co vám pomohlo?
můžu ji normálně vykoupat? Doktor je tam dnes jak naschvál az od 11 a to mám strach, že bude malá už spát, když v noci nespala ![]()
@Tejami ahoj, malej měl taky po MMR vyrážku. Doktorka říkala, že je to mírnější forma ty vyrážky, co je u spalnicek. Dávala jsem na noc fenistil (nedelila jsem do tří dávek, ale všechno jsem dala na noc) a přešlo to asi za 10 dní.
![]()
@Tyna15 A taky se v noci tak budil? No jestli bude takhle blbě spát 10 dní tak to nepřežiju
. Teď je úplně v pohodě, trsá tady na písničky a vůbec nevypadá, že by ji něco svědilo nebo bolelo. Tak taky zkusím na noc dát toho Fenistilu víc a snad zabere.
@Tejami promiň, nějak jsem zapomněla odpovědět. Jo budil. Spal s náma a lezl po posteli, byla jsem z něj na nerva už
jeho to podle mě jako nesvedilo, ale vypadal hrozně.
jak to vypadá u vás?
@Tyna15 V pohodě
. Nakonec jsme jeli k doktorovi, chtěl ji rači vidět. Potvrdil, že je to vyrážka po očkování. Prý se to pozná tak, že se po kůži přejede palcem a flíčky na vteřinku zmizí. A že to vlastně není vyrážka, ale rozšířené kapiláry. Doporučil ten Fenistil a za pár dní, asi 4
, to zmizelo a s tím naštěstí zmizelo i to hrozný spaní a protivnost.
@Tejami tak paráda
já jsem u toho MMR očkování čekala horečky, všechno možný, ale vyrážka mě teda překvapila. Hlavně jsem někde četla, že to ty děti měly třeba 3 měsíce. Tak jsem si říkala, že s ním nebudu moct jít ani na koupaliště, když vypadá takhle ![]()
@Tyna15 Jo to jsem taky četla jak to děti měli kdoví jak dlouho
tak jsem byla vyděšená, ale doktor právě říkal, že ta typická z očkování bývá tak 5 dní. A naštěstí jo, protože jsme nemohli na sluníčko, že by se mohla snadno spálit kvůli těm rozšířeným kapilárům. Tak si říkám, jestli ty děti spíš z oslabení po očkování něco nechytili ![]()
Ahoj, v pondělí minulý týden jsme byli na MMR. Rostou mu stoličky a cca 3dny má 37,1. A teď jsem si všimla, že má maličko vyrážku na břiše docela málo možná se i zaparil v bundě dneska..nejsem si úplně jistá..co mám prosím dělat. Musím volat Dr?
Dr mě varovala že po cca týdnů se může ukázat po mmr vyrážka co Nesvědi a rychle mizí.
@Anonymní píše:
Ahoj, v pondělí minulý týden jsme byli na MMR. Rostou mu stoličky a cca 3dny má 37,1. A teď jsem si všimla, že má maličko vyrážku na břiše docela málo možná se i zaparil v bundě dneska..nejsem si úplně jistá..co mám prosím dělat. Musím volat Dr?
Syn jí měl taky. Asi za 2 dny sama zmizela ![]()
Podívej se na googl na spalnicky. Podobná vyrazka může být reakci na vakcínu.