Priorix už v 15m

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8594
23.4.15 13:41

Priorix už v 15m

Ahoj ženy, dnes mě doktorka dojala, když mi na roční řekla, že dáme malé v pohodě Priorix už v 15m. Já na to, že chci odklad do dvou let a ona, ´že to bude problém. Proč ale mi neřekla. Pak začala, vypadala u toho jako vlk co říká Karkulce, že ji určitě nesežere, že po spalničkách nehlás nikdo nikdy žádnou reakci(tomu nevěřím! to je neagresivnější vakcína!), že chtějí dětem pomáhat, ne jim ubližovat, že to co si říkají maminky mezi sebou nemám brát vážně, že do 18m mi počká. Proč je to takovej problém mi neřekla, nabyla jsem dojmu, že jsem pro ni hysterka a že kdybych jí to nechala bodnout už ted, že vlastně dělám pr dítě to nejlepší..ani prd. Holky, jaký argument jí dát, co budu muset absoolvovat, když buádu trvat na očku ve 24m-. Chci dávat dceru do školky v 36m, 2 a půl letech…Sem z toho otrávená :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
23.4.15 13:50

@Kalla1412
Argument zadny, nechces ockovat, tak nebudes.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
23.4.15 13:51

@Kalla1412 žádný, prostě nechceš a tečka… případně pokud se nechceš dohadovat, tak měla minulý týden teplotu, ideálně tam vůbec nechodit a zavolat, že přijdete až bude OK. Ale jinak tedy pokud chceš dávat dceru od 2,5 do školky, tak bych to neodkládala až na 2 roky, ale začala o chvilku dříve, abyste to případně stihly i s nějakou nemocí, přijde mi, že začínají čím dál víc hlídat, zda je to komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
23.4.15 13:52

@Kalla1412 :mavam: :mavam: no od ledna má být nově že se musí naočkovat do 18m, jinak jí neřeš a řekni že zatim naočkovat nenecháš ;). Vali očkováná priorixem stále neni a to jí už za chvíli budou 3r :lol: Zeptej se jí jestli tě podepíše papír že bere na svojí odpovědnost že se malé nic nestane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
23.4.15 13:53

@j.a.n.i1 my jsme dneska dali klukovi s
ve skoro 3 letech 2 dávku, v úterý má zápis…dám případně v 18m, ve 20, ale v 15 ani za boha. Nechci mít doma dítě ze závažnou nemocí..at už by tomu očko pomohlo nebo ne, nebudu zvyšovat riziko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.15 13:56

@Kalla1412 nedala bych se.. není důvod očkovat tak brzo.. mmchdm, můj mladej má reakci i na tu posranou hexu, natož dávat takový humus jako mmr. My se trefíme do té novely, kdy je stanovena max hranice, stejně tu mmr takhle nedám..:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
23.4.15 13:58

@Kalla1412 Tak mě to vyšlo tak, že jsem dávala první dávku někdy kolem 19-20 měsíce a do školky nastupovala jen s tou jednou, naštěstí to moc neřešili, doočkovávali jsme až ve školce, ale mě tedy nastupovala už ve 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
23.4.15 13:59

@martina.se Tak zas jestli chceš slyšet něco alespoň malinko optimistického, tak kluk měl reakci na každou hexu, tak jsem měla z MMR obavy a nakonec naprosto nic :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
23.4.15 14:01
@Markéta80 píše:
@Kalla1412 :mavam: :mavam: no od ledna má být nově že se musí naočkovat do 18m, jinak jí neřeš a řekni že zatim naočkovat nenecháš ;). Vali očkováná priorixem stále neni a to jí už za chvíli budou 3r :lol: Zeptej se jí jestli tě podepíše papír že bere na svojí odpovědnost že se malé nic nestane ;)

Ze se vtirnu:ta novinka ohledne nutnosti ockovani DO 18 mesice je odkud? To me ku.va desi:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.15 14:03
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Tak zas jestli chceš slyšet něco alespoň malinko optimistického, tak kluk měl reakci na každou hexu, tak jsem měla z MMR obavy a nakonec naprosto nic :palec:

kéž by.. zrovna dneska jsem s prckem byla u dr, bo se mu od poslední hexy objevil dost humusácký ekzém a bála jsem se atopáku.. no snad to není, volíme vyčkávací taktiku..ale té mmr se bojím fakt hodně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
23.4.15 14:03

@Sue.Ellen :think: :think: někde jsme to tady četla že je to v návrhu a nejspíš bude platit od ledna, jediné plus že už jim došlo že přeočkování až déle ;). Já vůbec nevim jestli budu mít odvahu to nechat píchnout malé :?, ale dětská řekla že mě chápe a at přijdu až budu chtít a od té doby se ani nezmínila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.15 14:05
@Sue.Ellen píše:
Ze se vtirnu:ta novinka ohledne nutnosti ockovani DO 18 mesice je odkud? To me ku.va desi:(

jo, to je nové uzákonění, co se teď těm pitomcům nahoře povedlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
23.4.15 14:09

@j.a.n.i1 vichni v okolí měli @Markéta80 je pro mě velkým příkladem, proč na to nespěchat, má přítelkyně z červnátek 2012 si s tím užila svoje, vid holka? OT - jak se vám vůbec daří?

Novela, na co to doprčic je dobrý? Na tohle musí být zákon? Dělají z nás idioty akorát… @martina.se přesně, sem alergička, nechci aby měli děcka exémy, asmata a pod…kamošky syn, atopik měl po mmr šílený zhoršení exému, jiné kamarádky holčička se vývopjově vrátila až o 3 m zpět… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
23.4.15 14:09
@martina.se píše:
jo, to je nové uzákonění, co se teď těm pitomcům nahoře povedlo :zed:

a týká se to nějaké hranice narození, pro které děti by to UŽ platilo? Mám dceru narozenou 12/13 a neměla jsem v úmyslu to dát dřív než ve 2.5, ideálně teda až ve 3 letech jak to dostal (kvůli školce) syn (musím říct, že tedy byl naprosto bez reakce).

Příspěvek upraven 23.04.15 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
23.4.15 14:10

@martina.se Já odkládala MMR do tří let. Reakce taková, že se mu opět rozjel atopický exém, který jsme měli i po hexe, ale cca po roce mu to zmizlo… Ale jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek