Přeočkování v 5 a 10 letech

480
16.4.15 07:57

Preockovani v 5 a10letech

Dobrý den, prosím jaky máte názor na očkování/přeočkování v 5 a 10letech.Syny to čeká a já si říkam, že je nechám normálně přeočkovat. Nikdy neměli nějakou šílenou reakci, starší syn očkovaný navíc proti pneumokokům-doporučení.dr.po zjištění přítomností pneumokoků v krku, nose a mladší navíc proti TBC, už bylo zrušeno. Je teď šílený humbuk kolem očkování celkového, každého věc, nikomu to neberu, ale už do mě hučí i sestra, která nenecháva očkovat, nebo má snad jen ten základ abych klukum nechala udělat test protilátek, že pokud budou mít dost není nutné přeočkování, taky různe případy z nějakých stránek kam chodí ohledně dětí/stavu po očkování. Mám z toho hlavu jak pátrací balon.Tak jssem na vážkách, ráda uvítam jakýkoliv názor, zkušenosti maminek nejlíp kolem věku a přeočkováni v těch 5-10letech. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
16.4.15 08:46

Můj lajcký názor - pokud jsi doteď všechno řádně očkovala a děti byly bez reakcí, tak už bych to doočkovala, jinak by mi totiž přišlo to očko zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
16.4.15 08:55

Normálně očkuj, celá ta hysterie kolem očkování je jeden velký humbuk, jak by jinak vydělávali všichni ti alternativní léčitelé a pod. Sama píšeš, že očkování u vás proběhlo v pohodě (tak jako u naprosté většiny dětí), tak dej na vlastní rozum a zkušenost a nenech se vycukat. :hug: Oni jsou to hrozní manipulátoři… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
16.4.15 09:22

Děkuji, mám mám podobný názor na očkování, nikomu však neberu ten jeho, hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.4.15 09:53

Tak nech nabrat ty protilátky a budeš mít jasno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
16.4.15 09:56

Ahoj, ja mam nazor neutralni a deti ockovane. Ale proste nemuzeme zavirat oci nad tim, ze mnoho deti ma spatne reakce a nadlehcovat situaci, ze o nic nejde. :think: Tak jako v pripade moji starsi dcery. Nic vazneho, ale i tak to doktorku vubec nezajimalo. Mam ve svem okoli 3 deti, ktere po ockovani spalnicky… vazne onemocnely. Doktor take rika, ze to nesouvisi. Je fakt, ze stale vice doktoru se pta maminek „nestala se vam tato prihoda kratce po ockovani?“
Mysim, ze hlasy tech proti ockovani nejsou nic proti tomu, kolik na tom ma farmaceuticky prumysl. To je proste jednoduch matematika.

Testy na protilatky jsou super vec, jen kolik takovy test stoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.4.15 09:57

@Therushka to je blbodt. já jsem spíš pro neočko než očko a žádnej léčitel ze ěm ještě neměl ani korunu.. to, že nchhci nechat zbytečně píchat srajdy do dítěte ještě neznamená, že chodím po léčitelích, ne? nebo jak to spolu souvisí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.4.15 10:00

@Krrysa nejspíš tak, že mnozí si myslí, že rozmýšlet se nad očkováním automaticky znamená nosit batikovaný sukně, brejle a drdol, jíst kořínky, praktikovat léčitelské seance, pěstovat vlastní zeleninu a tak dále :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.4.15 10:11

@zuzouš Hele, na zeleninu mi nešahej :mrgreen:.
Zakladatelko, je to těžký, my obyčejné matky nemáme šanci to prohlídnout. Já očkuju jen základ a odkládám, hexu má mladší ve schematu 2+1 a starší mmr jen jedno zatím. Jestli opravdu váháš, můžeš fakt nechat nabrat ty protilátky. A je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
16.4.15 10:20

Všem děkuji za příspěvky. Rozhodně nechci vyvolat nějakou bouřlivou diskuzi. Já v tom jasno teda mám/měla, že nechám přeočkovat jak je naplánovano, ale hučení sestry, okolí, jak je očkování špatné a vlastně veškeré vady, nemoci jsou právě způsobený daný očkováním tak jsem na vážkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.4.15 10:22

@26Petra26 uplně v klidu očkuj. zrovna tohle očkování nepovažuju za špatné.. jen v 5 letech zvol boostrix nebo adacel, nenechej píchat hrazený infanrix, josu na něj reakce v podobě ošklivé boule v místě vpichu, bolestivé, proto tomu adacel nic. Infanrix se totiž hodí jen pro děti do 2 let, pro starší je spíš adacel/boostrix. v 10 letech přeočkování není, to je v 11, ne? boostrix polio. Nebo se pletu? tak daleko ještě nejsme :mrgreen: btw, nemusíš očkovat v 5letech, dle vyhlášky se očkuje mezi 5 a 6 rokem. ale záškrt, tetanus a černý kašel - já jsem pro.

(jsem zastánce očkování v globálu, ale „odpůrce“ současného očkovacího kalendáře jako celku, aby bylo úplně jasno. myslím, že jeho direktivnost, postavení na konkrétních vakcínách, a soustředění do batolecího věku je pro celkovou proočkovanost populace špatná…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
16.4.15 10:40

@Krrysa Tááákže… :mrgreen: Motivace antivakcinačních aktivistů je různá. Pro podstatnou část těchto osob je odpor proti očkování významným zdrojem příjmů z prodeje služeb a produktů – např. „postvakcinační detoxikace“ a homeopatie u jedné, účtující si 1.000 Kč za hodinu „poradenství“ nebo prodej potravinových doplňků a honoráře za publikační činnost u dalších. Nemluvě o šíleném tvrzení, že nemoci, jako spalničky nebo černý kašel budou léčit homeopaticky… Ty mýty o očkování, jako že škodí dětem, působí autismus a SIDS (i když výzkumy prokázaly pravý opak), do společnosti prostě šíří lidé, kteří na odmítání očkování zároveň vydělávají, o tom je část příspěvku na kterou reaguješ. Je to prostě prasárna, která cíleně děsí rodiče a pak z nich tahá peníze :cert: :cert: :cert: Bohužel na to někteří lidé slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
16.4.15 10:42

@26Petra26 rozhodla ses dobře, jestli chceš, napiš mi zprávu, pošlu ti celou řadu výzkumů, které vyvrací to, co ti okolí vnucuje. Jak pro tvůj klid, tak příp. pro to okolí, třeba se někomu rozsvítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
16.4.15 10:43

@Nataša moc děkuji za za příspěvek a rady čím popřípadě naočkovat :kytka:
ohledně 10let jsem našla toto právě
od dovršení 10. do
dovršení 11. roku
Záškrt, tetanus, černý
kašel, dětská obrna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.4.15 11:03

@Therushka píšeš nesmyly, ano, jsou lidé, ketří mají živnost postavenou an tom, že nabízejé kdeco na etox po očku atd… ale to se týká skupiny očkujících. ti, c o neočkují, žádný detox nepotřebují, a ni žádné doplňky stravy atd… většina neočkujících jsou lidé, ketří se setkali s NÚ po očkování a nepotřebují k tomu ničí strašení… a než budeš plkat o sids a autismu, projdi si byť jen zdejší doskuze, kde maminky popisují jejich zkušenosti s očklem a následky.. nebo mi hceš tvrdit, že všichni jsou antivakcinační aktivisti? haha…
co se spalniček týče, čím se podle tebe jako léčí?? tak maximálně léky na teplotu, takže homeopatika na zmírnění projevů fakt nikoho nezabijou a léčba černého kašle homeopatikama? takového blba neznám a že se mezi neočko lidma pohybuju hodně… takže klid. nejdřív si zjisti, c o neočkující vede k neočkování, než tohle vypustíš…
@26Petra26 soushlísm do písmenka s @Nataša …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek