Priorix už v 15m

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
23.4.15 14:11

@Kalla1412 mi se u staršího rozjela po očkování taková alergie, že rok nemohl téměř nic jíst.. mrně má teď ekzém, ale atopák to snad není.. a toho mmr se bojím jak čert kříže :zed:
@Black Cat jak to zmizelo, tak super.. já uvidím :think:
@elanaa s tou hranicí netuším, kluk je 8/14 a jeho se to už týká :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.4.15 14:14

Pokud ti nechce vyjít vstříc, zvažovala bych změnu lékaře. Já mám v tomto naštěstí super doktorku, minulý týden jsme teprve očkovali 4 prevenar a to je malý 16M, na čtvrtou hexu až v 18M a MMR nám nejspíš vyjde zase až na ty dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
23.4.15 14:14

Návrh jsem nečetla, ale tipuju, že to bude platit pro všechny, kdo ještě nebudou mít k 1.1. 18 měsíců, plus že tam bude nějaké přechodné období pro doočkování těch starších.
@martina.se měnilo se tam ještě něco? případně máš odkaz, prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31387
23.4.15 14:16
@j.a.n.i1 píše:
Návrh jsem nečetla, ale tipuju, že to bude platit pro všechny, kdo ještě nebudou mít k 1.1. 18 měsíců, plus že tam bude nějaké přechodné období pro doočkování těch starších.
@martina.se měnilo se tam ještě něco? případně máš odkaz, prosím

jo, to zní logicky…no, tak prostě to natáhnu co to dá, malá bude mít v tom lednu dva roky, vím že po tom ukončeném 24.m už bývá riziko vážných následků nízké, tak budu doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
23.4.15 14:17

@Kalla1412 no stále stejně :?, zkoušíme kde co :jazyk: a abych se nenudila tak máme ted malé štěně :mrgreen:. Dětská mě chápe a na očko netlačí vůbec :?, možná kdybych tohle věděla a naočkovala ve 2-2,5 letech tak to mohlo vše být jinak :roll:. Od pondělí je na bezlepkové dietě ;)tak uvidíme, jen je to zase další omezení což poznal i na piškotech že jsou jiné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
23.4.15 14:18

@martina.se No takhle, já to napsala asi nesrozumitelně. Po hexe to zmizelo asi cca po roce. Neměl už nic, krásně hladká kůže. Po MMR se mu ale znovu exém rozjel a to dost strašně a pořád bojujem. Zatím je to půl roku od očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
23.4.15 14:20

Syn dostal první dávku ve 4 letech, a to taky jenom kvůli státní školce. Hned po očkování jsem mu dávala homeopatika, nicméně 10 den po měl vysoké teploty, o kterých jsem se dočetla na internetu, že jsou nežádoucím účinkem, nicméně podle naší dr. to tak určitě nebylo :roll: Druhou dávku mu dám nejdřív v jeho 10 letech.

Ad novela, čekám druhé a hodlám mu MMR dát taky nejdřív ve 4 letech - uzákonili nějakou pokutu, pokud nebude do 18 měsíců věku? Jinak to jsou fakt b.bci ti v parlamentě, to nejlepší, co mohli udělat, je dát min. hranici pro toto očkování. Ale stejně mně nedonutí to dát dřív jako ve 4 letech, i kdyby si u nás kvůli tomu sociálka a nevím kdo ještě podávali kliku co týden.

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
23.4.15 14:21

Jinak kamoška dala dceři MMR v 15 měsících, mala přestala mluvit, jíst, pít, problémy se spánkem, rapidně zhubla a od té doby mají šílené problémy s alergiemi. Prý kdykoliv oteče a nikdo neví z čeho. A to ji dr. přemlouval u dalšího dítěte na MMR, které odmítla dát a taky ho nikdy nedostane. Druhý syn má teda jenom alergii na BKM, ale s dcerou si prý užívají své :,(

• Citovat
  • Upravit
72725
23.4.15 14:27
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se měnilo se tam ještě něco? případně máš odkaz, prosím

odkaz byl ve skupině neočkujících, uložený ho ale nemám :think:
@Black Cat jo takhle.. tak to je na p*** toto.. já právě zatím nevím, dr tvrdí, že to u kluka atopák není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.4.15 14:30

@Kalla1412 argumenty bych neřešila, doktorce bych řekla, že MMR nemá horní hranici, tím pádem mám právo odložit jak dlouho chci a nazdar. My jsme u dcery odkládali do 3 let a nebyl problém. Doktorce přines podepsaný papír ohledně odkladu očkování, ideálně si to sepiš sama, ona bude krytá a víc bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
23.4.15 14:44

@Markéta80 právě, já si říkám furt, hlavně nespěchat abychom nedopadli jako vy, to bych nedLA, TAKOVÁ SILNÁ ŽENA JAKO TY NEJSEM TEDA :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
23.4.15 14:48

Holky, možná se zeptám hloupě, ale MMR je očkování, zarděnky, spalničky a příušnice. A kdyby dítě nebylo očkované a dostalo nemoc z těch tří jmenovaných. Co se může stát? Zemřít na ty nemoci nemůže - ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.4.15 15:01
@kotýsek píše:
Holky, možná se zeptám hloupě, ale MMR je očkování, zarděnky, spalničky a příušnice. A kdyby dítě nebylo očkované a dostalo nemoc z těch tří jmenovaných. Co se může stát? Zemřít na ty nemoci nemůže - ne???

Na přidružené komplikace může člověk umřít u jakéhokoliv onemocnění. Spalničky jsou považované z těch tří za nejnebezpečnější pro děti (hlavně pro podvyživené). Zarděnky jsou nebezpečné pro těhotné, pokud je těhule neprodělala před otěhotněním nebo nebyla očkovaná. A příušnice mívají horší průběh v dospělosti než v dětství. Takže skřípu zuby, že tohle očkování zabraňuje mým klukům chytit příušnice v době, kdy průběh bývá bezproblémový a nebezpečí onemocnění příušnicemi přesouvá do vyššího věku, kdy jsou komplikace pravděpodobnější. :zed:

Příspěvek upraven 23.04.15 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
23.4.15 15:01

@Kalla1412 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no já taky ne ale co bys mohla dělat, vůbec nic :jazyk: Tak zkoušíme no jestli mu něco pomůže, normálně se bojim kdyby měl slepák jak bych to zjistila, spíš asi ne 8o. těžko by upozornil že ho něco bolí :jazyk:. Jo nen kam spěchat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
23.4.15 15:16

@Markéta80 tak proč ty doktorky, koncerny a pojištovny spěchají natolik, že nutí vládu na to dělat nějaký novely???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek