Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kalla1412 mi se u staršího rozjela po očkování taková alergie, že rok nemohl téměř nic jíst.. mrně má teď ekzém, ale atopák to snad není.. a toho mmr se bojím jak čert kříže ![]()
@Black Cat jak to zmizelo, tak super.. já uvidím ![]()
@elanaa s tou hranicí netuším, kluk je 8/14 a jeho se to už týká ![]()
Pokud ti nechce vyjít vstříc, zvažovala bych změnu lékaře. Já mám v tomto naštěstí super doktorku, minulý týden jsme teprve očkovali 4 prevenar a to je malý 16M, na čtvrtou hexu až v 18M a MMR nám nejspíš vyjde zase až na ty dva roky.
Návrh jsem nečetla, ale tipuju, že to bude platit pro všechny, kdo ještě nebudou mít k 1.1. 18 měsíců, plus že tam bude nějaké přechodné období pro doočkování těch starších.
@martina.se měnilo se tam ještě něco? případně máš odkaz, prosím
@j.a.n.i1 píše:
Návrh jsem nečetla, ale tipuju, že to bude platit pro všechny, kdo ještě nebudou mít k 1.1. 18 měsíců, plus že tam bude nějaké přechodné období pro doočkování těch starších.
jo, to zní logicky…no, tak prostě to natáhnu co to dá, malá bude mít v tom lednu dva roky, vím že po tom ukončeném 24.m už bývá riziko vážných následků nízké, tak budu doufat.
@Kalla1412 no stále stejně
, zkoušíme kde co
a abych se nenudila tak máme ted malé štěně
. Dětská mě chápe a na očko netlačí vůbec
, možná kdybych tohle věděla a naočkovala ve 2-2,5 letech tak to mohlo vše být jinak
. Od pondělí je na bezlepkové dietě
tak uvidíme, jen je to zase další omezení což poznal i na piškotech že jsou jiné ![]()
@martina.se No takhle, já to napsala asi nesrozumitelně. Po hexe to zmizelo asi cca po roce. Neměl už nic, krásně hladká kůže. Po MMR se mu ale znovu exém rozjel a to dost strašně a pořád bojujem. Zatím je to půl roku od očkování.
Syn dostal první dávku ve 4 letech, a to taky jenom kvůli státní školce. Hned po očkování jsem mu dávala homeopatika, nicméně 10 den po měl vysoké teploty, o kterých jsem se dočetla na internetu, že jsou nežádoucím účinkem, nicméně podle naší dr. to tak určitě nebylo
Druhou dávku mu dám nejdřív v jeho 10 letech.
Ad novela, čekám druhé a hodlám mu MMR dát taky nejdřív ve 4 letech - uzákonili nějakou pokutu, pokud nebude do 18 měsíců věku? Jinak to jsou fakt b.bci ti v parlamentě, to nejlepší, co mohli udělat, je dát min. hranici pro toto očkování. Ale stejně mně nedonutí to dát dřív jako ve 4 letech, i kdyby si u nás kvůli tomu sociálka a nevím kdo ještě podávali kliku co týden.
Jinak kamoška dala dceři MMR v 15 měsících, mala přestala mluvit, jíst, pít, problémy se spánkem, rapidně zhubla a od té doby mají šílené problémy s alergiemi. Prý kdykoliv oteče a nikdo neví z čeho. A to ji dr. přemlouval u dalšího dítěte na MMR, které odmítla dát a taky ho nikdy nedostane. Druhý syn má teda jenom alergii na BKM, ale s dcerou si prý užívají své ![]()
@j.a.n.i1 píše:
odkaz byl ve skupině neočkujících, uložený ho ale nemám ![]()
@Black Cat jo takhle.. tak to je na p*** toto.. já právě zatím nevím, dr tvrdí, že to u kluka atopák není..
@Kalla1412 argumenty bych neřešila, doktorce bych řekla, že MMR nemá horní hranici, tím pádem mám právo odložit jak dlouho chci a nazdar. My jsme u dcery odkládali do 3 let a nebyl problém. Doktorce přines podepsaný papír ohledně odkladu očkování, ideálně si to sepiš sama, ona bude krytá a víc bych neřešila.
@Markéta80 právě, já si říkám furt, hlavně nespěchat abychom nedopadli jako vy, to bych nedLA, TAKOVÁ SILNÁ ŽENA JAKO TY NEJSEM TEDA ![]()
Holky, možná se zeptám hloupě, ale MMR je očkování, zarděnky, spalničky a příušnice. A kdyby dítě nebylo očkované a dostalo nemoc z těch tří jmenovaných. Co se může stát? Zemřít na ty nemoci nemůže - ne???
@kotýsek píše:
Holky, možná se zeptám hloupě, ale MMR je očkování, zarděnky, spalničky a příušnice. A kdyby dítě nebylo očkované a dostalo nemoc z těch tří jmenovaných. Co se může stát? Zemřít na ty nemoci nemůže - ne???
Na přidružené komplikace může člověk umřít u jakéhokoliv onemocnění. Spalničky jsou považované z těch tří za nejnebezpečnější pro děti (hlavně pro podvyživené). Zarděnky jsou nebezpečné pro těhotné, pokud je těhule neprodělala před otěhotněním nebo nebyla očkovaná. A příušnice mívají horší průběh v dospělosti než v dětství. Takže skřípu zuby, že tohle očkování zabraňuje mým klukům chytit příušnice v době, kdy průběh bývá bezproblémový a nebezpečí onemocnění příušnicemi přesouvá do vyššího věku, kdy jsou komplikace pravděpodobnější. ![]()
Příspěvek upraven 23.04.15 v 15:10
@Kalla1412
no já taky ne ale co bys mohla dělat, vůbec nic
Tak zkoušíme no jestli mu něco pomůže, normálně se bojim kdyby měl slepák jak bych to zjistila, spíš asi ne
. těžko by upozornil že ho něco bolí
. Jo nen kam spěchat ![]()
@Markéta80 tak proč ty doktorky, koncerny a pojištovny spěchají natolik, že nutí vládu na to dělat nějaký novely???