Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky maminky, prosím o radu. Mám řízky růži, namočila jsem je do stimulátoru růstu. Dnes jsem byla v zahradnictví koupit hlínu a paní prodavačka mi prodala můlč na růže (vysvětlovala jsem jí, že to mám na řízky růži a ona že na to bude dobrý ten můlč, ačkoliv tam měli i hlínu pro růže) Takže jsem si nechala poradit a teď tady důmám nad tím, jestli mám ty řízky strčit do té můlče… má s tím někdo zkušenost prosím…? Nevím, jestli raději zítra nemám zajet ještě pro tu hlínu…
Mamka je dává do země a zakrývá zavařovačkou. A pak jim drží palce, aby se to ujalo. Výsledek je tak 50/50
Jj, také plánuji dát do země a zakrýt, jen řeším jestli vsadit do té můlče… protože „naše“ hlína která tam je, je děs běs. Tak proto jsem to chtěla vysadit do něčeho kvalitního.
@Hani84 V případě že řízkuješ, odebírají se nedřevnatělé řízky. Cca 10cm a cca 3-5cm do země. Můžeš dát stimulátor a moc nezalévat. Aby se to nepřemokřilo
@Hani84 Do mulče nic nedávej. To je mulč a je na sázení prd platný
To píchni normálně do květináčku. Jako jo, někdo kupuje spešl země, ale já množim ve všem ![]()
Nejsem odborník, ale podle me jako laika, potrebujes zeminu a pak teprve muzes mulcovat…
Jo, tak je to jak sem psala:
http://m.e-ruze.webnode.cz/mnozeni-ruzi/
Http://m.abecedazahrady.dama.cz/…mnozit-ruze/?…
Good Luck ![]()
@medun Já jsem si uštípala asi před měsícem.. U růži co jsem četla jde o to, že delší dobu trvají, než se udělá kořenový systém. Takže já to hodlám udělat tak, že ty tři květináčky s ukradenými růžemi
nechám přes zimu u sebe doma… Takže když to uděláš stejně, tak si klidně uštípni až na podzim. Jen je prostě hned nedávej do země, ale nech si je doma a pak až přijde jaro, postupně osmělovat