Bazén a vypnutá filtrace - jak dlouho vydrží voda?

486
15.6.14 19:29

Bazén a vypnutá filtrace - jak dlouho vydrží voda?

Zdravím vás a prosím o radu :-)
S rodinkou vážně uvažujeme o koupi bazénu (průměr 3,6 m) na chatu. Jenže vždy při odchodu z chaty zcela vypínáme elektriku, přičemž tam jezdíme různě, někdy co druhý víkend, někdy jednou měsíčně. Jak je to s filtrací v bazénu, když ji necháme vypnutou? Zkazí se voda, i když použiji bazénovou chemii? Jak to řešíte vy? Díky za vaše názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
15.6.14 19:33

@Anomiska Zkazí. My máme bazén 14 dní, filtrace jede denně 12 hod a už jsem musela řešit PH vody a zítra dávám zjiskřovač, abych odstranila nečistoty. Jinak máme v bazénu navíc tabletu s chlorem.
Podle mě bazén 14 dní bez údržby je roven na vylití :think:

Příspěvek upraven 15.06.14 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.6.14 19:34

Mame tenhle bazen a treba loni jsme filtraci vypnuli treba na 3 dny a voda byla nahore slizka nez to tak filtrace treba za hodinu az dve profiltrovala aspon trochu…a to jsme pouzivali chemii co by se mela, testovali vodu aby byla optimalni atd. Takze to asi ne, uz za par dni zacina bejt voda hnusna… leda ze byste meli bazen ve stinu mozna, my ho meli na primem slunci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.6.14 19:35

@berry4
Ajéje, tak tohodle jsem se bála, že to někdo napíše :( Tolik chatařů má chatu, že jsem si bláhově myslela, že se to dá nějak řešit i bez elektriky… Každopádně díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15433
15.6.14 19:36

Když bude jenom trochu teplo, tak se začne kazit nejpozději po týdnu a po 14 dnech bude zralá na vylití a vydrhnutí bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.6.14 19:38

@Suzyna
Ach jo :( Tak to vypadá, že z toho mráčku pršet nebude… Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30991
15.6.14 19:43

Resime to same, nam by stacilo, aby vydrzel bazen bez obsluhy tyden, ale ani to neni realne. O bazen se musi clovek proste starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.6.14 19:44

@Anomiska voda se zkazí i při té chemii - i když při odjezdu zachloruješ.. měli jsme ten sam, stačilo v teple 3 dny bez filtrace a už to bylo slizské..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6637
15.6.14 19:55

A nešlo by nechat zapnutou elektřinu a dát na zástrčku spínací hodiny? Ve studeném počasí se voda tolik nekazí vydrží déle, ale když je teplo je třeba filtrovat aspoň aby se voda celá přetočila přes filtraci. Určitě bych zbytečně nepřidávala chlór, protože trpí hodně folie a jiné plastové části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.6.14 19:56
@berry4 píše:
@Anomiska Zkazí. My máme bazén 14 dní, filtrace jede denně 12 hod a už jsem musela řešit PH vody a zítra dávám zjiskřovač, abych odstranila nečistoty. Jinak máme v bazénu navíc tabletu s chlorem.
Podle mě bazén 14 dní bez údržby je roven na vylití :think:Příspěvek upraven 15.06.14 v 19:34
:lol: nespletla sis jiskry s vločkama? :mrgreen:
Tak na vylití není, ale znamená to dát třeba chloršok, což znamená tak den až dva dny do toho nelézt a když zakladatelka jezdí na chatu na víkend, bude jí bazén k prdu :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6637
15.6.14 19:59
@Gina108 píše: :lol: nespletla sis jiskry s vločkama? :mrgreen:
Tak na vylití není, ale znamená to dát třeba chloršok, což znamená tak den až dva dny do toho nelézt a když zakladatelka jezdí na chatu na víkend, bude jí bazén k prdu :think:

Projasňovač a vločkovač je to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
15.6.14 20:00

Nebo není tam někdo, koho by jste poprosili o zapnutí na pár hodin a zase vypnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.6.14 20:01
@Dobru píše:
Projasňovač a vločkovač je to samé.

Ach tak. My tomu říkáme vločkovač, projasňovač jsem nikdy neslyšela, tak mi to přišlo jako vtipný omyl, tak se omlouvám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
15.6.14 20:05

@Gina108 taky máme zjiskrovac, je to to stejné, co vlockovac. Jiný výrobce, jiný název,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
15.6.14 20:12

Viděla jsem rozjasňovač, ale zjiskřovač ještě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie