Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím vás a prosím o radu ![]()
S rodinkou vážně uvažujeme o koupi bazénu (průměr 3,6 m) na chatu. Jenže vždy při odchodu z chaty zcela vypínáme elektriku, přičemž tam jezdíme různě, někdy co druhý víkend, někdy jednou měsíčně. Jak je to s filtrací v bazénu, když ji necháme vypnutou? Zkazí se voda, i když použiji bazénovou chemii? Jak to řešíte vy? Díky za vaše názory ![]()
@Anomiska Zkazí. My máme bazén 14 dní, filtrace jede denně 12 hod a už jsem musela řešit PH vody a zítra dávám zjiskřovač, abych odstranila nečistoty. Jinak máme v bazénu navíc tabletu s chlorem.
Podle mě bazén 14 dní bez údržby je roven na vylití ![]()
Příspěvek upraven 15.06.14 v 19:34
Mame tenhle bazen a treba loni jsme filtraci vypnuli treba na 3 dny a voda byla nahore slizka nez to tak filtrace treba za hodinu az dve profiltrovala aspon trochu…a to jsme pouzivali chemii co by se mela, testovali vodu aby byla optimalni atd. Takze to asi ne, uz za par dni zacina bejt voda hnusna… leda ze byste meli bazen ve stinu mozna, my ho meli na primem slunci
@berry4
Ajéje, tak tohodle jsem se bála, že to někdo napíše
Tolik chatařů má chatu, že jsem si bláhově myslela, že se to dá nějak řešit i bez elektriky… Každopádně díky za odpověď.
Když bude jenom trochu teplo, tak se začne kazit nejpozději po týdnu a po 14 dnech bude zralá na vylití a vydrhnutí bazénu.
@Suzyna
Ach jo
Tak to vypadá, že z toho mráčku pršet nebude… Díky za odpověď.
Resime to same, nam by stacilo, aby vydrzel bazen bez obsluhy tyden, ale ani to neni realne. O bazen se musi clovek proste starat.
@Anomiska voda se zkazí i při té chemii - i když při odjezdu zachloruješ.. měli jsme ten sam, stačilo v teple 3 dny bez filtrace a už to bylo slizské..
A nešlo by nechat zapnutou elektřinu a dát na zástrčku spínací hodiny? Ve studeném počasí se voda tolik nekazí vydrží déle, ale když je teplo je třeba filtrovat aspoň aby se voda celá přetočila přes filtraci. Určitě bych zbytečně nepřidávala chlór, protože trpí hodně folie a jiné plastové části.
@berry4 píše:
@Anomiska Zkazí. My máme bazén 14 dní, filtrace jede denně 12 hod a už jsem musela řešit PH vody a zítra dávám zjiskřovač, abych odstranila nečistoty. Jinak máme v bazénu navíc tabletu s chlorem.
Podle mě bazén 14 dní bez údržby je roven na vylitíPříspěvek upraven 15.06.14 v 19:34
@Gina108 píše:nespletla sis jiskry s vločkama?
Tak na vylití není, ale znamená to dát třeba chloršok, což znamená tak den až dva dny do toho nelézt a když zakladatelka jezdí na chatu na víkend, bude jí bazén k prdu
Projasňovač a vločkovač je to samé.
Nebo není tam někdo, koho by jste poprosili o zapnutí na pár hodin a zase vypnutí?
@Dobru píše:
Projasňovač a vločkovač je to samé.
Ach tak. My tomu říkáme vločkovač, projasňovač jsem nikdy neslyšela, tak mi to přišlo jako vtipný omyl, tak se omlouvám ![]()
@Gina108 taky máme zjiskrovac, je to to stejné, co vlockovac. Jiný výrobce, jiný název,.