Množství mlíka v 6. týdnu

2
11.5.20 16:31

Množství mlika v 6. Týdnu

Zdravým všechny. Jsem prvorodicka a mám dcerku která je na světě 6 týdnu. Už od porodnice jsme na UM nutrilonu. Tedka posledních pár dní se mi malá hlásí o jídlo každé 3h a to dostane pokaždé 120 až 130ml mléka a občas pláče že by chtěla ještě. Ráda bych věděla jestli je tu někdo, kdo má zkušenosti s UM u tak malého dítěte a jestli je to normální tolik papat. Dekuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
182
11.5.20 16:49

Ahoj, je to normální. Když si vezmeš u kojených dětí, je to období kdy se začínají více a více hlásit o jídlo. Mám malou od 2m na nutrilonu, v tu dobu mi těch 130 (na noční spánek 150) snědla a kolikrát se hlásila že chce ještě. Dr.mi poradila, že může mít i žízeň ať pravidelně nabízím i čaj (heřmánkový), po každém jídle. A opravdu nejspíš měla jen žízeň. Neříkám že je to i tvůj případ ale zkusit to můžeš. Nebo zvyš dávku, zkus jí udělat 150ml. Pokud bude po problému, zavolej dr. a poraď se jestli to na ni není moc 🙂 já to tak udělala a dr. řekla, že pokud jí to nepůsobí potíže, a papá minimálně po třech hodinách či o něco dýl, aby byl mezi jednotlivými jídly rozestup, tak prý nemám řešit. Na každé kontrole prý přibírala tak akorát, jak by měla. Teďka jí je půl roku a dávám jí 180ml cca po 4hod. Na noc 210ml a ráno 210ml. Každé dítě je jiné, možná je u vás jiný problém, ale jednou vetší dávkou nic nezkazíš. Je toho prostě jen víc, není to ani sytější ani řidší, takže malé tím nic nezpůsobíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
11.5.20 16:52

Neboj, malá je taky moje první dítko, taky jsem nevěděla. Nejlepší je prostě zavolat dr. a poradit se 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
11.5.20 17:43

Mimčo plně na UM by mělo vypít za den 150-180 ml na kilogram své váhy. Teď u sebe nemám papír s poznámkami, kolik toho můj nejmladší vypil v těch 6 týdnech. Ale pamatuji se, že kolem dvou měsíců mi vypil 5 krát denně dávku ze 160 ml vody. Teď jsou mu tři měsíce a měl na kontrole skoro 7 kilo (narodil se téměř čtyřkilový). Pokud seš si jistá, že brečí kvůli hladu a není to z bolení bříška, tak ji můžeš přidělat, ale zkusila bych třeba jen o 10 ml vody navíc. Jinak buď ráda, že papá - u synátora teď řeším opačný problém. Najednou začal dávky značně redukovat a je i krmení, kdy mi vypije pouze 50 ml. Takže já úplně na nervy, ale synátor se mi směje do ksichtu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.5.20 19:00
@Pocahonta píše:
Mimčo plně na UM by mělo vypít za den 150-180 ml na kilogram své váhy. Teď u sebe nemám papír s poznámkami, kolik toho můj nejmladší vypil v těch 6 týdnech. Ale pamatuji se, že kolem dvou měsíců mi vypil 5 krát denně dávku ze 160 ml vody. Teď jsou mu tři měsíce a měl na kontrole skoro 7 kilo (narodil se téměř čtyřkilový). Pokud seš si jistá, že brečí kvůli hladu a není to z bolení bříška, tak ji můžeš přidělat, ale zkusila bych třeba jen o 10 ml vody navíc. Jinak buď ráda, že papá - u synátora teď řeším opačný problém. Najednou začal dávky značně redukovat a je i krmení, kdy mi vypije pouze 50 ml. Takže já úplně na nervy, ale synátor se mi směje do ksichtu:-)
@Ibibi píše:
Ahoj, je to normální. Když si vezmeš u kojených dětí, je to období kdy se začínají více a více hlásit o jídlo. Mám malou od 2m na nutrilonu, v tu dobu mi těch 130 (na noční spánek 150) snědla a kolikrát se hlásila že chce ještě. Dr.mi poradila, že může mít i žízeň ať pravidelně nabízím i čaj (heřmánkový), po každém jídle. A opravdu nejspíš měla jen žízeň. Neříkám že je to i tvůj případ ale zkusit to můžeš. Nebo zvyš dávku, zkus jí udělat 150ml. Pokud bude po problému, zavolej dr. a poraď se jestli to na ni není moc 🙂 já to tak udělala a dr. řekla, že pokud jí to nepůsobí potíže, a papá minimálně po třech hodinách či o něco dýl, aby byl mezi jednotlivými jídly rozestup, tak prý nemám řešit. Na každé kontrole prý přibírala tak akorát, jak by měla. Teďka jí je půl roku a dávám jí 180ml cca po 4hod. Na noc 210ml a ráno 210ml. Každé dítě je jiné, možná je u vás jiný problém, ale jednou vetší dávkou nic nezkazíš. Je toho prostě jen víc, není to ani sytější ani řidší, takže malé tím nic nezpůsobíš

Moc vám děkuji za radu. Heřmánkovy cajice zabral. Asi to bude blbá otázka, ale kolik ho tak může vypít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
11.5.20 22:21
@Evulka29 píše:
Moc vám děkuji za radu. Heřmánkovy cajice zabral. Asi to bude blbá otázka, ale kolik ho tak může vypít?

Já mám pocit, že když se mi narodilo první dítě, tak jsem dávala též čajík a doktorka říkala klidně 100 ml za den. Primárně by ale mimčo mělo mít v tomto věku hlavně mléko (pokud nejsou velká vedra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
11.5.20 22:22

@Evulka29 například u fenyklového čaje (sáčkového) je to omezený na max 14dní v kuse, ale u ostatních čajů to tak není, prostě kolik vypije, tolik vypije, ale určitě, pokud budeš dávat, jeden a ten samej třeba půl nebo celý den, vždycky nejdřív ochutnej, mě třeba tyhle čaje vždy vydržely tak půl dne, pak byly hnusný.
Ono když dáváš to UM musí se dávat i čaj. Kojené děti mají všechno z MM (jídlo, pití) ale když dáváš UM je to pouze jako jídlo, takže k pití musíš dávat něco dalšího 🙂 neboj, je lepší se zeptat na blbost a dozvědět se, než se nezeptat a dělat něco blbě. Ale každopádně, bych vůbec nezahazovala jí zkusit dát třeba dvakrát denně o něco víc jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
11.5.20 22:28

@Evulka29 hlavně s tím čajíkem bacha, dávej hlavně po jídle u takhle malýho mimča. Mě se třeba stalo, že jsem jí to občas dala i před jídlem a pak ani jíst nechtěla, jelikož ji zaplácl čaj. Takže opravdu až po jídle nebo pokud bude chtít tak běh. pauzy mezi jednotlivými jídly, ovšem myslím že u tak malý to nehrozí. Rozhodně ne těsně před jídlem. Neříkám, že to může být i váš případ, jen člověk nikdy neví 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová