Množství vitaminu D pro miminko

22.12.21 20:04

Množství vitaminu D

Zdravím,

chtěla bych se zeptat na množství vitamínu D pro miminko.
Máme holčičku 3 měsíce, nekojím, je na UM. Vysadili jsme Vigantol, nedělal jí dobře a zkusili jsme Terezii, ale malá byla i tak strašně neklidná, nemohla spát a nebylo jí dobře. Když jsme zkusili vysadit, zase se zklidnila.
Dívala jsem se, kolik vitamínu denně vlastně miminko potřebuje a zjistila jsem, že potřebná denní dávka je obsažená v mléce, které malá pije. Proto jsem se zeptala svojí doktorky, jestli je vůbec potřeba, abychom ho ještě přidávali v kapkách (dohromady by dostala dvojnásobnou dávku) a ta mi řekla, že se dávat musí.
Moc se mi to nezdá, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. Je mi jasné, že déčko je důležité pro imunitu, ale zase nevím jestli je prospěšný, když malá jeví známky lehčího předávkování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
555
22.12.21 20:21

Malá byla taky od narozeni na UM Hipp a stejně jsem ji tu 1 kapku D dávala. V zimě je to určitě potřeba. Vigantol ani Terezii jsem nezkousela, měli jsme Jamieson. Neklidna nekdy byla, ale neprisuzovala bych to kapkam. Po 3 měsících se to zklidnilo, takže usuzuji, že jen potřebovala „4. trimestr“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
22.12.21 20:26

Myslim, ze Terezie je podobna Vigantolu, pokud se nepletu? Nemam osobni zkusenost, davam Vigantol. Zkusila bych treba Jamieson nebo jinou znacku a urcite bych nevysazovala, zrovna decko je dulezity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
22.12.21 20:31

Urcite sis precetla, co nedostatek vitaminu D u miminek a deti zpusobuje a imunita je jen jedna z mnoha…miminka jsou neklidna..tak davej rybi tuk…vitaminu d je potreba velke mnozstvi, obzvlast v zime…ver doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.12.21 20:33

Dávala jsem decko jak kojenému, tak dítěti na UM. Dávala jsem Teresii, u kojeného syna to byla po Vigantolu úplná katastrofa, po Teresii to bylo o chlup lepší. U dcery nevadilo ani jedno, ale ta měla speciální mléko proti kolikám, to hrálo asi největší roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí