Mobbing v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A co kdyby ji vedoucí poslala zase o dům dál. U nás takhle jedna vystřídala plno oddělení a nikde ji nakonec nechtěli. Buď ráda, že už ji jinde vyštípali, alespoň je jasné, kdo je ten problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janushh27 píše: Více
Nechápu, jak je možné, že ví, kolik ty bereš peněz?
Kdo jí to řekl?
Budeš se to must naučit, poslat jí do prd@l@.
Evidentně se to máš naučit, proto tě život neustále staví do těchto situací.
Ještě před tím, bych to na vedoucího poslala písemně.
Kde bych zmínila i inspektorát práce.
Pokud na to nemáš, jdi jinam.
Bohužel jsi asi ten typ, který tyhle situace budeš neustále přitahovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Taky nechápu odkud jako ví, kolik na beru. Jestli mě v tom, že každý bere stejně.
A že tyhle lidi přitahuju? Tohle mi řekla i školní psycholožka, nevím. Prý ja tyhle lidi, co mi ubližují vyloženě přitahuju. Už nevím co s tím.
Manžel mi taky radi proste ji poslat do patřičných míst. Na něj si jeden hejsek o 15 let mladší dovoloval, tak ho chytil za fligr a od tý doby má klid.
Jenže já měřím 155 cm, 46 kil takže žádná kulisa, ona je o hodně starší, já se ke starším lidem chovám hezky, Ame tady asi slušnost stranou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle máte teď skvělou pozici: kolegyni přesunuli, takže si s ní asi nerozuměli (ostatně jako vy), máte skvělé pole působnosti na to, abyste se naučila jednat asertivně, abyste si nastavila hranice a abyste se postavila sama za sebe.
Tohle přesně vás má ta situace naučit.
Začněte s tím, že si vyhledáte třeba články o asertivní komunikaci, najděte si nějakou knihu s dobrými recenzemi, něco z pracovního prostředí, přečtěte si to, udělejte si poznámky a pak to začněte zkoušet na kolegyni v reálu. Mimochodem existují na to i různé kurzy a workshopy, zkuste pohledat.
Máte skvělou příležitost si to nové chování na ní natrénovat. Nejde o to člověka zostudit, urazit apod. ale postavit si mantinely tak, aby vam v tom bylo ok. Změnu musíte začít u sebe. Fakt ![]()
To, že vy píšete všemi deseti je velké plus - nemusíte se ospravedlňovat, když na to přijde řeč, navrhněte ji, ať si zkusí vyhledat nějaká kurz, že je to super věc a šetří to čas. Ale víc bych se do toho zatahovat nenechala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak slušnost stranou. Já se chovám slušně jen k tomu co se ke mně chová také slušně. A je úplně jedno kolik měříš a vážíš. Ona se tak chová protože ji to dovolíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neee!
Co to je zase tohle za způsob?
Chytit za fligr?
Manžel může být rád, že si někdo nestěžoval za napadení.
To je taky úplně špatně.
Tady to třeba zafungovalo, příště nemusí a bude mít problémy.
To je hrubé porušení pracovní kázně, někoho mlátit.
Tobě bude stačit, když to dáš písemně a zmínis inspektorát práce.
Jsi ve výhodě. Pokud už jí odněkud přeřadili, tak se jdi ptát tam. Proč tomu tak bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janushh27 ty situace pritahuješ, protože to lidem dovolíš.
Psycholožka je / byla špatná, pokud ti neumí poradit co s tím.
Máš to prostě napsané na čele.
A s tím je potřeba se naučit pracovat.
Já jsem taky velmi malá s drobná, ale rozhodně ze sebe nedělám chcípáčka a respekt si dokážu sjednat jediným pohledem.
Bacha na neadekvátní obranu, kterou jsi zmiňovala. Vůbec to nepůsobí dobře. Nedělej ze sebe oběť lacině, jakékoli násilí tě vrhne na opačnou stranu, byť to bude způsobené nějakou dlouhodobou psychivkou zátěži.
Jinak úplně mobing to není, ona je prostě toxická a otravuje.
Je těžké s takovými lidmi vyjít, ale tak to prostě je a budeš se to muset naučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekomunikuj s ní nad rámec práce, hleď si svého.
Tohle stejně nevyhraješ. Co chceš říct té vedoucí? Že kolegyně má blbé kecy? No to má občas každý. A někteří těch blbých keců mají až až. Holt si to nesmíš připouštět. Důkazy stejně nemáš, leda by sis kolegyni nahrávala, a to moc legální nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit