Přestěhování za prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Absolvovali jsme to a řekla jsem to až když bylo vše domluvené, ale jednak už jsem byla starsi a vdana
, jednak mám s našima trochu komplikovaný vztah.
Jako matka bych byla ráda, kdyby za mnou dítě přišlo klidně hned a nebálo se to se mnou probírat. Ale už jen to, že se ptá ukazuje, že v takovém vztahu úplně nejste…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si to nedovedu představit ani jako dospělá mama 3 deti - říct rodičům, ze se chci odstěhovat…. Takze ja bych stavěla pres hotovou vec. Vždy moje nápady láskyplně kritizovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám s rodičema v pohodě vztah a řekla jsem jim to vždycky až když to bylo tzv “na spadnutí” - tzn většina věcí zajištěna, měla
jsem jasno kde budu bydlet, pracovat atd. Ne cestou na letiště ale rozumně s předstihem ale s jasnými obrysy toho, co a kdy se bude dít.
To odbourá také spoustu případných obav z jejich strany, než když jim řekneš pouze nějaké vágní představy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla jsem to našim, když jsem věděla, že je to zajištěné a skutečně to klapne. Určitě to bylo pár měsíců dopředu.
Samozřejmě, že mi to přáli, když jsem po tom toužila, ale měli spoustu obav a teď je mrzí, že jsem tak daleko. (jediná negativní věc)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
mám tu rodinu, tak prosím o anonym, protože o tomto zatím neví.
Vždy jsem říkala, že se přestěhuji do zahraničí, mamka už je s tím tak nějak smířená, ale mám pocit, že si myslí, že to nemyslím vážně.
No, už mám vybranou destinaci, mám zjištěné všechno potřebné, zvážené plusy i mínusy, jsem v kontaktu s lidmi, kteří zastávají stejnou pozici v dané zemi.
V současnosti procházím inzeráty, daná pracovní pozice zajišťuje, že v případě, že budu přijata, zajistí mi vízum, pracovní povolení a ubytování. Co jsem se tak dívala po internetu, tak i zpětně proplácí nebo hradí cestu tam.
V současnosti mám hotového bakaláře, studuji magistra. Pokud se mi podaří práci najít brzo (s čímž moc nepočítám), ukončila bych studium a odletěla. U nás je potřeba magistr, v dané zemi požadují bakaláře.
V současnoti bydlím na koleji, domů jezdívám na návštěvy, z brigád mám něco našetřeno. Teď otázka: Oznámili byste rodině, že se k něčemu takovému chystáte? Nebo byste počkali až budete mít všechno zajištěné a postavili je před hotovou věc až před odchodem?