Moc hraček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56276
5.7.19 21:18
@Anonymní píše:
No právě že oni si dokážou vyhrát se vším. I s miminkovskýma hračkama. Samozřejmě, že si nehrají pořád se vším, ale postupně to střídají. Když jsem naposled chtěla vyhodit nějaké plyšáky, tak jsem udělala dvě hromádky - ty hezké a ty staré, které jsme ani neměli nové. No a z té hromádky na darování (vyhození) dcera hned čapla dva plyšáky, že je nedá - a to netušila, že je chci někomu darovat. Ale vím, je to moje chyba, že to neumím. Mám to udělat na tajňačku v noci. Jenže to neumím.

Kdybych měla třídit dětem hračky za jejich přítomnosti, nevytřídím nikdy nic. Vždycky nutně potřebujou věci, které předtím x týdnů neměly v ruce :nevim: Dělám to, když jsou pryč - tvořícímu dítěti vyhodím tuny papírů, vyhazuju i milion výtvorů (kdybych to měla všechno skladovat, tak se utopím v papírech). Ty neoblíbenější si přicvakne na strunu nad postelí, zbytek jde. U hraček pozoruju, s čím si hrajou, co delší dobu stojí, taky jde pryč. Starší dítě už si samo řekne, co už nechce, mladší potřebuje vždycky všechno. Ale nevyhazuju jim oblíbené hračky, nikdy se po té vyhozené věci nesháněly nebo neměly z toho trauma :mrgreen:
Jinak se snažím třídit věci postupně všude, nezabordelit si byt krámama - pak se tu necítím dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
5.7.19 21:23

Samozřejmě třídit bez dítěte, ještě jak to dělala mamka, když já byla dítě - vytřídila - dala do pytle a schovala, pokud jsem se po tom měsíc nesháněla, šlo to vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
5.7.19 21:24
@lucenka píše:
Ne všechny děti zapomenou. Jednou mi mamka vyhodila plyšáka, když jsem nebyla doma. A brala jsem to jako strašnou křivdu a doteď si to pamatuju. Nikdy bych nevyhodila žádnou hračku bez schválení dítětem. Jak by se tobě líbilo, kdyby ti někdo vyhazoval tvé věci, protože by si myslel, že je nepotřebuješ?

Ja vetsinu veci vyhazuju s detma, nebo je posilame dal. Proste ji to vysvetluju. Ale snad jako vis, ktery plysaky dite miluje a na ty jim nesahnes. Jenze 90 % hracek je odpad, po kterem ani nesteknou. Nema smysl to skladovat jen proto, ze si mozna vzpomene. Velky emoce jako matka poznas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13715
5.7.19 21:27

Začala bych svým oblečením a pak těmi plyšáky. 100 jich opravdu potřeba není, to si ani neumím představit. Máme malý byt, plyšáky jsem nikdy nepodporovala, syn jich má asi 6.

Pokračovala bych hračkami, na které už jsou moc velké. Syn si taky umí vyhrát se vším, ale chrastítka už opravdu nemáme, to by se sem ani nevešlo. Naštěstí mám ségru s mladšími dětmi, tak to posunujeme k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
5.7.19 21:30

@Svandu asi tak, moje dítě taky miluje plyšáky, má jich hodně a hodně si s nima hraje, přesto jsem schopná čas od času jít a nějakých 10% vytřídit aniž by si toho všimla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
5.7.19 21:47
@lucenka píše:
A co když jsou oblíbení všichni plyšáci? :think: kluk má taky hodně plyšáků, tipla bych, že to je dost přes 50 a ví moc dobře, kdy kterého dostal nebo si koupil. Nedovolila bych si mu nějakého vyhodit.

Juu tak když je to tak že je má rád, že k ním má vztah tak bych nevyhodila. Ale když vím s čím si dcera nehraje, že to tam jen tak leží… tak pryč s tím. A ja třídím jak není doma a nikdy si nevzpomněla že něco chybí. Prostě to jako matka snad každá poznáme co vyhodit můžeme a co nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
5.7.19 21:59

Oblečení fakt nemá smysl skladovat a hromadit. Co je děravé, letí do koše. Co je malé, do kontejneru pro Klokánek. Pár lepších/dražších věcí dám na net nebo do bedny, že to nafotím a prodám, on to stejně nikdo nechce a po pár týdnech to taky letí do kontejneru. Hračky průběžně probírám a taky sypu do kontejneru. Na plyšáky vyhlášen stop stav. Bazarové hračky, co tahá dětem tchyně po týdnu rovnou vyhazuju. Nenávidím hromadění krámů, nemám na to prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.19 22:00
@Veru1987 píše:
Juu tak když je to tak že je má rád, že k ním má vztah tak bych nevyhodila. Ale když vím s čím si dcera nehraje, že to tam jen tak leží… tak pryč s tím. A ja třídím jak není doma a nikdy si nevzpomněla že něco chybí. Prostě to jako matka snad každá poznáme co vyhodit můžeme a co nee

Dneska jsem vyndala krabici puzzlí - to bylo radosti. Skládaly obě děti. Další jedna hračka tady jela celý večer. Já cokoliv vytáhnu, tak si s tím pohrajou. I s hračkama z kinder vajíček. Fakt se vším.

• Citovat
  • Upravit
7673
5.7.19 22:07
@Anonymní píše:
Dneska jsem vyndala krabici puzzlí - to bylo radosti. Skládaly obě děti. Další jedna hračka tady jela celý večer. Já cokoliv vytáhnu, tak si s tím pohrajou. I s hračkama z kinder vajíček. Fakt se vším.

Puzzle je super. Hračky z kinderek taky. 100 plyšáku je zbytečnost. Oblečení cos neměla rok na sobě pryč. U děti taky třídím často… co se jim nelíbi (u těch starších) dávám pryč. Já vyhazuji blbosti, serepetičky… dělá to pak bordel. My ještě máme malý byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
5.7.19 22:09

U nás taky fungovalo střídání hraček -v pokojíku byly dvě krabice a zbytek se odnesl na půdu, a pak se to vyměňovalo, to bylo vždycky radosti z nově objevených věcí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.19 22:10

Tak ja se veci zbavuju potrebnym. Ale hracky zatim nedokazu.Mame skoro 4 leteho a 9 mesicniho.Uz se klepu az se zbavim alespon tech hracek po mladsim.:lol: Unas je problem ten, ze manzel je blazen. A kupuje klukovi hracky hodne. A dokonce i dopredu.Ma hracky pro vetsi kluky.Ano hraje si stim. Hraje si krasne.Ale nejsou mu jeste 4 roky a ja uz na Vanoce mela depky co mu koupime :nevim: Blizi se narozeniny a ja tady nic uz nechci. Hracky mame srovnane vsechno.Ale stejne me to vadi. Navic jeste zadnou hracku nerozbil. Maximalne ulomil nejaky dilek a to manzel prilepil :lol: Prosadila jsem si jen jednu vec, ze nekupujem plysaky.

• Citovat
  • Upravit
1024
5.7.19 22:12

Ale jinak to nevyhazování chápu, jsem z rodinu „sběračů“ a taky mi to moc nejde, mám různé „citové vazby“…zachraňuje to manžel, který umí vyhazovat, trochu jsem se to od něj naučila nepoutat se k věcem, a je to pak úleva, když to vyhodím, to zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
5.7.19 22:30

Ja plysaky zakazala kupovat, maji jich asi celkem 8 a staci bohate, je to hracka k nicemu, akorat se na to prasi.
Budes s tim muset neco udelat, ono se ti ulevi, kdyz debordelizujes komplet skrine, hadry, hracky, najednou budes volne dychat :D
Kupuj k narozkam jednu hracku, neco poradneho, hezky je pravidlo 4 darku.
Neco, co chce, neco co potrebuje, neco na cteni, neco na sebe.

Rodinu pozadej o darky - zazitky (vylet do zoo, apod)

http://www.odhlavyazkpate.cz/…arku-uz-moc/

https://www.terapiedomova.cz/z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.7.19 23:08
@Svandu píše:
Ja vetsinu veci vyhazuju s detma, nebo je posilame dal. Proste ji to vysvetluju. Ale snad jako vis, ktery plysaky dite miluje a na ty jim nesahnes. Jenze 90 % hracek je odpad, po kterem ani nesteknou. Nema smysl to skladovat jen proto, ze si mozna vzpomene. Velky emoce jako matka poznas.

A co když miluje všechny a rád si je třeba vozí i z dovolených jako suvenýr? Ano pro dospělého blbost, ale pro to dítě ne. Jsou to jeho věci a bez jeho souhlasu bych mu nic nevyhodila. Tak jako si vzájemně nevyhazujeme věci a partnerem.

• Citovat
  • Upravit
76001
5.7.19 23:39
@lucenka píše:
A co když miluje všechny a rád si je třeba vozí i z dovolených jako suvenýr? Ano pro dospělého blbost, ale pro to dítě ne. Jsou to jeho věci a bez jeho souhlasu bych mu nic nevyhodila. Tak jako si vzájemně nevyhazujeme věci a partnerem.

tak když tvůj syn miluje všechny plyšáky, tak bych mu je samozřejmě nevyhazovala, ale většina dětí ty plyšáky má jen někde na policích, kde se hromadí a práší se na ně, navíc výrobci jsou tak deb. lní, že se někteří plyšáci ani nesmí prát :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí