Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je jedno, jaká jsi, jak si zjednas pořádek. Důležitý je, že to nějak umíš. Pokud ti tam děcka neskacou po hlavě, poslechnou tě, ve třídě není kravál… tak je vše ok.
Ja si treba pamatuju, ze ve skolce jsem mela jednu strasne hodnou a druhou takovou dost od rany. Tu od rany jsme sice poslechli na slovo, ale radi jsme ji nemeli. Ted zpetne vim, ze zla na nas nebyla nikdy, ale jako dite jsem to cejtila tak, ze jsem proste mela radsi tu druhou a mam na ni krasny vzpominky, i kdyz jsme ji davali urcite zabrat a meli jsme ji proste na haku. Jo, otazka tak sice neznela, ale doufam, ze te aspon timhle trochu podporim ![]()
Tak nesmi ti skakat po hlave. Nevim, v jakem smeru jsi moc hodna - nemusi delat cinnosti nebo jist svaciny (to by mi asi jako matce vadilo, nejaky rezim by mel byt dodrzeny) nebo jde jen o to, ze jsou rozjivene a delali blbiny ve,,volnu,, to je pak spis o tom, jak to zvladas ty ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak moc velká chyba je to, že jsem moc mírná na děti v MŠ? Vím o sobě, že jsem taková. Umím zvýšit hlas, umím si většinou poradit s dětmi, ale proste druhou učitelku poslechnou víc. Někdy o sobě pochybuji, zda se na to hodím.
Jestli poslouchají
u nás se letos vyměnila učitelka z te hodne mile na takovou raznejsi plnou pravidel. Tamta je měla jako nunatka a já si s ji taky rada popovidala. Strašně příjemná ženská, děti ji milovaly bez výjimky všichni. chodily se mazlit, chtěly ležet u ni. Nikdy nezvysila hlas a stále s úsměvem. Ta nová je mi proti srsti. Jako s detma si dovolí víc - klidně výlet, školku v přírodě, mají najednou víc aktivit, ale zase má víc pravidel a jak je raznejsi tak asi i jistejsi na nějaký výlety po Praze.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak moc velká chyba je to, že jsem moc mírná na děti v MŠ? Vím o sobě, že jsem taková. Umím zvýšit hlas, umím si většinou poradit s dětmi, ale proste druhou učitelku poslechnou víc. Někdy o sobě pochybuji, zda se na to hodím.
co to je „moc mírná“? víc to specifikuj, tohle je o ničem,
třeba si pak děti můžou dělat, co chtějí, můžou se mlátit mezi sebou nebo co to znamená moc mírná?
já bych asi nebyla ráda
@stinga určitě neznamená mírná, že mi děti budou skákat po hlavě. Já jsem spíš takový typ paní učitelky maminky - děti říkají, vtipná paní učitelka. Je tu sranda, někdy se děti až moc rozdivočí, tsk pak si jdou sednout ke stolecku. Určitě to není o tom, že by se tam mlatili atd. Ale se mnou jsou prostě hlučnější, upovídanější a víc se mnou diskutují. Jinak pravidla dodržují, případně jim je připomenu, ale netrestám je hned ( trest samozřejmě není fyzicky, ani psychicky - je to posazeni ke stolu, aby dítě přemýšlelo, co se nedělá). Jinak bych řekla, že mě děti mají rády, objimaji mě, a nemají ze mě strach. Jako třeba z jiných ucitelek, které houknou a tak. Ale někdy tu svou mírnou povahu beru jako handicap.
@Anonymní píše:
@stinga určitě neznamená mírná, že mi děti budou skákat po hlavě. Já jsem spíš takový typ paní učitelky maminky - děti říkají, vtipná paní učitelka. Je tu sranda, někdy se děti až moc rozdivočí, tsk pak si jdou sednout ke stolecku. Určitě to není o tom, že by se tam mlatili atd. Ale se mnou jsou prostě hlučnější, upovídanější a víc se mnou diskutují. Jinak pravidla dodržují, případně jim je připomenu, ale netrestám je hned ( trest samozřejmě není fyzicky, ani psychicky - je to posazeni ke stolu, aby dítě přemýšlelo, co se nedělá). Jinak bych řekla, že mě děti mají rády, objimaji mě, a nemají ze mě strach. Jako třeba z jiných ucitelek, které houknou a tak. Ale někdy tu svou mírnou povahu beru jako handicap.
aha, tak to jsi v pohodě, v naší školce teda byly vždy 4 učitelky a dle tvého popisu byly mírné všechny, nějaké houkající se tady nevedou