Moc nejí, nechce ze lžičky

6064
4.11.13 13:26

moc nejí,nechce ze lžičky...

Prosím o radu, dcera 18 měsiců, poslední donou jí strašně málo. když ji krmím, tak si dá sotva dvě lžičky, od všeho pak ji nechám at jí samotná protože chce At ji krmim já neb ona sama sní od všeho tak pár lžiček, strašně málo polévka, oběd prostě třeba dnes nebo vidiličku tak se snaži něco do pusinky dá něco hustějšího nebo kousek když s eji zadaří zbytek samozdřejmě všude nebo na brindáku…
at ji krmim já nebo ona nebo ona sama sní toho prostě málo, někdy před jídlem dělá nenene že nechce, nechápu nemá hlad? chce držet hladovkau?
jídla ji střídám má mezy jídly i rozestupy, ale stejně jí málo.
také ted nepřibírá a doktorka říkala vykrmovat a vykrmovat a nabízet. to dělám je hod drobná. ikdyž jedla hezky dokud se nechala odemě krmit jedla větší porce ted nesní ani polovinu…
UM má jen ráno a večer, obědu moc nesní a odpoledne něco málo zakousne, ovoce i jogurt si občas dá.
ale nemá ty obědy a to mě mrzí, zkoušela jsem ji dát i oběd večer a také ne stávka a hladovka.
poradí někdo???
má někdo nejedlíka co nepřibírá???
sladkosti ji nedávám. čím ji vykrmit aby snědla víc???
hladovku jsme zkoušela, vydrží opravdu hodně dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6064
4.11.13 13:27

Ještě dodám at ji lžičkou nebo rukama je to jedno sní toho prostě málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 13:27

Starší dcera ta mi jedla krásně hezky nestávkovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.11.13 13:33

Malá taky někdy nechce jíst - většinou když ji trápí zuby. Je to o tom, že se musí nabízet a nenutit, ať se dítěti jídlo úplně nezprotiví.

Ohledně jogurtu mám tip - dávám ji do bílého domácí marmelády od babičky a tyčovým mixérem to pomixuji. Malá to dostává jako pití, které pije přes brčko - takto je schopna vypít/sníst najednou 200 g jogurtu… po lžičkách sní max 50 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
4.11.13 13:34

@irca11
Já už jsem skeptická, nic s tím neuděláš, když nechce-nechce.
Moje dcera jí špatně od zavedení příkrmů, takže moje nervování s jídlem je dlouhodobé. Už jsem všechno dávno vzdala, prostě nabízím a nabízím. S váhou je na tom taky špatně. Mudr. už to taky neřeší-prý to málo co sní, že jí stačí, jinač by bývala nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
4.11.13 13:35

Můžou to být zoubky nebo něco… nech ji, řešila bych to až v případě, že by hubla. Nutit ji nemůžeš… Naše podobné období taky měla, chvilkama jsem chytala vztek, ale teĎ vím, že to bylo zbytečné…
Jsou jí 2 a jí už zase pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 13:47

Jj také mě to dost štve a vim že podobrem ani pozlem nechce. také si říkam že by ji lezla stolička ale pomalu měsíc no nevim nahoru do pusinky ji nevidím zda se ji tam tlačí. jinak má užvšechny zuby kromě 2. když ji lezly také stávkovala ale ne tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 13:48

@fia80 z brčka necjhce ale jogurt jsem nezkoušela zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 13:49

A myslite když bych ji vzala jejich 200ml sunaru aspon ráno že by pak neměla vic hlad? že by snědla víc???ale říkam si ma rano a večer sunar a po něm spí hezky celou noc tak nehladoví a jsou v tom vitaminy atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 13:50

@avm3 nehubne je zdravá ale dr. řikala pokud zhubne pošle nás asi na krev…
asi 4 měsice nepřibrala stoji na váze a nebo jen 10g navic ale je pořád v pohybu podle mě to vyběhá ale by se najedla jak má to ne, předtím jedla hezky všechno. bojim se aby do dalši kontroly nezhubla
jinak do délky roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 13:52

@fia80 ona když už má fakt hlad po hodně hodinách tak ten jogurt sní i celej ale třeba svačinka nebo jako snidaně to celej ne jen trošku. koušel ji krmit manžel sestra a je to stejné nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
4.11.13 14:07

@irca11 Hlavně nedávej najevo, že Ti na jejím jídle nějak zvlášť záleží, akorát by se naučila to zneužívat. Spíš bych jí jeden sunar přidala, nebo udělala „hustší“, aby Ti aspoň nezhubla, přece jen tam jsou nějaké vitamíny a tak. Rozhodně ji nenuť, jen nabízej, snaž se, aby jedla zároveň s Tebou nebo celou rodinou zároveň(viděla, jak jíte taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.11.13 14:25

Společné jedení taky hodně zabírá - já to dělám tak, že dám na talíř sobě a pak ji z mého odebírám a dávám na talířek, aby věděla, že máme to stejné. Taky mi ze začátku, když nejedla pomohlo ji nedat nic a to pak začala i somrovat, že by chtěla taky.

Prostě čím méně jsem to jídlo řešila, tak o to více jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 14:35

@Agáta13 jj jíme všichni a nechce právě ani moc od segry a rto dřív chtěla jen to co ona…
jak už vim že jist nebude tak ji necham at si ji sama a dělam že na ni nekoukam nenutím ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.11.13 14:36

Díky za rady vyzkouším a budu se snažit neřešit ale trápí mě to když vidím že sní jen kousek a pak jdem ke kamočce u ni také neji to jsem take zkoušela a jeji dítě to ji plne misky a ní i celek krajic chleba ale je t takový macatá cjlapeček a mala na něj jen kouka a veme si od něj max.to co doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí