Nechce jíst v židličce

267
3.11.13 14:23

Nechce jist v zidlicce

Zdravim vsechny matinky :mavam:
Chci se zeptat, jestli pro me mate nejaky tip, jak nakrmit dite v jeho vysoke zidli :D Ale vazne…nikdy jsme s tim nemeli problem, ikdyz samozrejme nastalo uzobdobi, kdy nechce byt krmen (Olimu je 11 mesicu), ale sam rukama jedl rad a mezitim jsem mu vzdycky nenapadne soupla do pusinky i nejakou tu lzicku navic. Takhle to fungovalo do te doby, nez zacal mit prujem asi 14 dni zpatky, ktery mu samozrejme zkazil chut k jidlu a nejedl skoro vubec (ode mne ani vsemoznymi triky a sam toho taky moc do pusy nestrcil), to jsem brala, ze mu neni dobre. Pil jen mliko. Jenze od te doby, co je uz v poradku, nechce vubec jist hezky ve stolicce. Opet ode mne se nenecha krmit vubec, co mu dam na stul tak vyhodi nebo si s tim hraje. Pritom hlad ma. Kdyz si sednu s jidlem ja, okamzite zacne pobrekavat a zene se k memu taliri a kdyz jim zrovna neco, co muze, da se i nakrmit. Takze abych do nej vubec neco dostala, zacala jsem ho krmit timhle zpusobem-na kline pred televizi nebo ve stoje, kdy dela milion dalsich veci a pochoduje sem a tam… ale vzdycky, kdyz doji, co ma v puse, dojde si pro dalsi sousto…Takhle mi sni celou porci a i dezert. Ale tohle urcite neni idealni zpusob, ikdyz jsem rada, ze takhle do nej dostanu aspon neco. Neaky tip jak ho dostat zpatky slusne ke stolu? A jak jste to mely kolem toho jednoho roku s krmenim vy? Kdy jste vyradili dalsi davky mlika? My to mame porad: Ve 4 rano mliko, v 7 snidane, v 9.30 mliko, ve 12 obed, ve 3 mliko, v 6 vecere a v 8 mliko pred spanim. Kdy a ktere davky vyradit? V jakem veku vase dite jedlo pres den uz jen pevnou stravu?

Dekuji moc za rady a zkusenosti :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Ivy
3.11.13 14:30
@Wink píše:
Zdravim vsechny matinky :mavam:
Chci se zeptat, jestli pro me mate nejaky tip, jak nakrmit dite v jeho vysoke zidli :D Ale vazne…nikdy jsme s tim nemeli problem, ikdyz samozrejme nastalo uzobdobi, kdy nechce byt krmen (Olimu je 11 mesicu), ale sam rukama jedl rad a mezitim jsem mu vzdycky nenapadne soupla do pusinky i nejakou tu lzicku navic. Takhle to fungovalo do te doby, nez zacal mit prujem asi 14 dni zpatky, ktery mu samozrejme zkazil chut k jidlu a nejedl skoro vubec (ode mne ani vsemoznymi triky a sam toho taky moc do pusy nestrcil), to jsem brala, ze mu neni dobre. Pil jen mliko. Jenze od te doby, co je uz v poradku, nechce vubec jist hezky ve stolicce. Opet ode mne se nenecha krmit vubec, co mu dam na stul tak vyhodi nebo si s tim hraje. Pritom hlad ma. Kdyz si sednu s jidlem ja, okamzite zacne pobrekavat a zene se k memu taliri a kdyz jim zrovna neco, co muze, da se i nakrmit. Takze abych do nej vubec neco dostala, zacala jsem ho krmit timhle zpusobem-na kline pred televizi nebo ve stoje, kdy dela milion dalsich veci a pochoduje sem a tam… ale vzdycky, kdyz doji, co ma v puse, dojde si pro dalsi sousto…Takhle mi sni celou porci a i dezert. Ale tohle urcite neni idealni zpusob, ikdyz jsem rada, ze takhle do nej dostanu aspon neco. Neaky tip jak ho dostat zpatky slusne ke stolu? A jak jste to mely kolem toho jednoho roku s krmenim vy? Kdy jste vyradili dalsi davky mlika? My to mame porad: Ve 4 rano mliko, v 7 snidane, v 9.30 mliko, ve 12 obed, ve 3 mliko, v 6 vecere a v 8 mliko pred spanim. Kdy a ktere davky vyradit? V jakem veku vase dite jedlo pres den uz jen pevnou stravu?Dekuji moc za rady a zkusenosti :palec: :hug:

Ad mléko - Zhruba od toho roka má mléko jen ráno (nebo v noci nad ránem) a večer v kaši. Asi takto:

Snídaně - mléko a chleba s Lučinou nebo mléko nad ránem a domácí ovesná kaše s rozinkami nebo banánem bez mléka
Svačina - ovoce
Oběd - masozelenina
Svačina - jogurt nebo Lipánek
Svačina č.2 - ovoce
Večeře - mléko s kaší

• Citovat
  • Upravit
11117
3.11.13 15:05

Uz nekdy od 9m ma prcek UM jenom rano a pred spanim. pres den svaca-jogurt, obed, svaca-ovoce, vecere-kase.

S jidelni zidlickou mame stridave stavy - zpocatku pohoda, pak s jidlem zacal stavkovat, nechtel jist ani v zidli, ani nikde jinde, jidlo do ruky si nevzal az do roka (zadne, ani krupku nebo rohlik). Radu nemam, akorat zkouset, zkouset, zkouset.
Ted ma maly 14m, v zidlicce ji ukazkove jogurty a kasi (to by mohl kdykoliv), ovoce jak kdy, s obedy je nejvetsi boj - chyta hystericky zachvat uz kdyz ho do zidlicky nesu, pak se vzteka, odsouva lzicku, toci se, snazi se vylezt. Nekdy se zklidni a pak pekne ji, nekdy proste nesni nic.
Obecne - cim min veci resim, tim je to lepsi. (Napriklad jsem se vykaslala na to, snazit se mu vecpat domaci. Proste ji jenom sklenicky :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
3.11.13 15:08
@Ali-Ali píše:
Uz nekdy od 9m ma prcek UM jenom rano a pred spanim. pres den svaca-jogurt, obed, svaca-ovoce, vecere-kase.S jidelni zidlickou mame stridave stavy - zpocatku pohoda, pak s jidlem zacal stavkovat, nechtel jist ani v zidli, ani nikde jinde, jidlo do ruky si nevzal az do roka (zadne, ani krupku nebo rohlik). Radu nemam, akorat zkouset, zkouset, zkouset.
Ted ma maly 14m, v zidlicce ji ukazkove jogurty a kasi (to by mohl kdykoliv), ovoce jak kdy, s obedy je nejvetsi boj - chyta hystericky zachvat uz kdyz ho do zidlicky nesu, pak se vzteka, odsouva lzicku, toci se, snazi se vylezt. Nekdy se zklidni a pak pekne ji, nekdy proste nesni nic.
Obecne - cim min veci resim, tim je to lepsi. (Napriklad jsem se vykaslala na to, snazit se mu vecpat domaci. Proste ji jenom sklenicky :roll: )

Jako u nás - skleničku zblajzne čtvrtkilovou, domácí málokdy a když už, tak mnohem méně :nevim:. Neřeším, snažím se mu to prostřídat, ale nemá zájem :lol:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
3.11.13 15:10

Ad židličky - má dvě, jednu Ikeáckou, jednu Peg Perego, střídám mu je podle typu jídla, u nás to zabírá :). Peg Perego mám na polívky a pití, nejde do stoprocentního sedu a já to do něj pohodlně liju, na jídla, která si chce nabírat sám nebo míchat v misce na pultíku je k nezaplacení Ikea.

• Citovat
  • Upravit
4647
3.11.13 15:14

V tomto věku měli kluci mléko ráno po probuzení a večer před spaním. Místo jedné svačiny bych dala jogurt a másto druhé ovoce (ovocnou přesnídávku).
S židličkou neporadím, taky jsme občas bojovali, ale já jsem neustupovala. Jíme všichni u stolu (mladší u toho teda míval nějakou hračku), honit je po bytě s jídlem jsem odmítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
3.11.13 15:32

Takze vysadit to dopoledni a odpoledni mliko uplne. Zkusim teda postupne…nejhorsi je, ze on to ma spojene dopolednim a odpolednim spankem. Ze kdyz jde dopoledne spat, dostane k tomu do postylky mliko a tim se sklidni. Ja porad chci, at si navykne na nejakeho plysacka nebo neco, co bude fungovat jako uklidnovaci predmet. Mate neco takoveho? Ja se mu snazim pravidelne podstrkavat jednoho plysaka, kdyz jde spat, ale je mu ukradeny :mrgreen: latkovou plinku taky ignoruje…Jeho nejlepsi kamarad je dudlik a moje ruka. Vecer usina v pohode sam, ale pres den potrebuje to mliko, nebo aspon zmoulat moji ruku nez usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
3.11.13 15:34

@Wink U nás nic nevedeme, usínáčků jsem mu nakoupila celou hromadu a nezájem, hraje si se mnou a pak vytuhne :). Můžeš mu dát místo mléka do lahvičky vodu nebo čaj :).

• Citovat
  • Upravit
1961
3.11.13 15:43
@Wink píše:
Takze vysadit to dopoledni a odpoledni mliko uplne. Zkusim teda postupne…nejhorsi je, ze on to ma spojene dopolednim a odpolednim spankem. Ze kdyz jde dopoledne spat, dostane k tomu do postylky mliko a tim se sklidni. Ja porad chci, at si navykne na nejakeho plysacka nebo neco, co bude fungovat jako uklidnovaci predmet. Mate neco takoveho? Ja se mu snazim pravidelne podstrkavat jednoho plysaka, kdyz jde spat, ale je mu ukradeny :mrgreen: latkovou plinku taky ignoruje…Jeho nejlepsi kamarad je dudlik a moje ruka. Vecer usina v pohode sam, ale pres den potrebuje to mliko, nebo aspon zmoulat moji ruku nez usne.

Ruka, to je jak u nás 8) Taky se mi nepovedlo natrénovat na usínáčka. Jednou snad z toho vyroste a naučí se usnout bez pomoci, vyřvávat nechci.

Kde má svačiny? Ovoce, jogurty, nedáváte? Do nedávna jsem také dávala mléko před denním spaním (postupně menší dávky), teď jsme před dopo spaním odbourali mléko a OK. Odpo zatím nechávám, jak kdy, ale celkově hrozně málo pije, tak aspoň to.
Záleží, kolik toho mléka celkem za den vypije, aby to nebylo na úkor ostatního jídla.

Krmím nejčastěji v židličce, ale tak, že k tomu má nějaký předmět, co ji odpoutá, s ním si hraje (sama se krmit nechce) - pouzdro na platební karty, šalinkartu. Prostě něco malého a omyvatelného ;) Když ani tak nechce, zkouším u TV, na klíně, na stojáka jak v bufíku. Prostě něco se do ní nacpat snažím. Ono to přejde a jednou bude způsobně jíst. Nemyslím si, že se tím vytváří nějaké špatné návyky, že si teď u jídla hraje. Prostě nuda, když má jen tak sedět a nechat se obsluhovat.

Máte třeba lehátko? Nebo jen tak posadit na gauč a krmit? Takhle třeba babičce vydrží, se mnou by hned zdrhala. Možná má židličku spojenou s tím průjmem, že mu to jako způsobila :nevim: Nebo autosedačka. Zkusit chvíli krmit na jiném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
3.11.13 16:33

Bude nam rok, mliko pres den nemame uz min 2az 3 mesice, pred tim ho mel uz jen trochu na odpoledni usnuti, ted uz jen v noci, uz mesic jsme na sunaru

me ted nejak nechce jogur, tak si dam par lzicek a pak tak kouka ze si da taky, rad ji to co ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
3.11.13 16:37

@Wink nas maly ma 7 mesicu a mliko ma jen rano, zbytek dne ma ovocno svacu, obed a kase. Mliko pres dnen jsem zrusila celkem brzy po zavedeni prikrmu a vecerni mliko jsem zrusila nedavno, misto toho ma mlecnou kasi, protoze mliko nechtel a chodil spat bez jidla a kasi slupne hned. Jidlo ji v zidlicce, nebo kdekoliv jinde v pozici v sedu, je zvykly mit klid a pak basti ukazkove.
Jediny problem mame s prijmem tekutin. Zkousela jsem vsechno mozne, teple, vlazne, studene, cistou vodu, caje, instant napoje…a nic. Lahvickou to nebude, kdyz ma fest zizen, tak se te ciste vody napije, ale za den max 10 ml!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.11.13 16:40

Taky máme téměř 11m Oliho :mrgreen: a už teda nějakou dobu má mléko jen ráno a večer před spaním (donedávna kojen, to měl i v noci, ukončením kojení se mi kupodivu podařilo ho přesvědčit, že v noci jíst nemusí :lol: ), přes den už jen normální jídlo- pečivo, bílý jogurt, masozelenina s přílohou, ovoce, kaše.

Usínáčka nemá, ňuchal plenu jako malé miminko, teď ho uspávám tak, že si s ním lehnu do své postele, přitulíme obličej na obličej, za chvíli je tuhý, přendám do postýlky.

Ohledně jídla, Oli papá jako ďas, ale se starším jsem dělala vše možné k odvedení pozornosti, aby jedl (jakoby mimochodem pak jedl dobře a dost, ne že by byl nežravý), takže jsem napřed recitovala, pak i rapovala říkadla (Kuřátko a obilí, Kovej kovej, kováříčku apod.), kreslila mu na papír (to už byl starší), dělala na stolečku před ním kraviny s hračkama, zpívala, houpala loutkou, co visela nad ním na stropě… postupem času jsem nadělala všelijaké psí kusy, hlavně, když se najedl :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.11.13 16:46

@Wink Máme to podobně jako vy. Zpočátku zidlicka v pohodě, teď z ní po pár soustech sleze a drape se na klín. Takže ho občas necháme a když ho chceme udržet v zidlicce, nechám ho jíst samotného a vedu mu ruku, aby něco nabral, do pusy se už trefí sám. A to ho baví. Po bytě ho nechám běhat výjimečně s rohlíkem, to není ideální. UM mame tak často jako vy, vypije max.120ml jednorazove, takže pres den ho pije častěji, nejen ráno a večer, mezitím má vodu. Neřeším to, když vidím, že každý den vypije cim dal vic vody na úkor mléka. Mame 14 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí