Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky.
Jsem v 32+6tt. Dnes jsem byla v nemocnici k vůli křečím v podbříšku a bolesti ve spodku. Zjistili mi, že mám výtoky a krev v moči - +. Mudr. mě nikam neposlala, jen mám jít na kontrolu ke své gynekoložce 8.8. Holčička je v pořádku, vlastně obě jsme v pořádku. Jen se obávám té krve.
máte s tím některá z vás zkušenosti? Děkuji za odpověď.
@Judithkaj dobře, hned zítra jdu na gynekologii. Myslíte si, že ty křeče v podbříšku a ve spodku by to mohlo být tou krvi?
Pokud byla krev na jeden křížek, tak ATB nedávají. Mně dr. Doporučil sirup z brusinek, brala jsem urinal. Uroval v lékárně neměli. Jinak, mě právě obvodní hnala na gyndu, že jsem těhotná a ona mi ATB dávat nechce, že neví, co mi může dát
ale pokud je vám zle, tak bych šla na gyndu hned.
@Amelie30 v nemocnici mě doktorky právě nic neřekly. Ty křeče mám už tak asi 2 týdny, ale dnes to bylo už moc, tak proto jsem volala sanitku. Zítra půjdu na gynekologii. Té doktorce bohužel nevěřím. Řekla mi, že si mám dávat horkou vodu. Bodle mě to je blbost.
Já jsem teda s močákem chodila vždy na urologii. Podle mě můžete i tam, pokud máte krev v moči. Udělají testy a uvidí se, jestli je to zánět.
@Strakáč jako horkou koupel? To vůbec, říká se, že to vyvolává porod a to by u vás bylo brzy. Já bych šla na gyndu a tam uvidíte, jestli vás někam pošle. Počítám, že ano, možná i na tu urologii. Ale určitě běžte. Držím palce ![]()
@Amelie30 přesně tak a je to pravda. Zítra určitě půjdu na gynekologii. Snad se dozvím více. Docela se toho bojím. Děkuji. ![]()
Tak ráno jsem volala na gynekologii. Prý mám přijít až v pondělí na kontrolu. Mám brát hořčík na bolesti + křeče ve spodku atd. Hořčík zabral. V nějaké knížce jsem četla, že hořčík by se neměl brát ve 32tt. Je to pravda?
Hořčík uvolňuje svalstvo a neměl by se brát v týdnech před porodem, aby na porod bylo svalstvo nachystané a v kondici, ne uvolněné ![]()
A na tu urologii může samozřejmě poslat i gynekolog i obvoďák, prostě s žádankou. Záleží, kolik té krve bylo, jakej byl v té moči nález. Pokud nespěchají, tak asi nic hrozného. Kdyby jí tam bylo hodně, ženou Vás jiným tempem.
@Pe86 Právě, že mě nikam neposlali. Včera jsem byla (tedy chtěla jsem jít) na kontrolu. Dorazila jsem tam, odevzdala jsem moč a sestra mě řekla, že v moči nic nemám, že mám jen jednu čárku. Pro jistotu jsem tu moč odevzdala ještě jedné sestře a ta ji poslala do laboratoře. Když jsem řekla, že potřebuji se nechat zkontrolovat, že mám křeče atd.tak mě poslala jednoduše domů. Možná že by mě zkontrolovali, ale já jsem řekla, že když se k pacientce chovají takhle, tak že raději půjdu jinam a na ní si budu stěžovat. Proto chci změnit lékaře. Ty sestry jsou tam opravdu o ničem.
BYLA JSEM NA POHOTOVOSTI A CO MYSLÍTE? JEDNALI SE MNOU ÚPLNĚ STEJNĚ. PROTO JSEM ŠLA NA TU GYNEKOLOGII ABY MĚ JEŠTĚ SKONTROVALI A ŘEKLI MI DŮVOD, PROČ MÁM KŘEČE A TAKOVÉ BODAVÉ BOLESTI VE VAGÍNĚ. NIC NEUDĚLALI!