Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím, chtěla jsem se zeptat zda je tady nekdo kdo ma nemocenskou od 2-3 měsíce těhotenství a ma neomezenou dobu vychazek..můj gynekolog mi nabízel nemocenskou, ale připadá mi hloupé mít vycházky, přece jen nevím kdy mi bude špatně a kdy ne..Mám nárok na to mít ty neomezené vycházky?
![]()
@Barbaraaa Ne, nemáš nárok na neomezené vycházky, ty se dávají pouze po schválení revizním lékařem u opravdu závažných diagnoz.
Když ti bude špatně, tak nemáš nikam chodit. Promiň, ale to je argument. Neomezeně vycházky už nejsou. Naštěstí.
Pokud ti lékař chce dát nemocenskou, asi je to z nějakého důvodu a 8 hodin denně ti bude bohatě stačit.
@pikola ano, to já chápu..Ale když máš vycházky odpoledne, a to je ti špatně, tak těžko půjdeš na vzduch nebo si něco nakoupit.. Vždyť těhotenství je individuální neni to chřipka.. ![]()
Nemocenská je 6hodin denně max.. pokud je ti tak špatně, tak vycházky nepořebuješ.. vycházky jsou na zařízení potřebných věcí nákup aj.. procházky nejsou důležité..
@Barbaraaa píše:
@pikola ano, to já chápu..Ale když máš vycházky odpoledne, a to je ti špatně, tak těžko půjdeš na vzduch nebo si něco nakoupit.. Vždyť těhotenství je individuální neni to chřipka..
Tak si nech dát těch 6 nebo 8 hodin nebo kolik to je napůl. Dopoledne a odpoledne. Pak se můžeš větrat podle libosti.
Ano 6 hodin max. A pokud je ti tak zle že budeš mít neschopenku, též jsem zastánce toho že vycházky nepotřebuješ.
@Andrea.Tom neřekla jsem jak moc je mi špatně, jen ze mi to přijde jako nesmysl..
Takže to znamená, že si těhotenství nemůžeš užít ani v te půlce dne kdy je ti lépe..
@Barbaraaa píše:
@Andrea.Tom neřekla jsem jak moc je mi špatně, jen ze mi to přijde jako nesmysl..Takže to znamená, že si těhotenství nemůžeš užít ani v te půlce dne kdy je ti lépe..
Jak jako užít? Potřebuješ courat venku déle než 6 hodin? Pokud ti nic nebude, můžeš přece chodit zase do práce.
@pikola tady neporadíš.. je vidět, že někteří chtějí chodit ven ale do práce ne.. tos e pak musí těhotné rozhodnout co chtějí.. jestli být v klidu i s tím málem co dostanou, nebo chtějí mít volnost ale v tom případě budou pracovat..
Já byla na nemocenské od začátku, blila jsem v jednom kuse a na nějaké vycházky jsem neměla ani pomyšlení.. Tohle přesně pak dělá z těhotných „hypochondry“.. těhotné jsou doma i když teda být doma pořád nemusí..
Dobře, tak jinak, vidím, ze me tady odsuzujete, jako bych nechtěla pracovat, ale o to vůbec nejde..Jsem OSVČ, takže mi spise jde o to abych mohla pracovat kdy mi to můj zdravotní stav dovolí..A kdyby nedovolil, at na tom nejsem ztratna… ![]()