Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Barbaraaa píše:
@Andrea.Tom neřekla jsem jak moc je mi špatně, jen ze mi to přijde jako nesmysl..Takže to znamená, že si těhotenství nemůžeš užít ani v te půlce dne kdy je ti lépe..
hele, mě bylo hned od začátku do 6měsíce tak špatně, že jsem jen ležela a max došla na wc blít a zase zpátky.. vzhledem k tomu, že se ptáš na neomezené vycházky, ti tak špatně nebude ![]()
@Andrea.Tom ptám se na to kvůli prace, ne kvůli toho abych si valela šunky..Nevím proč musíte byt hned tak zlé, když ani neznáte okolnosti
A ještě jednou, jsem OSVČ, tzn. vše si platim sama, kdyby jsi nevěděla ![]()
@Barbaraaa píše:
Dobře, tak jinak, vidím, ze me tady odsuzujete, jako bych nechtěla pracovat, ale o to vůbec nejde..Jsem OSVČ, takže mi spise jde o to abych mohla pracovat kdy mi to můj zdravotní stav dovolí..A kdyby nedovolil, at na tom nejsem ztratna…
Tak nechoď na nemocenskou
to pak přece nemůžeš pracovat. Nejde jako aby ti stát platil kdyby to bylo náhodou špatně dopoledne a ty mohla odpoledne pracovat. Takhle to nefunguje.
Příspěvek upraven 27.07.17 v 17:16
Ne, neomezene vychazky uz davno neexistuji. Max. 6 hodin denne. Nekteri dlouhodobe onkologicky nebo psychicky nemocni si muzou u revizniho lekare pozadat o vyjimku, ale tehotny urcite ne. Takze bud chces neomezene courat povenku a v tom pripade muzes byt i v praci a nebo je ti spatne a muzes byt doma, ale s vychazkami. Howg.
Pokud jsi OSVC, tak ti ale stejne nemocenskou nikdo nezaplati, pokud sis ji teda neplatila aspon v nejake rozumne vysi nebo je to jinak?
@Barbaraaa
Ahoj byla jsem na neschopence od 7.tt čekala jsem dvojčata a vycházky jsem měla od 12-18 hodin.
@RenattaSedla děkuji za zkušenost, jediná co odpovídá normálně ![]()
Děkuji za odpovědi
Jen jsem chtěla vědět jak to chodí, neboť na některý fórech maminky psaly, že dostaly neomezené vycházky bez problému ![]()
@Barbaraaa píše:
@Andrea.Tom ptám se na to kvůli prace, ne kvůli toho abych si valela šunky..Nevím proč musíte byt hned tak zlé, když ani neznáte okolnostiA ještě jednou, jsem OSVČ, tzn. vše si platim sama, kdyby jsi nevěděla
Tak pokud máš nemocenskou, tak pracovat nemůžeš, takže není důvod řešit vycházky, abys mola pracovat…
@Barbaraaa hele nevsimej si rejpalky
ja jsem od zacatku na nemocensky, jsem po umelym, je mi 36,takze nehodlam riskovat u zamestnavatele, kde vstavam na 6, elych 8 hodin na nohach a v zadnym pripade ho nezajima, ze potrebuju obcas posedet i mimo pauzu..ale jsem spokojena, jsem v klidu, zadny stres, vychazky jsou i na prochazky, to tehotne potrebujou taky samozrejmne..nevim, co je za problem, ze tehotne chteji byt na neschopence, radsi nez se ze zamestnavatelem dohadovat, co mohou, nemohou, kdy mohou k doktoru atd…na co..poslancum jde pri. marodeni. plnej plat a pochybuju o tom, ze nejake vychazky dodrzujou..ale neudelas nic, ja si nastesti stihnu vsechno vyridit, jit na kosmetiku, masaz, zacvicit, klidek pohodicka????
@Barbaraaa neomezene vychazky zrusili asi 2012,nejsem si jista…
@Barbaraaa píše:
Dobře, tak jinak, vidím, ze me tady odsuzujete, jako bych nechtěla pracovat, ale o to vůbec nejde..Jsem OSVČ, takže mi spise jde o to abych mohla pracovat kdy mi to můj zdravotní stav dovolí..A kdyby nedovolil, at na tom nejsem ztratna…
tak se vybodni na nemocenskou, ne? Když jsi OSVČ, můžeš dělat tak, jak potřebuješ. Na neomezené vycházky žádný nárok nemáš ataky je nedostaneš.
@Barbaraaa píše:
@Andrea.Tom ptám se na to kvůli prace, ne kvůli toho abych si valela šunky..Nevím proč musíte byt hned tak zlé, když ani neznáte okolnostiA ještě jednou, jsem OSVČ, tzn. vše si platim sama, kdyby jsi nevěděla
jak pravovat, když ti nebude zle? Pokud jsi na nemocenský, nemůžeš pracovat ani jako OSVČ.
Jsem na nemocenske hned od 4tt - do 7tt jsem se lecila se zanetem mocaku..od 8tt zvracela 18× denne..
az do zacatky 6mesice
jeden den mi bylo dobre! Tak jsem sla nakoupit (nastesti v dobe vychazek:D ) a omdlela v krame..takze sem fakt nikam nechodila..kdyz ze mi udelalo lip (6mesic) zacal se mi zkracovat cipek..takze hezky lezenicko..
Vychazky mam od 12ti do 18ti..moc je nevyuzivam (sice pry tehotenstvi neni nemoc..ale mohl by to nekdo rici memu telu?
)
Neomezene vychazky dostanou pacieti s onkologickym onemocnenim a nebo neurologickym hlavne..v tehotensvi 100pro ne..