Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosim o radu,uz od prosince jsme stale nemocny,meli jsme anginu na to dostala atb,po dobrani atb jsme byli dva dny v poho a pak dostala znovu horecky,sly jsme na odbery tam a tam nic nezjistili,pak cely tyden byla dobra no a ted v pondeli my vyzvratila obed,v utery dostala znovu horecky tak jsme sly znovu k mudr ta nam rekla ze je to nejaka viroza,crp mela v poradku,dneska uz horecku nema ale zda se mi ze ji moc smrdi jako po rybickach,a jak se poti tak vlastne smrdi cela,Uz jsem zoufala a nevim co s tim poradite mi nekdo dekuju
nemůže mít zánět močáku? já cítila rybinu, když ho malá měla.. když brala ATB, tak ste měli lactobacily? ještě mě napadla candidoza, vzhledem k tom zápachu…jinak nevím..
jak je malá stará? při zánětu močáku by měla vyskočené CRP,takto ne.
maly jsou dva roky,no v utery jsme meli crp v poradku,je pravda ze mi nic od uterka nejedla jen trochu piskotu ale davala jsem ji hermanek a fenykl tak jestli to neni po tech bylinkach
ona je přímo nemoc která se projevuje tímto zápachem po rybině, ale to asi nebude váš případ. Na netu jsem našla stránky co vše se má vyloučit než tuto nemoc diagnostikují, že se může projevovat stejně.
cituji:
Měly by být vyloučeny běžné příčiny patologického tělesného zápachu, tj. špatná hygiena, gingivitis, močová infekce, infekční vaginální výtok, stejně jako pokročilé jaterní a renální onemocnění a poruchy metabolismu organických kyselin a aminokyselin, kde je to vhodné.
já bych ji nechala udělat jeste asi krevní testy znovu jestli tam není nějaká změna
z bylinek by to třeba taky mohlo být.. a nestěžuje si, že jí svědí mezi nožkama, nemá to zarudlé a neškrabe se?..nebo nepa´álí jí při čurání, nebolí bedra a bříško?
tehulka_janina píše:
Pokud je to jen zánět močáku a ne ledviny, tak CRP může být úplně normální.
Alpaka píše:tehulka_janina píše:Pokud je to jen zánět močáku a ne ledviny, tak CRP může být úplně normální.
a pokud by to byl zánět močáku, myslíš že by páchl takot i pot jak zakladatelka pise?
merett píše:Alpaka píše:a pokud by to byl zánět močáku, myslíš že by páchl takot i pot jak zakladatelka pise?tehulka_janina píše:Pokud je to jen zánět močáku a ne ledviny, tak CRP může být úplně normální.
Ne. Ragovala jsem jen na info ohledně CRP.
meret: pot asi ne no,ale třeba už to zakladatelka cítí všude:)
mě vzhledem k zápachu napadla fenylketonurie,ale to je zápach po myšině a dělají se testy ještě v porodnici..
spíš to tipuju naty kvasinky.. to by bylo možné, vzhledem k braní ATB…
Apakala: já myslím, že alespoň trochu zvýšené by být mělo…nebo ne? Vždť je to zánět a na to je CRP citlivé..
no brisko ji bolelo ale to si myslim ze to ma z toho jak neji,protoze kdyz ji ho prohmatam tak ani nepipne,ted jsem volala znova mudr tak ta mi rekla ze mam zitra prinest moc tak uvidime
Davala jsem ji vlakninu pro deti,primo se to takhle jmenuje ale nic vic tak to bude asi tim jinak nevim