Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
už jsem úplně zoufalá a možná už i zralá i na psych. Jsem nyní ve 21 tt a do teď bylo vše naprosto v pořádku v 20tt mi můj gynekolog našel na velkém vyšetření problém v žaludku miminka, neví stále jistě co to je, jestli jde o zúžení žaludku, nebo jen něj.blanku …, to se zjistí až po porodu.
V papírech mám ale napsáno zdvojení žaludku, což se spojuje také s vadou d.syndromu, pořád mě na to upozorňují a já už nevím co dělat.
Screnningové testy ve 13tt a v 16tt vše vyšlo výborně, tím se pořád uklidňuji, že by tam měla být 95% spolehlivost na prokázání + vše na utz vypadá naprosto v pořádku.
Pořád přemýšlím o odběru plodovky, ale mám sníženou placentu a při tomto je větší riziko potratu.
Opravdu už nevím co mám dělat, prosím, jestli se někdo setkal s podobným problémem, napište, moc Vám děkuji.
Ahojky, na genetickém? Byla jsem na utz ve fakultce už 2× na něj.speciálním utz, nevím přesně jaký je v tom rozdíl? Na genetice jsem byla pouze vypisovat všechny možné papíry a radit se co a jak.
Ale tam mi řekli, že buď půjdu na odběr plodovky a tam by se to mělo 100% prokázat a nebo to nechám tak
.
Ahoj,asi bych si to nechala znova poradne vysvetlit.casto jsme rozhozeny jen z toho,ze na nas vyvali hodne informaci a pak si to babo v sobe porovnej sama.
@wildcherry píše:
Ahoj,asi bych si to nechala znova poradne vysvetlit.casto jsme rozhozeny jen z toho,ze na nas vyvali hodne informaci a pak si to babo v sobe porovnej sama.
Myslím, že mi řekli pravě že už vše co k tomu mohli říct
, prostě tato vada je spojována s d.syndromem, ale také vůbec nemusí, to mi nemohou říct 100%, jen z plodovky, ale to já nevím, jestli chci takové riziko podstoupit.
Pořád tak nějak doufám, že se najde ještě někdo kdo ví co a jak s tím, ale je to prý docela neobvyklé.
Jsem z toho už úplně hotová, vím že musím myslet jen na dobré věci, hlavně kvůli miminku, ale v hlavě to mám pořád.
@Anonymní píše:
Myslím, že mi řekli pravě že už vše co k tomu mohli říct, prostě tato vada je spojována s d.syndromem, ale také vůbec nemusí, to mi nemohou říct 100%, jen z plodovky, ale to já nevím, jestli chci takové riziko podstoupit.
Pořád tak nějak doufám, že se najde ještě někdo kdo ví co a jak s tím, ale je to prý docela neobvyklé.
Jsem z toho už úplně hotová, vím že musím myslet jen na dobré věci, hlavně kvůli miminku, ale v hlavě to mám pořád.
S tou plodovkou to také vidím tak, že nepůjdu.
Jen se ještě zeptám na ten genetický utz, je to jako každý jiný utz, nebo je něj.kvalitnější? Klidně si i cokoliv uhradím, něj. speciální, jen nevím kde to najít.
Hledala jsem i na netu všechny možné utz v mém kraji a nic speciálního mi to nenašlo
.
Downův syndrom.
Ani plodovka není na stopro, to si dovolím Tě ujistit. Znám případ, kdy plodovka byla OK a dítě se narodilo jako Down (v mozaice samozřejmě).
Jinak žaludek může být vrozená vývojová vada trávicího traktu a to se diagnostikuje po porodu.
nezbývá než vydržet a doufat.
Držím palce
@Anonymní píše:
S tou plodovkou to také vidím tak, že nepůjdu.
Jen se ještě zeptám na ten genetický utz, je to jako každý jiný utz, nebo je něj.kvalitnější? Klidně si i cokoliv uhradím, něj. speciální, jen nevím kde to najít.
Hledala jsem i na netu všechny možné utz v mém kraji a nic speciálního mi to nenašlo.
Urcite to bude v poradku. Pokud vse dopadlo dobre. Vzdycky muze neco byt. Nam furt rikali ze nase mii ma rozdvojenou ledvinovou panvicku a nakonec ji mela jen mirne rozsirenou ale jinak v norme. A ted uz je to dobre. Tim chci rict ze na utz to nikdy neni videt uplne jasne. Vzdyt kolikrat ani nepoznaji pohlavi
takze bych si tim nedelala hlavu, dont stress at to neprenasis na prcka. Preji hodne stesti ![]()
Pokud chceš mít jakousi jistotu, běž na plodovou vodu. Zas taková katastrofa a strašné riziko to není, oproti běžnému riziku potratu. Pokud dokážeš dalších 20 týdnů žít s tím, že nevíš, co se děje a nechceš vědět, tak nechoď. Pokud půjdeš na vodu, musíš si taky předem rozmyslet, co uděláš, pokud například potvrdí DS, zda bys šla na potrat nebo co by se dělo dál.
Píšu to možná syrově, ale taková je realita, pokud chceš informace, musíš být připravená je pak dále zpracovat. S největší pravděpodovností se potvrdí, že o nic vážného nejde, ale to rozhodnutí, zda to chceš vědět teď nebo za 20 týdnů je na tobě. Já jsem na vodě byla a vše probíhalo bez problémů.
Příspěvek upraven 10.06.12 v 10:59
Zakladatelko-asi bych si položila otázku.Pokud by se zjistil DS či jiný syndrom-ukončila by si těhotenství?Nebo by si se rozhodla pro to dítě si ponechat?To by pro mě bylo to rozhodující.Pokud by si i přes zjsištění vady těhotenství nechala dál,tak bych se snažila nestresovat,na plodovku bych nešla.Ale když sama cítíš,že by si nezvládla či nechtěla podstoupit péči o dítě s DS,tak bych na plodovku určitě šla.
A hlavně-byla bych nerada,aby tady někdo psal,že proč by se mělo ukočovat těhotenství s DS-každý je jiný,jinak to cítí a ne každý vidí své poslání ve výchově,která není jednoduchá.Určitě bych psala jinak,pokud už by dítě bylo na světě,to bych za něj bojovala,nikam bych ho nedoložila a dala mu maximální lásku.Ale vědět tuto skutečnost v těhotenství,tak bych se rozhodla pro ukončení.Asi jsem posera,ale je to můj názor.
Ahoj holky,
, pořád mě na to upozorňují a já už nevím co dělat.
.
už jsem úplně zoufalá a možná už i zralá i na psych. Jsem nyní ve 21 tt a do teď bylo vše naprosto v pořádku v 20tt mi můj gynekolog našel na velkém vyšetření problém v žaludku miminka, neví stále jistě co to je, jestli jde o zúžení žaludku, nebo jen něj.blanku …, to se zjistí až po porodu.
V papírech mám ale napsáno zdvojení žaludku, což se spojuje také s vadou d.syndromu
Screnningové testy ve 13tt a v 16tt vše vyšlo výborně, tím se pořád uklidňuji, že by tam měla být 95% spolehlivost na prokázání + vše na utz vypadá naprosto v pořádku.
Pořád přemýšlím o odběru plodovky, ale mám sníženou placentu a při tomto je větší riziko potratu.
Opravdu už nevím co mám dělat, prosím, jestli se někdo setkal s podobným problémem, napište, moc Vám děkuji