Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@posibilities píše:
Pěkný den, chci se zeptat kdy v těhotenství se začíná přibírat? Vím, že je to individuální, ale určitě nějaká hranice, kdy je to nejčastěji, existuje. Moje běžná váha před těhotenstvím byla tak 48 kg, pak po otěhotnění jsem přibrala na 51 a teď, v 14.tt mám zase 49 kg a i když se snažím jíst a jíst abych přibrala, tak to nejde. Je to v pořádku? Na gynekologii kde se vážím na to nic neříkají, ale mě to je stejně divné. Vím, že si hodně holek řekne, že mám být ráda, ale já bych se opravdu cítila líp tak s 5 kily navrch
Ve 20 tt jsem měla nahoře lehce přez kilo a břicho jsem měla jak před porodem
tak nevím,nechápu.Nakonec jsem měla teda 11 kg navrch a to jsem to nabrala za poslední trimestr.neboj,kdyby něco,vždycky je tu po ruce mudr a ten ti poradí a když tak zpozorní,kdyby se mu něco nelíbílo.
U nejstarší jsem začala přibírat až po 20tt, to už mi doktor říkal, že už bych měla začít. Ale v jídle jsem se nijak neomezovala, spíš naopak, ale váha prostě nahoru nešla. Potom jsem do porodu přibrala asi 10kg ![]()
Já přibrala první kilo ve 20.tt
, ve 30.tt jsem měla +7 kg a do porodu jsem k tomu přidala dalších 8kilo
.
Nevím, proč by ti to mělo být divné, každý to má jinak. Pokud dítě prospívá, není co řešit. Však ono to přijde.
Byla jsem na tom stejně, před otěhotněním 49kg, během prvních 3 měsíců jsem ještě kilo zhubla. Přibírat jsem začala od 20tt - co týden, to kilo až do 30tt. Pak se to výrazně zpomalilo a do porodnice jsem šla s něco málo přes 60kg.
@posibilities vubec se tim netrap ja jsem na zacatku tehotenstvi 4kila zhubla abych pak 2kg nabrala.ted sem v 23tt mam nabrano 6kg ale neni to vubec videt jako prsa mam o 2 cisla vetsi to jo ale uz se me i znamy nenapadne ptali jestli jsem o to neprisla protoze nemam videt bricho jen kdyz mam vyslovene uply triko.ptala jsem se na to doktorky a ta mi rikala ze muzu mit dobrej metabolismus takze nepribiram ale maly se vyvíjí tak jak ma takze je to v cajku… a ty zkuseny mi rikaj neboj to najednou vyleti
takze se nemas ceho bat
@posibilities Já na začátku těhotenství taky zhubla, bylo mi pořád blbě. Přibírání se mi rozjelo kolem 2Ott a myslím, že většinou se víc začíná přibírat po tom 20tt. Teď jsem ve 22tt a mám 5kg navíc. Takže žádný strach ![]()
Mám známou,která za celé těhu přibrala 5 kg
a miminko v pohodě,3 kilové,zdravé.
Tak já jsem ve 20tt. a zatím nemám navrch také nic.2 kg jsem zhubla při nevolnostech a to mám zas zpátky.Jsem na původní váze.U prvního mě to šlo pořádně navrch až poslední měsíc.A to jsem 14 dní přenášela.Nabrala jsem prvně 5 kg a posldní měsíc dalších 5kg.Takže klídek.je vše vpořádku ![]()
Já jsem za první těhu přibrala 6kg, za druhé 8kg. Na začátku obou jsem poměrně dost hubla. A bylo mi to vysvětleno tím, že miminko má prostě z čeho brát, tak není důvod vyšilovat ![]()
já zhubla 7 kg a začala je nabírat zpátky až po 20 tt…a v posledním trimestru jsem začala i dost nabírat ![]()
Já mám zatím ve 20tt 3kilča dole a vcelku mi to vyhovuje, naopak mě děsí chvilka kdy se to otočí ![]()
Tak já v prvním těhu přibrala jen 2kg(původní váha 60kg), mimčo si bralo zkrátka ze mě
dr. na to nic neříkala, prý aspoň nemusím po porodu hubnout. Akorát manžel z toho byl nervozní… Kluk se narodil v pořádku, 2850g a 47cm (já jsem taky malá). Po porodu šlo dolů díky kojení dalších 10kg. Teď jsem ve 22tt a přibrala jsem už 4kg, ze mě už nebylo co brát
Jsem zvědavá kolik celkem přiberu teď ![]()
Já jsem v 18 tt a oproti původní váze před otěhotněním mám o půl kila až kilo méně (jak který den
). Ze začátku těhu jsem zhubla o 2 kila a až teď se mi to postupně vrací na normální váhu. U doktorky mi k tomu taky nic neřekli, že by to vadilo, ale třeba nás to přibírání teprve čeká ![]()
Neboj, přibírat začneš a třeba tak, že se ti to nebude ještě líbit.
Já jsem do 18tt. nabrala 1kg, ve 22tt. to byly celkem 4kg a šlo to tak nějak postupně nahoru až do 30tt. To jsem nabírala pak týdně i 3kg a kynula jsem snad i ze vzduchu (houby, z vody, byla jsem příšerně zavodněná a oteklá). Rodit jsem šla nakonec s 20kg nahoře, ale všechno jsem v podstatě nabrala až v tom posledním trimestru. Takže před těhotenstvím 56kg, u porodu 76kg, 10kg jsem nechala v porodnici, těch druhých 10kg shodila do tří měsíců a rok po porodu mám dole dalších 6kg a aktuálně vážím 49kg.
Pěkný den, chci se zeptat kdy v těhotenství se začíná přibírat? Vím, že je to individuální, ale určitě nějaká hranice, kdy je to nejčastěji, existuje. Moje běžná váha před těhotenstvím byla tak 48 kg, pak po otěhotnění jsem přibrala na 51 a teď, v 14.tt mám zase 49 kg a i když se snažím jíst a jíst abych přibrala, tak to nejde. Je to v pořádku? Na gynekologii kde se vážím na to nic neříkají, ale mě to je stejně divné. Vím, že si hodně holek řekne, že mám být ráda, ale já bych se opravdu cítila líp tak s 5 kily navrch