Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Noo, možná, že bude záležet i na množství vypitých piv.
![]()
Jinak bude asi lepší, se zase až tak moc nepozorovat… ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak je jasný, že jsem to trochu zlehčila… ![]()
A co tím teda myslíš, v těch proudech?
Přerušovaně nebo, že to „stříká“ na všechny strany? ![]()
A není to náhodou jeden proud, co se dělí na prameny? Nebo myslíš, že máš z močáku tři díry?
Je to normální. Stává se to často v polosedu nad prkýnkem. Neboj, žádná přepážka ti tam nenarostla.
Lepsi 3 prameny než sucho.
To je zase dotaz.
@lucad77 jeden proud, co se dělí na prameny..respektive to připomíná sprchu - ze které by tekly tři prameny
@lucad77 a to je normální? Já právě četla, že normální je jeden proud a dělený by být neměl, tak nevím ![]()
@lucad77 Četla jsem to na anglických stránkách:
A split stream of urine is usually a sign of an issue with the bladder or the urethra. A split urine stream can also result from a condition called prostatitis. Prostatitis is an inflammation of the prostate gland in males. A split urinary stream can occur in both men and women but most commonly occurs among men.
Záleží na tom, v jaké pozici močíš.
Močová trubice je přece jen mnohem kratší a proto proud při močení můžou ovlivnit různé věci…
Jednoduše řečeno, stačí jiný úhel s větší intenzitou při močení a bude to stříkat na všechny strany. ![]()
@Černá Madonna jasné, to chápu.. Ale rozdělí se ten proud do dvou/tří pramínků..? Já nevím. Nikdy jsem si toho na sebe nevšimla, až teď poslední dny.. A když to sleduji, tak každé druhé močení je ten proud rozdělený..
![]()
Milé ženy,
je normální občas močit ve více proudech (dvou/třech)? Dneska v restauraci jsem si toho všimla, když jsem si na WC nesedla na prkýnko.. Trochu mě to vyděsilo, nevím, zda je to zcela běžné, nebo to nějak řešit..