Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vždycky na zachod před i po a umýt. Brala jsem i urovaxom a teď mám macmiror, který si mám brát po styku
@nozu blokurimu dlouhodobě ne, jen lichořeřišnici a probiotika, i ženské i klasické. Blokurimu jsem zkoušela vždycky jen po styku kvůli ceně
@Anonymní píše: Více
Co dlouhodobobá profylaxe antibiotiky nebo výplachy močového měchýře kyselinou hyaluronovou
Sex s kondomem je snad ještě horší, výplachy mi žádný doktor zatím nenabídnul ![]()
Já jsem měla problémy s močákem opakovaně a taky jsem vyzkoušela všechno možné. Pak jsem až s odstupem času zjistila, že nemám dostatek vitamínu D. Z toho jsem měla oslabenou imunitu, což se projevovalo vracejícími se záněty. Zkuste doplnit vitamín D a uvidíte jestli se to zlepší. Bude to chvíli trvat, není to ze dne na den, ale mě to opravdu pomohlo. Ideální jsou olejové kapky a koukněte hlavně aby byl D3 s K2. Pokud byste potřebovala poradit, klidně mi napište zprávu.
Protože to není kontaktní (vyloučeno kondomem) a píše se o přeléčení, nevypadá to na specifický zánět (má bakteriální původ) ani na alergii. Je to spojené se sexem…Ten vitamin D? Nevím. To jsem ještě neslyšel.
Co zkusit E? ![]()
Možná parauretrální žlázy? To by místem příznaky i způsobem vyvolání odpovídalo.
Překrvená a nevyprázdněná tzv. ženská prostata. Následně i živná půda pro bakteriální zánět.
![]()
Mívala jsem to taky a hodně často. Antibiotika, výplachy, na urogynekologii jako doma. Tím, co mi pomohlo, bohužel nepotěším a tvého partnera taky ne. Je to sexuální abstinence :-/ Jinak opakované záněty asi 10 let několikrát do roka.
Kup si manozu v dm, stejný jak blokurima, ale lepší cena. Užívat dlouhodobě..to mi jako jediný pomohlo. A dodržovat pitný režim, nepíšeš kolik toho vypijes. Vit. C jsi zkoušela?
Ahoj, moc všechny prosím o radu, pokud máte s tímto zkušenosti.
pohybech, cítím tah za močovou trubici, někdy jako bych tam měla podrážděný nerv nebo podrážděné a napnuté stěny měchýře. Po vymočení to trvá různě dlouho, někdy jen pár minut, někdy třeba půl hodiny. Někdy jsou příznaky horší, jindy to cítím jen mírně. Nevidím s ničím souvislost, jen se stykem, kdy se problémy zhorší a mám k výše zmíněným ještě pocit neustále plného měchýře, jakoby měl prasknout. Jsem zoufalá, dodržuju režimove opatřní, žádná káva, alkohol atd. už nemáme s partnerem ani styk. Zkoušela jsem lichořeřišnici, manózu, probiotika atd. Kultivace i mikroskopické vyšetření moči neg., gynekolog taky nepomohl, imunologie ok, MR taky v pořádku. Chodím na urogynekologii k Apolináři a na fyzio pánevního dna, ale potíže mám stále. 6 let užívám antikoncepci Yaz a mám stejného partnera 4 roky, o kterého bych nerada přišla, ale už mám strach. Je mi jen 24 let, děti nemám ani neplánuji. Moc prosím o jakoukoliv zkušenost nebo radu 
Je mi 24 let, vždy jsem měla problémy se záněty močoveho měchýře výhradně pouze po styku. Po antibiotikách potíže odezněly. V červenci jsem měla poslední zánět rověž po styku, po antibiotikách zánět odešel, ale po dalším styku v srpnu se mi rozjely chronické obtíže. Mám pocit, jakobych po vymočení měla v močovém měchýři kámen, něco se mi tam „hýbalo“ při chůzi nebo jiných