Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj baby chcem sa opytat na jednu vec. Som po kojeni a 90 percent tych ktore kojili vedia o com hovorim. Po porode som velmi schudla a do toho kojenie - vysledok: ziadne prsia, len koza. O zvacsenie mi nejde, nechcem velke prsia ale chcela by som modelaciu, podvihnutie. Zaroven sa ale chcem opytat, ci to ma zmysel, ak este neviem, ci budem mat v buducnosti dalsie deti. Pravdepodobne ano, som mlada. Ma teda zmysel nechat si zdvihat prsia, ak mam v plane dalsie miminka? Nezvesia sa mi potom znovu?
Dakujem
Myslím že pokud ještě děti plánuješ, tak to moc vhodný není..ale na to by tě upozornili i na klinice, myslím
Pockala bych az dokoncim touzebny pocet potomku
myslim, ze by to nazdvihnuti nasledne naliti prsu neustalo ![]()
Ahoj, myslím, že bude lepší počkat. Po druhém se prsa zase změní (bohužel určitě ne k lepšímu…), takže to pak vezmeš z jedné vody načisto. ![]()
@christiania pockala bych az budes mit pozadovany pocet deti… bala bych se ze modelace nevydrží kojeni. Ale porad se na klinice tam ti reknou co a jak
Řešim stejný problém, ale počkám až po druhým dítěti teď by to fakt nemělo význam
Dekuji holky. prsia mam nastastie male takze model „prsia az na bruchu“ sa nekona a podprsenka to bez problemov zdvihne tak nejaky cas budem sexualne aktivna v podprsenke a plavky budem kupovat vystuzene a budem odkladat peniazky stranou nech si mozem dopriat potom nieco poriadne =)a mozno ze ked priberiem situacia sa vyriesi aj sama =)ony nevyzeraju zas o tolko inak ako predtym akurat su uplne prazdne vsetko tukove tkanivo je prec =( ach jo
Ono se ti to možná ještě trošku samo zlepší. Já jsem asi rok po skončení kojení měla místo prsou „prázdné fusekle“, ale pak se začaly měnit k lepšímu. Samozřejmě už to nebylo v úplně původním stavu, ale žádná hrůza to taky nebyla
. Nevím teda, jak dlouho to je, co jsi přestala kojit.
Jinak teda s modelací bych taky počkala až po porození/odkojení všech potomků.
Nezlepší, nezlepší.. kojit jsem přestala letos v únoru, stále mám nula mínus, tuk se usazuje zásadně jinde, než by měl! Taky jsem strašně zhubla po porodu, i kojením, to už se bohužel „zlepšilo“, ale kurňa, že by špeky vyskákaly o patro výš, to je ani nenapadne ![]()
@christiania tuk do prsozu se uklada jeate rok po ukonceni kojeni takze uvidis az se to ustali. Treba se to spravi samo
Ahoj. já si chtěla nechat prsa zvětšit po prvním porodu, ale na klinice mi řekli, že jakékoliv upravy at řeším až po druhém dítěti, že je to pak lepší jak pro prsa, tak pro kojení a že by se možná musela pak opět provádět reoperace.
Já sem si to teda pak už rozmyslela a nechám si co mám ![]()
Ahoj, kojila jsem dva roky a zase se to tak moc nezměnilo. Je pravda, že po kojení, byly taky takový,,prázdný,, ale časem se to upravilo k lepšímu - cca 5 měsíců. Uvažuji o modelaci taky, ale z důvodu asymetrie skoro o jednu velikost. Jinak mam opravdu pocit, že i po dvouletém kojení to s prsama neudělalo nic.
Zeny, pokud planujete, ditka dalsi - za sebe bych doporucila jak augmentaci, tak modelaci az po detech. Neni to pravidlem, ale vetsinou se to po kojeni zmeny i operovana prsa, sice daleko mene, ale vetsinou ano.
Ahoj holky rada bych podotkla ze mate pravdu - prsa se sice nezvetsila (taky se nemela z ceho, mam 11 kilovou holku a z toho vecneho noseni 46 kg) ale kuze se hezky vratila spatky takze vypadaji docela hezky… takze se tesim =) dekuji Vam!
Ahojda, mám dotaz. Jak dlouho vydrží prsa tak nějak hezká po modelaci? Máte někdo zkušenosti?