Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
ráda bych si nechala poradit s výběrem dárku pro patnáctiměsíční holčičku. Jelikož sama děti nemám, neorientuji se v současných trendech a v tom, co maminky uvítají.
Určitě nic zvukového, možná malování? Ať má radost máma i dítě.
Zaregistrovala jsem, že populární u maminek jsou např. Stapelstein balanční kameny, ale dál opravdu netuším.
Předem děkuji za vaše rady ![]()
@katerina47 píše: Více
a co se domluvit přímo s kamarádkou? ta bude nejlépe vědět, co doma mají, nebo nemají, popř. co by se hodilo
a jaký dárek se dává v 15měsících? nováček a hned odkaz na konkrétní produkt? víš, jak to tu je s nepovolenou reklamou, že? ![]()
Záleží kolik do toho chceš investovat 🙂 navíc za mě je nejlepší se poradit s rodiči, oni dítě znají nejlépe a budou vědět s čím si vyhraje a nebude jim to doma jen ležet.
Dceru třeba v jejich 18 měsících nějaké malování vůbec nebere, takže u nás by to úspěch nemělo 🤷
U nás frčí Montessori houpačka, pinkleruv trojúhelník, knížky- ty miluje snad nejvíc, ať už různé s pohyblivými obrázky nebo vyklápěcí okénka a taky Albi tužka! Potom vláčky ( máme dřevěné dráhy z IKEA a ty jsou super), lego Duplo, panenka, odrážedlo.
@Keyllah jelikož mi tohle téma není vůbec blízké, chtěla jsem rady, ne emimino policii ![]()
@Jelitoo moc děkuji za supr tipy, z toho určitě něco vyberu ![]()
@Keyllah píše: Více
Ježíši tohle fakt reklama není, mezi matkama to frčí samo ![]()
@katerina47 píše: Více
No a jaká je cenová relace? Uvedené dost možná už budou mit ![]()
Já bych se asi optala maminky. Roční jsem kdysi dávala šitou panenku dle jejího vzhledu. Mě osobně potěší dřevěné a interaktivní věci. 15 měsíců by možná ještě bavila zatloukačka
mrkni na web elisdesign, tam dost vybírám pro děcka já a pak mrkni zda někde není lepší cena ![]()
Poraď se s kamarádkou. Ony ty věci pro takhle malé děti jsou +/- pořád dokola. Každý se snaží být originální a moderní, a pak se nám doma scházely identické věci.
Nejlepší, co můžeš udělat je to, že se zeptáš maminky, co by potřebovala. Hraček mají děti pokaždé kvantum. Já raději kupuji něco praktického, pleny, vlhčené ubrousky. Samozřejmě i nějakou drobnost pro děťátko, to víš i podle toho, jaký věk se uvádí na hračkách. Nějaké kostky, stavebnice, dřevěné puzzle…
Okolo mě teď strašně všechny děti potesily balónky s heliem, takže budu dávat příbuzným dětem heliovou bombu a tunu igelitových balónků, moderní a radost na dlouho ![]()
Jsem si jen tak vzpomněla, to nebývá častý dar.
Když nevím, kupuju knížky, protože ty se využijí vždycky. Navíc dneska je jich takové množství krásných, výběr je úžasný. Osobně můžu doporučit „okénkové“ knížky - my kupovali u Svojtky, obě děti je měly moc rádi.
Taky si myslím, že knížky adekvátní věku jsou super. Naší malé je skoro 15 měsíců a prohlíží si je pořád dokola, je neuvěřitelné na jaké detaily se to malé děťátko dokáže zaměřit. A to jsme zatím žádnou knihu ani nekupovali, máme jich plno zděděných a zdaleka ne všechny jsou nějaké zánovní, dneska plno knížek dělá i různé zvuky atd., ale nás tedy baví i „jen“ hezké obrázky. Samozřejmě i ty interaktivní jsou super.
Já třeba nečekané dárky vůbec nemám ráda, protože se nám pak schází stejné a dotyční jsou urážení, že ty děti všechno mají…takže za mě super, když se někdo zeptá a můžeme si ty přání rozdělit
15m kuchyňka, růžová Tatra, ortopedické koberečky, houpací koník, bazen s balónky, kostky, kočárek s panenkou, Albi tužka, knížky, houpačka se skluzavkou, vkladačky, zatloukačky, odrážedlo, výlet do zoo, do bazénu,…