Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Co máte pořád všichni s tou trombózou? Podle mě jste se do té nohy normálně praštila, nebo píchla kusem větve. ![]()
@lucad77 píše:
Co máte pořád všichni s tou trombózou? Podle mě jste se do té nohy normálně praštila, nebo píchla kusem větve.
Hromadna paranoia. Taky to nechapu. Projde krovim a misto zcela logicke modriny resi trombozu. Kam se podel zdravy rozum?
Možná kombinace bouchnutí se a prasklé žilky..kdyz je žilka křehká tak rána nemusí být ani velká a praskne…
Díky všem.
Nikdy jsem takovouhle reakci neměla, tam mě to poněkud zaskočilo. K tomu v horách mimo ČR, člověk by nerad něco zanedbal.
Trombóza by mě v životě nenapadla, ale o 2 roky mladší známý ji měl nedávno (oba jsme 40+), tak si na to člověk vzpomněl.
@lucad77 píše:
Nebo vás něco kouslo.
At to bylo cokoli, ve vsech pripadech je to porad modrina, na zpusobu, jakym vznikla, vcelku nezalezi. ![]()
Zdravím, včera jsme šli túru, cca 20 km. Museli jsme projít čas lesem, podrostem asi po kolena. Když jsme vyšli z lesa, všimla jsem si, že mám na lýtku nateklou velkou bouli, která je modrá a bolí. Chvíli jsme počkali, boule trochu splaskla, mohla jsem jít dál. Do večera boule splaskla úplně, zůstala po ní modřina cca 2×5 cm, která bledne a na dotek stále bolí.
Dost mě to zarazilo, co to je -praskla žilka? Nějaká alergická reakce (lýtko mám poškrábané z lesa)? Vypadalo to, jako kdybych se praštila o větev, ale to bych si musela vsimnout..Taky mě napadla trombóza, ale modřina není na omak tepla a můžu normálně chodit.
Někdo nějaký tip, o co se může jednat?