Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne nevykvete.Mě teda nevykla vůbec a umírá.A pozor modrý humus nejde vyprat ![]()
aha
no tak v tom případě si koupi asi rozmyslim je předražená a ještě ani nevykvete ![]()
Podle mého nevykvete, ale prodávají se hnojiva pro modře kvetoucí květiny např. Hortenzie aby si udržely modrou barvu květů.Tak jestli není něco podobného, co se přidá do vody a květiny pak natáhnou modrou barvu.Zkus se zeptat v květince.
Je drahá,protože jen ten proces je zdlouhavý a drahý.Já ji koupila sice za 320kč ale viděla jsem i za 500kč.To si radši kup bílou,a namáčej ji do nějakého barviva.
díky zkusím se poptat
maximálně si koupím žlutou tu taky nemám ![]()
tchýně tvrdí, že stačí koupit bílou a zalejvat ji právě vodou s barvivem nebo inkoustem… ještě jsem to teda nezkoušela, tak nevím ![]()
@doumi no já nevím, ale aby mi pak nechcípla, zkusím se poptat v květinářství
Ahoj,
ja vim, ze jsme kdysi ve skole na prirodovede delali pokus. Bile kvety jsme meli ve vode a pridali do ni inkoust nebo modre potravinarske barvivo. Byli to sice karafiaty a ne orchidej, ale hezky tu modrou natahli. Akorat rychleji umreli. Tak jestli to s tema orchidejema neni taky tak.
Já jsem taky jela do OBI koupit modrou orchidej a neměli ji, tak jsem šla vedle do květinářství a ptala se paní, jestli mívají modrou
a ona že modrá neexistuje, že je to uměle vytvořené, odkvete a je pak při dalším výkvětu bílá…pěkná habaďůra! Byla jsem šťastná jako blecha, že ji neměli, protože bych si ji bývala díky své nevzdělanosti v druzích orfchidejí koupila ![]()
takže jsem se rozhodla, že do ní nejdu to si raději koupim obyčejnou u které budu mít jistotu, že neodejde
Ja bych to zkusila s tou bilou. Jestli sezenes nejakou levnejsi, zkus ji zalevat modrou vodou, treba s tim potravinarskym barvivem. Kdyz ho muzeme jist, kytka to snad taky prezije. A uvidis, jestli ti po case zmodra. Akorat prihnojuj, at se ma lip
Zkus to jako pokus a uvidis ![]()
tak bílou mám doma
ale je taková pěkná tak bych o ní nerada přišla, ale asi to zkusím
Ahoj měla bych takový dotaz, minulý týden jsem v OBI objevila překrásnou modrou orchidej, posléze jsem zjistila, že modrá barva není přírodní, ale že je pouze do květiny vstříknuto modré přírodní barvivo, přesto uvažuji, že si ji koupím, mě by ale zajímalo jestli ta orchidej vykvete znovu modře?