Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem ![]()
Prosím, poraďte nám někdo jaké tůje vysadit kolem plotu, aby co nejrychleji vyrostly? Nejlépe do rána o 1m
Máme sousedi chalupáři a každý víkend trpíme
Věčně na nás čumí a vědí o každém našem kroku.Už na ně máme normálně averzi
Jejich kluk věčně hlídá kdy konečně vyleze náš syn ven a už chce jít k nám a nebo aby šel náš Tomáš k nim. Každé ráno v sobotu a v neděli nám telefonují, kdy už půjde Tomášek ven a v neděli večer při jejich odjezdu na nás už volají - " jak příští víkend? budete doma? my dorazíme, tak si kluci zase můžou spolu hrát " Jenže to jejich hraní je pak takové, že ráno jednoho přehodíme přes plot a jsou spolu CELÝ den.Buď ten náš jí u nich a nebo jejich kluk u nás a já neumím tomu malému říct aby k nám nechodil a nebo že náš Tomáš nepůjde už k nim.Kluci to nepochopí. A třeba dnes jsme ráno radši odjeli k mým rodičům na chatu, aby byl jeden den klid a jen jsme dojeli, tak telefon od sousedky …„no ahoooj, vy nejste doma? A kdy přijedete? Kuba tady čeká na Tomáška.“ a já " no my jen tak nedorazíme, jsme u našich " a ona " ahááááá,hmmmmm, no jo no.Tak to my asi pojedem domů.Hmmmmmm, no to se nedá nic dělat." …a přišlo mně jak když snad čeká, abych ji řekla, tak přijeďte za náma ![]()
Já už toho mám plné zuby a nechci aby na nás aspoň hned viděli.Potřebujem aspoň ty tůje, které rychle rostou do výšky i do šířky. Nejlepší by byla betonová zeď 2m vysoká, ale to e nemožné, takže alespoň to vyřešit tůjkama.
A to jsem ještě nedodala, že už sousedi plánovali, že uděláme v plotě, co nás dělí branku, abysme kluci a jejich čtyřkolky nemuseli věčně přehazovat přes plot.
A říct jim to do očí prostě neumím ![]()
Tůje můžete koupit třeba i dvoumetrový..jen si „malinko“ připlatíte…
Nebo nějakej takovej ten rákos na plot? ![]()
Ale podle toho, co píšeš, vám nepomůže ani vodní příkop..
vyprdni se na tuje a kupte bud drevene vysoke bariery nebo takovej ten bambus na omotani plotu.
Tuje ti budou rust hrozne dlouho a vysledkem si nikdy nemuzes byt jista
Ahoj a co jim normálně říci,že chcete mít nějaký čas jen spolu?
Já moc nechápu, co ti na tom vadí
Dneska fakt aby se bál člověk na někoho promluvit… Teda jako vyvolávat by vám nemuseli, když vidí, že nejste doma, ale co je špatného na tom, že se malý kluk chce kamarádit s jiným malým klukem? Vždyť nejsou podle popisu furt u vás. Přijde mi, že se chtějí prostě přátelit, mít dobré sousedské vztahy. Nepíšeš, že by vám dělali něco zlého nebo vás pomlouvali, škodili vám… Možná je v tom ještě něco víc, ale jestli vám telefonují, tak vám asi tůje stejně nepomůžou ![]()
jezdí i v zimě? .. pokud ne, možná bych to řešila povijníkem nebo tak něčím, co vyroste za pár týdnů, ale je to jen letnička … nebo třeba ostružiny, to je plevel, za rok se to rozroste jako blázen
… ale jinak @Dorka_X má asi pravdu, tohle nejspíš nepomůže
… co nějaké výlety pořádané o víkendu?
@Angua tady jde spis o to ze pani je mekota a nedokaze rict NE . A pokud je to jako u nas, ze je treba manzel 5 dni v tydnu v praci od nevidim do nevidim tak by treba rad travil soboty a nedele jen se svou rodinou a ne jeste s klukem odnaproti. Taky jsme takove sousedy meli a ceho je moc, toho je prilis. Ale ja mam velkou hubu a dokazu si obhajit svou.
Ahoj Tomi. Koukni k nám a napiš, jak se máte ![]()
Jinak si myslím, že ani tůje pořádně nepomůžou. Dala bych nějaký vyšší plot, ten rákos, či tak. Ale stejně ti nezbyde nic jiného, než jít s pravdou ven. Řekla bych jí, že chcete taky strávit pár dní spolu, jako rodina i s malým, ať se nezlobí a že zase příště
![]()
A co váš syn? Ten není rád se sousedovic klukem? Já bych byla ráda, že má kamaráda
. Ale žila bych si u svůj život, že pokud bych chtěla, tak bychom na víkend jeli i na výlet, vázání s nima nejste, ale nechápu, když jste doma, proč si kluci nemůžou hrát? To vám tůje nepomůžou, kluci na sebe zavolají i přes tůje nebo je obejdou. Řekněte jim, co vám vadí a že vám vadí a že nechcete mít s nima nic společného, ať se ani nekoukají vaším směrem-to bude asi nejlepší
![]()
Souhlas s Angua, nechapu co je v tom za problem? Vas syn si evidentne s tim druhym klukem hrat chce, ne? Nebo nechce? My si taky o vikendu se sousedkou posilame deti nahoru a dolu (mame to dve patra), nebo spis oni se presouvaji podle toho s cim si zrovna chteji hrat, s jidlem podobne, teda vetsinou spis mala ji u nich
ale oni maji tri kluky, ja zas nekdy hlidam na hristi, kdyz jde sousedka napr. na nakup.. A jsem moc rada, ze ma dcera kamarady ![]()
Na plot si kup nakej loubinec nebo neco, pres zimu je sice bez listi, ale to asi na chalupu zas tolik nejezdite..
jééé, já bych byla taky ráda, že má moje dítě kámoše a zabaví se
ale pokud dotyční nějakým způsobem vyžadují družbu i na Vás, tak to by mi časem asi taky lezlo na nervy. plot je k ničemu, řekněte jim, co Vám vadí
@crazytown píše:
@Angua tady jde spis o to ze pani je mekota a nedokaze rict NE . A pokud je to jako u nas, ze je treba manzel 5 dni v tydnu v praci od nevidim do nevidim tak by treba rad travil soboty a nedele jen se svou rodinou a ne jeste s klukem odnaproti. Taky jsme takove sousedy meli a ceho je moc, toho je prilis. Ale ja mam velkou hubu a dokazu si obhajit svou.
Jasně, to určitě… Ale já právě nejsem moc schopná pochopit, proč by si ti kluci nemohli spolu hrát. Teda jestli to synovi nevadí. Když někam jedeme, tak řeknu, že doma nebudem / nejsme. Jestli tráví nějak aktivně čas s tatínkem, řeknu, že teď malý nemůže, že dělají to a to - ale chlapeček vypadá na fotce už celkem velký, aby hodil na taťku bobek a šel radši za kamarádem - v tom bych neviděla nic špatného, to je normální, i když to zamrzí - mě by to taky mrzelo, to je jasné ![]()
hm ..no tak tady ti tůje fakt nepomůžou
mimochodem, když to nestříháš, tak to moc roste, nevypadá to hezky a navíc je to jedovatý …tchýně to má všude po zahradě a všichni ostatní včetně dědy přemejšlej čim ten hnus zalejou
to chce spíš natrénovat komunikaci s okolím a když se mi něco nelíbí tak prostě řeknu NE ![]()
jinak my tu taky máme často sousedku, kamarádku a spolužačku našeho Jiříka (včera v noci tu i spala) a přebíhaj od jednoho baráku k druhýmu podle toho kde si chtěj zrovna hrát ale já to jako problém nevidim - naopak sme moc rádi, že má kluk aspoň kamarádku …občas s nimi i jdeme na různé akce atd ..(tedy přátelíme se i my s rodiči) navíc prostě když máme jinej program tak jim to normálně řeknu a respektujou to a naopak ![]()
Přesně jak tady bylo psáno…čeho je moc, toho je příliš. Náš kluk je právě jejich Kubou už úplně posedlý.A celý víkend jen poslouchat…tatí, přehoď sem Kubu…a tatí přehoď mě k nim… A když chci, aby šel ten náš domů aspoň na oběd, tak je už po obědě.A prostě mě to vadí.Nemáme soukromí, hned nás vidí venku a ta máma Kuby, hned kluka posílá, ať si už zavolá na Tomáška. Ona se spíš toho Kuby chce zbavit a je ráda, že se mu nemusí věnovat. Ale my zase chcem si víkend užít s naší rodinou pospolu.Máme 4 děti, takže to nám stačí. Neřeknu, kdyby to bylo občas, ale když už to trvá 2 roky od jara do podzimu každý víkend, tak to už mě trpělivost dochází. A vím, že s tím moc neuděláme, ale aspoň ty tůje zabrání tomu, že nás hned neuvidí, jakmile vylezem před dům.A hned nezačnou hlásit malému, že už jsme venku
Ten náš pak není schopný ani se nasnídat. Nechci být zlá, chci jen trochu soukromí. A kdyby ten Kuba byl aspoň normální.Ale on nás ani nepozdraví, když k nám přijde a furt vydává hrozné skřeky a já pak letím, že se mě snad vyklopil z kočáru můj nejmenší syn z kočáru.Náš Tomášek má elektrickou čtyřkolku a oni ji museli hned koupit Kubovi taky, aby si mohli jezdit spolu. A kde si jezdí???? No samozřejmě, že u nás, protože my máme velkou zahradu a oni ne.Prostě už je to asi i ta averze ![]()