Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zdravím
![]()
Tentokrát mám problém s očičkem u prcka. Nejdříve jsem byla u dětské Dr s podezřením na zánět spojivek. Dostal antibiotika,ale nepomohlo to. Tak byl poslán na oční, kde mi dr řekla, že když to nehnisá a ani si nemne oči tak je to nejspíš jen alergického původu a protože mu nejsou ještě ani 2 roky, tak žádné léky nejsou. Prcek má od mala velké kruhy pod očima s tim nic nenadělám, máme to v rodině
, ale on to má zbarvené do červena, což já vim, že je normální. Ale pod levm očičkem má takovou znatelnou modřinku, přikládám i foto. Ani jedna doktorka mi na to nic neřekla. Ječné zrno to taky neni. A já už pochybuju, že to je i zánět spojivek, ale když spodní víčka odkryju tak to zarudlé má. Tak já už fakt nevim
Kapu okuflesch a taky nepomáhá. Každopádně nanapadá vás co by ta modřinka mohla znamenat? už jí tam má přes měsíc. Nezvětšuje se to, jen v průběhu dne to mnění intenzitu barvy, což přikládám, že večer už má očička unavená. a prasklá žilka to taky neni.Omlouvám se za román ![]()
No je mi trochu divné, že dr to nezmínila. Ptala ses jí na to? Je možné, že to je fakt modřinka, moje dcerka se jednou bouchla někam ke kořeni nosu nebo dokonce do čela (už nevím) a překvapilo nás, že jí ten krevní výron „stekl“ pod oko a modřina se udělala tam. A trvalo taky dlouho, než se vstřebala. Ale může to být jiný problém, takže bych to řešila konzultací s dalším dr. Jiné modřiny po těle nemá?
Eliška píše:
No je mi trochu divné, že dr to nezmínila. Ptala ses jí na to? Je možné, že to je fakt modřinka, moje dcerka se jednou bouchla někam ke kořeni nosu nebo dokonce do čela (už nevím) a překvapilo nás, že jí ten krevní výron „stekl“ pod oko a modřina se udělala tam. A trvalo taky dlouho, než se vstřebala. Ale může to být jiný problém, takže bych to řešila konzultací s dalším dr. Jiné modřiny po těle nemá?
doktorek jsem se na to ptala a obě mi řekli, že to nic není, jek pokrčili rameny. ![]()
nevím jestli ti pomůžu ale moje dítko má taky strašný pytle pod očima a jak je hodně světlý (asi má typ kůže po babičce tak je taky skoro průhledná) tak to někdy přechází skoro jako do modra…někdy to je víc intenzivní někdy míň ale ty pytle má hrozný…doktorka mu brala krev už když byl maličký jestli není chudokrevný a krev má ok…a když měl zánět spojivek tak měl opravdu v tom pytlíku úplně modro vypadalo to taky jak modřina
draga píše:
nevím jestli ti pomůžu ale moje dítko má taky strašný pytle pod očima a jak je hodně světlý (asi má typ kůže po babičce tak je taky skoro průhledná) tak to někdy přechází skoro jako do modra…někdy to je víc intenzivní někdy míň ale ty pytle má hrozný…doktorka mu brala krev už když byl maličký jestli není chudokrevný a krev má ok…a když měl zánět spojivek tak měl opravdu v tom pytlíku úplně modro vypadalo to taky jak modřina
děkuju
trošku jsi mě uklidnila. Prcek se narodil dřív a už jako malej byl chudokrevnej, jeden čas bral železo. Ale chodíme pravidelně na krev a teď to má dobrý. Ono ta modřinka vypadá jako bolička,ale při pohmatu tam nic není. tak třeba je to opravdu jen k tomu zánětu spojivek.
Dalí měl zánět spojivek jednou tak hnusnej, že skončil v nemocici, měl to prosáklý (to prý je lékařský výraz) až do půlky tváře, na očním ho doktor prohlížel a naštěstí to bylo jen k tomu zánětu a tenkrát to měl modrý fakt celý…
Ještě mě napadá, že moje dcera, jakmile je nachladlá a má rýmu, tak jí prosakuje pod jedno oko, tam kde v mimivěku měla neprůchodný kanálek, a vypadá to jako červená skvrna až kruh pod okem.
14.prosince jdeme na nějaký speciální vyšetření na oční( já jsem tupozraká tak jestli to nezdědil
) tak mu to očičko nechám znova prohlídnout. Což bude zase hrůza, on když ty oči pevně zavře tak mu je nevypáčim ani heverem, potvora jedna malá
. Nemá rád doktory, ale kdo jo,že? ![]()
motika píše:
14.prosince jdeme na nějaký speciální vyšetření na oční( já jsem tupozraká tak jestli to nezdědil) tak mu to očičko nechám znova prohlídnout. Což bude zase hrůza, on když ty oči pevně zavře tak mu je nevypáčim ani heverem, potvora jedna malá
. Nemá rád doktory, ale kdo jo,že?