Odsávat zadní rýmu?

47
26.11.11 08:53

Odsávat zadní rýmu?

Zdravím maminky,
naše malá (téměř 8m) má poprvé rýmu, ne klasickou, ale takovou tu zadní. Nosík má celkem čistý, jen sem tam soplík, ale vzadu jsou ty hleníky úplně slyšet, při kojení celkem „chrochtá“ a v noci chrápala. Mám takovou rýmu odsávat? Říkám si, jestli by to zbytečně nerozdráždilo sliznici a nezačalo se tvořit více těch hlenů právě v důsledku odsávání. Zatím jsem jen prostříkla nosánek klasickou vincentkou.
Předem děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3722
26.11.11 08:54

To si taky počkám na odpovědi,mám stejný problém :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
26.11.11 09:07

Ahoj my sme taky měli teďka rýmu. Teklo nám sice z nosu, ale bylo to slyšet i v zadu. Já sem mu to vždycky vysála, ale tu odsávačkou na vysavač, ta je šetrnější. A bylo potom vidět jak se mu ulevilo. Za sebe myslím, že by bylo dobré to odsát, ať se to tam nějak neusadí a není z toho zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
26.11.11 09:14

Vždycky to aspoň zkusím - pokud jde rýma odsát, pak odsávám, protože to znamená, že je natolik tekutá, aby stekla někam dál a dělala neplechu. Pokud odsávačkou nevydoluju nic, tak to nechám a jenom zvlhčuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21631
26.11.11 09:18

určitě odsávej. pokud to teda půjde. dost často nejde zadní rýma odsát. viktor teď díky zadní rýmě bere antibiotika. tekla mu do krku až se mu tam vytvořil zánět. sice to ještě nebyla angína, ale na léky už to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.11.11 09:27

Já bych taky odsávala. Pokud něco teče, tak odsát. Pokud je jen ucpaný nosík a nudle nejdou, tak prostříkávat. Dobrá je mořská voda ve spreji. ta prckovi pomáhá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
26.11.11 09:42

určitě odsávat ;) co jde, tak odsát, aby se to nedostalo do středouší..
zadní rýmu se snažím odsát tak, že nejdřív dobře prostříknu Physiomerem (dítě na boku) a pak dítě zakleknu, hlavu mám mezi svýma kolenama, aby se nehýbal, prstem jedný ruky zacpu jednu dírku a tu druhou odsaju vysavačem pomocí druhé ruky..je to trochu drastický, ale něco ze zadní rýmy odsát jde..po odsátí ještě kápnu na zvlhčení Olynth nebo Libenar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.11.11 10:04

Já nejdřívr stříkám do nosu Sterimár a pak zachvíli odsávám…to opakuji dokud není nos čistý…pak kápnu Nasivin pro děti… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.11.11 10:05

Ahoj,
určitě odsávat, ta zdaní rýma je blbá a mohla by třeba způsobit zánět uší. Většinou jsem stříkla Sterimar, chvíli počkala, pak děti zaklekla (hlavu mezi kolena) a odsávala odsávačkou na vysavač. Vždycky jsem toho vytáhla dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
26.11.11 15:59

Děkuji za odpovědi.
Vybalili jsme odsávačku a znehybnili mrňouse, ale moc hleníků jsme tedy neodsáli :( Možná jsem měla vydržet déle v tom nosánku? Jak dlouho asi odsáváte jednu nosní dírku? Nebo je to podle toho, jestli jde něco ven a když ne, tak „odpojuji“? (Máme odsávačku na vysavač Baby-Vac 2 Ergonomic)
Ovlouvám se za takové asi hloupé otázky, ale je to první rýma u prvního mimi, tak jsem z toho celkem vedle :oops:
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
26.11.11 19:02
Reni 83 píše:
Děkuji za odpovědi.
Vybalili jsme odsávačku a znehybnili mrňouse, ale moc hleníků jsme tedy neodsáli :( Možná jsem měla vydržet déle v tom nosánku? Jak dlouho asi odsáváte jednu nosní dírku? Nebo je to podle toho, jestli jde něco ven a když ne, tak „odpojuji“? (Máme odsávačku na vysavač Baby-Vac 2 Ergonomic)
Ovlouvám se za takové asi hloupé otázky, ale je to první rýma u prvního mimi, tak jsem z toho celkem vedle :oops:
Děkuji!

My máme tu samou odsávačku. A „luxovali“ sme podle to jestli něco šlo nebo ne.. většinou to šlo slyšet, jak se to táhlo z toho nosu aniž by v odávačce něco bylo… třeba až po chvíli se to nasálo a když to nešlo tak sme kápli Vincentku a za chvíli zkusili znova a to už většinou šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
23.2.15 10:35

Jak muzu hluboko strcit hadicku od te odsavacky?? Holce nic neodsaju ma zadní rýmu. 2,5 roku a už ji ucho pichali. Vysmrka hodně málo. Ach jo, poradte prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
23.2.15 10:38

Zadní rýmu neodsaješ, jenom ji trápíš…antibiotické kapky (jméno nevím, připravují je v lékárně), napíše ti je doktorka, ty pomáhají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
23.2.15 10:41

@BabyBella zadní rýmu povolíš prostříkáváním vincentkama nebo mořskou vodou a odsáváním odsávačkou na vysavač (pomohlo aj u 3,5 letýho) jinak ty antibiotický kapky se jmenujou pamycoin ale musí Ti je napsat doktorka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
23.2.15 10:42

Tak ja tedy malou nesetrim… vim ze je to dobre, ikdyz rve jak tur… hezky ji strcim poradne odsavacku do nosiku smerem dolu a hluboko… a i dyl… a vzdy lovime krokodyla… fakt ze jo… ale kdyz citis ze tam nic neni tak ji netrap… za mne odsavat…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí